tiistai 8. marraskuuta 2011

Itsetehtyä jogurttijäätelöä

Espanjassa on myytävänä niin herkullista jogurttijäätelöä, että olen kaivannut sitä täällä. Suomen kaupoista saatava vastaava ei ole lähellekkään niin hyvää ja kuohkeaa. Päätin siis kokeilla tehdä sitä itse, ilman jäätelökonetta.

Ensin vatkasin 4 keltuaista, 1tl vaniljasokeria ja 1dl tomusokeria keskenään. Seuraavaksi vatkasin toisessa kulhossa 2dl kuohukermaa vaahdoksi. Viimeiseksi yhdistin vaahdot ja lisäsin joukkoon 2 purkkia Bulgarian jogurttia.



Löysin pakastepurkin, johon laitoin jäätelövaahdon ja pyörittelin siihen joukkoon mansikka-raparperihilloa. Maistelimme hieman kellertävää jäätelöä pakastimesta seuraavana päivänä, ja maultaan se oli tosi hyvää, mutta sen koostumus jäi ikävä kyllä hieman rakeiseksi. Siihen ne kaupan jäätelöiden lisäaineet varmaan olisivat tehneet tehtävänsä! Vaan ehkä tämä itsetehty on terveellisempää ja voihan joukkoon sekoittaa mitä vain: suklaata, keksejä, marjoja, hedelmiä yms.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...