torstai 29. syyskuuta 2011

Yosemiten luonnonpuisto -sequoiapuut

Eilen palasimme Escondidoon 3 yön ja 4 päivän retkeltämme. Nyt minulla on tarpeeksi aikaa ja energiaa järjestellä kuvasaalista hyvin nukutun yön jälkeen.

Tiistaina vietimme täydellisen päivän Yosemiten kauniissa luonnonpuistossa. Lähdimme jo aamusta liikkeelle ja olimme iloisia, että sää oli ihanteellinen: lämmin ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Emme olisi edes tarvinneet lämpimämpiä vaatteita retkelle. Maksu Yosemiteen oli 10$ henkilöltä, ja se on voimassa siellä viikon ajan. Saimme myös hyvän kartan alueesta ja sen mukaan teimme suunnitelman, miten sitä kannatti kiertää ja mitä halusimme nähdä, sillä alue on laaja.

Aluksi halusimme nähdä kunnolla isot punaiset sequoiapuut ja parkkasimme automme lähelle niitä. Ensimmäisten punaisten jättipuiden tullessa näkyviin tuntui kuin olisimme saapuneet satumetsään, sillä ne ovat niin häkellyttävän jättimäisiä kooltaan. Lähdimme nousemaan kävellen (hyvillä kengillä) metsäpolkua ylöspäin ja n. 5 mailin jälkeen käännyimme takaisin.

Erään puun läpi meni tunneli...
Puiden kävyt ovat miehen kengän mittaisia
Sequoiat siementävät vain maastopalon aiheuttamassa kuumuudessa ja siksi metsää niiden ympäriltä poltetaan ajoittainMiehen lapsuudenaikainen haave toteutui: -päästä halaamaan sequoiapuutaKaatunut puu ja sen juuristoa

Metsä oli täynnä pieniä ja vikkeliä oravia

Korkeimmat puut ovat 100-150 metriä ja vanhimmat jopa 3000 vuoden ikäisiä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Blogisi tuli esiin google-haulla, kun etsin tietoa Yosemiten kansallispuistosta. Huomasin, että olette lähteneet puistoon Escondidosta, jonka lähellä lomailen itse nyt pitemmän aikaa. Ajattelin häiritä parilla kysymyksellä: Sattuisitko tietämään, pääseekö puiston alueelle mitenkään julkisilla, koska minulla ei ole autoa käytössä? Entä voiko siellä jossakin tai lähistöllä olla yötä?
Kiitos, jos voit auttaa!
terveisin Kikka, toinen lomalainen :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...