lauantai 14. tammikuuta 2012

Muistoesineitä menneisyydestä

Nappasin eräästä lukemastani blogista uuden haasteen. Se on Muistoesinehaaste, ja se menee näin:

"Kuvaa kaksi esinettä, jotka tuovat ihania/kamalia/hauskoja/mahtavia/järkyttäviä muistoja mieleen. Esineet voivat olla uusia tai vanhoja, mutta niihin pitää liittyä jokin tarina."

Minulla on vaikka miten paljon kaikenlaisia esineitä ja krääsää, joihin liittyy muistoja ja tunnearvoa. Olen onneksi pikkuhiljaa hankkiutunut monesta ylimääräisestä eroon, mutta yhä vieläkin törmään kaapeissa ja laatikoissa kaikenlaiseen hassuun ja jännään. Itse asiassa oli vaikea valita vain 2 esinettä. Ensin meinasin kuvata ihka ensimmäisen rannekelloni, mutta en löytänytkään sitä...saattaa olla että lopultakin raskin heittää sen pois. Lopulta päädyin näihin kahteen:Lähikuva

Ylempänä on iso oluttuoppi Münchenistä. Tuohon kaupunkiin liittyy paljon muistoja, sillä olin siellä opiskeluaikana 2001 työharjoittelussa koko kesän ja Kaukokin tuli lasten kanssa sinne kuukaudeksi. Asuimme eräässä müncheniläisessä perheessä, ja ystävystyimme heidän kanssaan tuona aikana. Pidämme edelleen yhteyttä ja tapaamme parin vuoden välein. Tämä tuoppi on eräästä mukavasta musiikkitapahtumasta nimeltään Tollwood. Ihastuimme tuoppeihin hörppiessämme kylmää olutta ja istuessamme nurtsilla kuunnellen musiikkia. Niissä oli euron pantti kun ne olisi palauttanut, mutta päätimme pitää tuopit.

Tässä alemmassa kuvassa on "perintökoru" kasvattiäidiltäni Martalta. Itse asiassa se ajautui minulle vasta hänen kuolemansa jälkeen, mutta pidän siitä kovasti. Hypistelin ja ihailin sitä jo lapsena löytäessäni sen lasivitriinistä Martta-tädin makuuhuoneesta. Ikävä kyllä en tiedä sen historiaa, mutta se on varmaan aika vanha ja käsityönä tehty kuparikoru.
Haastan Muistoesineiden kaiveluun myös Nooran, Annen ja Hannan. Tietysti muutkin halukkaat saavat napata haasteen, niinhän minäkin tein!


Memento challenge
I grabbed  a new challenge about a blog I read. It`s memento challenge and goes like this:

"Describe two things that will bring wonderful / awful / funny / awesome / terrible memories. Objects can be new or old, but they need to have some kind of story."

I have a lot of all sorts of objects and trash associated with memories and sentimental value. Fortunately, I am slowly getting rid of many things, but still often I find in cabinets and drawers all kinds of funny and exciting objects. In fact, it was difficult to choose only 2 items. At first I was going to describe the very first wristwatch I had, but I could not find it any more ... it may be that I finally have thrown it away. I finally decided on these two:

Higher object is a big beer mug from Munich. The City has a lot of memories, since I was a trainee there during the summer in 2001. Kauko and children came there too for a month. We lived in one Munich family, and became friends with them during that time. We still have contact to them and we meet every couple of years. This big pint is from an event called Tollwood. We fell in love with those pints while drinking a cold beer and listening some nice music and decided to keep them.

The lower photo is an old neclace. It belonged to my stepmother and I have always loved it.
Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...