sunnuntai 9. lokakuuta 2011

San Diego day

San Diego tutkimuskohteena oli retkilistallamme seuraavana. Lähdimme aamupalan jälkeen ajelemaan ja ajoimme San Diegon eteläpuolelle saakka, lähelle Mexikon rajaa ja sieltä ylöspäin. Emme tällä kertaa kuitenkaan halunneet käydä Mexikossa aikaavievien tullimuodollisuuksien vuoksi.

Pysyttelimme lähellä San Diego -lahden rantamia ja tutkimme mitä sieltä löytyy. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä mielenkiintoista nähtävää.


Lähellä Escondidoa moottoritieltä näkyi, "räme ja riippusilta"... Kiersimme sinne katsomaan uskaltaisimmeko kävellä keikkuvan riippusillan yli ja näkisimmekö alligaattoreita, mutta räme osoittautuikin järveksi, ja riippusilta tukevaksi leväksi sillaksi...

Satamassa meillä oli evästauko


Löysin bambuviidakon ;)
Jatkoimme matkaamme San Diegon Coronado-saarta kiertäen ja satuimme löytämään autolle paikan, vaikka porukkaa olikin paljon liikkeellä kauniina päivänä. Ensin kävimme kävelyllä saaren rannalla. Ranta oli leveä ja hiekka ihanan pehmeää ja valkoista.


Kiipesimme tien ja rannan välissä olevien kivien yli päästäksemme rannalle

Rannalla kasvoi tälläisiä kauniita kasveja
Kaukoa ei pidättele mikään...


Rannassa oli iso Midway -niminen lentotukialus ja siitä oli tehty v.2004 museo...hetken mietittyämme päätimme mennä sisälle katsomaan sitä.
Käytävät olivat kapeita ja täynnä kaikenlaisia putkia ja johtoja.

Tiloissa oli oikean kokoisia ja hyvin aidonnäköisiä merimiehiä ja lentäjiä. Joskus luulin joitain ihmisiä nukeiksi ja nukkeja ihmisiksi!

Konehuoneessa alimmalla tasolla

Midway -aluksessa vierailu oli hyvin vaikuttavaa jo pelkästään sen jättimäisen koon vuoksi. Sillä oli pitkä historia takanaan ja se oli ollut miehistöineen mukana mm. Vietnamin sodassa, Japanissa, Saigonin evakuoinnissa v1975 ym. Se otettiin käyttöön v.1945 ja sen viimeinen tehtävä oli v1992.Aluksen kannella oli kymmeniä upeita vanhoja lentokoneita

Sisältä ne eivät näyttäneet kovin mukavilta...

9/11 -salaliittoteorian kannattajat olivat kokoontuneet laivan edustalle.

Saimme San Diegosta mukavan ja rauhallisen kuvan, -johtuen varmasti siitä että tietoisesti vältimme ajelemasta ydinkeskustassa ja halusimme nähdä vain rantamia ja puistoja. Oli kuitenkin tosi kiva päivä jälleen kerran!Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...