perjantai 23. syyskuuta 2011

24 tunnin reissu takanapäin

Nyt olemme vihdoin päässeet San Diegon kulmille ja nukkuneetkin pois pahimmat väsymykset. Kello on vasta 6 aamulla paikallista aikaa, ja olemme olleet jo pari tuntia hereillä. Hieman siis aikaerosekaannusta vielä. Täällä on -10h Suomen aikaan verrattuna.

Oli taas aikamoista seikkailua ennenkuin pääsimme tänne. Emme päässeet tekemään kotona Check in-ilmoitusta American Airlinesin nettisivuilla, mutta olimme kentällä kyllä ajoissa, eikä onneksi ruuhkaakaan ollut. Luukun edessä meidät otti vastaan venäläinen agentin näköinen mies, joka kyseli tiukassa tahdissa meiltä "turvakysymyksiä", kuten kauanko olemme maassa, miksi meillä on niin vähän matkatavaraa (se, että meillä on ainoastaan käsimatkatavarat mukana, herättää aina huomiota...) ja missä aiomme yöpyä jne. Hän haki paikalle myös esimiehensä jututtamaan meitä. Lopulta pääsimme hakemaan luukulta maihinnousukorttimme.

Portilla oli sama edessä. Siellä oli erilliset portille "sisäänmenopisteet", joissa kyseltiin lisää SAMOJA KYSYMYKSIÄ. Lopulta vanhempi amerikkalainen esimies nappasi Kaukon seinäkkeen taakse, jossa hänen kaikki matkatavaransa tutkittiin tarkasti läpikotaisin (vaikka turvatarkastuksesta oli jo menty läpi...). Pääsimme sen jälkeen portille odottamaan lentoa.

Ensimmäinen lento kesti 9 tuntia ja meni ihan hyvin. Katselimme omalta läppäriltä sarjoja (lentokoneessa ei ollut hyviä leffoja ja olisi pitänyt erikseen ostaa kuulokkeet), ratkoimme sudokuja, luimme lehtiä ja torkuimmekin välillä. Iltapäivällä laskeuduimme Chigagoon, välilaskupaikkaamme. Maahantulotarkastuksessa meistä otettiin kuvat ja sormenjäljet, kyseltiin matkamme tarkoitusta ja sitten vasta toivotettiin tervetulleeksi maahan.

Jouduimme uudelleen turvatarkastukseen ja matkatavaroiden läpivalaisuun. Siellä oli kokovartaloskanneri, jollaista en ole ennen nähnytkään. Kauko ei huomannut sitä ja pääsi kenenkään huomaamatta kävelemään siitä läpi, minä taas matkin erästä miestä joka kuvattiin ja asetuin samallalailla skannerin eteen kädet ylhäällä. Ilmeisesti heilahdin vähän, koska samantien turvamies kutsui naispuolisen vartijan tekemään minulle ruumiintarkastusta. Kauko oli tällä välin ihmetellyt, mihin hävisin...Odotimme Chigagon kentällä 4-5 tuntia ennenkuin pääsimme jatkamaan matkaa. Olimme jo siinä vaiheessa tosi väsyneitä, ja seuraava lento menikin torkkuessa epämukavassa asennossa. Harmi kun Helsinki-Vantaan kentältä ostamani niskatyyny olikin rikki!


Telkkarista löytyy n. 50 kanavaa...

Hotellimme on kivannäköinen, mutta parasta ovat palmut, banaanipuut ym


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...