keskiviikko 19. lokakuuta 2011

YhteenvetoNyt kun olemme olleet kotona jo muutaman päivän, on hyvä käydä vielä Kalifornian matkan plussia ja miinuksia läpi. Vaikka matkamme (blogin lukijan näkökulmasta) voi vaikuttaa aikamoiseltakin seikkailulta (?), kului meillä esim. jopa lähes kolmannes lomasta pelkkään autossa istumiseen. Välimatkat ovat todella suuria ja jos jotain haluaa nähdä ja tehdä, auto on pakollinen. Niin mekin siis ajoimme yli 3000 mailia nähdäksemme kaikki luonnonpuistot, lähikaupungit ym. Vaan onneksi polttoaine on ainakin puolet halvempaa kuin Suomessa! Liikenne on kyllä melko kaoottista ja tiet monesti huonossa kunnossa. Ajaessa saa olla todella tarkkana, sillä moottoriteilläkin saa ohitella kummalta puolelta vain!Vaikka tuntui että olemme jatkuvasti liikkeessä, istuskelimme välillä hotellihuoneessa iltaa jopa kyllästymiseen asti. Kävelymatkan päässä ei ollut muuta nähtävää kuin muita majoitustaloja ja golfkenttiä, joten paikallista telkkaria tuli seurattua -eikä sieltä tullut mitään katsottavaa monista kanavista huolimatta. Emme kuitenkaan ole mitään "baareissanotkujiakaan", vaikka lasillisella on joskus kiva käydäkin.

Erillinen maininta täytyy vielä kertoa Amerikan ruokatarjonnasta. Koska liikuimme paljon, kävimme myös usein ulkona syömässä. Oli hyvin hankala niiden lukuisten hampurilais- ja tacopaikkojen joukosta löytää normaalia ravintolaa, mutta kun sellainen löytyi, siellä oli kyllä hyvää ruokaa. Pikaruokaravintoloissa oli myös se huono puoli, että hämmästyttävän monesta ei saanut vettä, ainoastaan kokista ym muita soodajuomia, ja minä en juo niitä lainkaan.Hyviä puolia oli ehdottomasti Kalifornian sää. Siellä oli ihan kesä vielä ja me todella nautimme siitä. Ainoastaan pari päivää oli sateista tai pilvistä kun olin kuumeessa. Ihmiset joka puolella olivat hyvin auttavaisia, ystävällisiä ja tuttavallisia. Esim. jossakin ravintolassa eräs asiakas tarjosi meille "koskemattomia" paahtoleipiään, kun ei jaksanutkaan syödä niitä...

Voin kyllä suositella Kaliforniaa matkakohteena. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa melko edullisesti. Luonnonpuistot ovat ainutlaatuisia ja hyvin hoidettuja. Kaupungit ja asumalähiöt ovat siistejä ja huomaa, että amerikkalaiset rakastavat maataan ja ovat isänmaallisia. Monilla on Amerikan lippu kodin seinässä kiinni. 

On mukavaa tutustua erilaisiin kulttuureihin!

1 kommentti:

~Hanna~ kirjoitti...

Olen pienissä pätkissä lukenut tarinaanne Jenkkilän maalta ja täytyy sanoa, että matkakuumeeni vain lisääntyy. :) Suuri haaveeni on ajaa rannikolta rannikolle nähtävyyksiin tutustuen. Katsotaan, saanko koskaan haabetta toteutetuksi. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...