keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Terveellinen mutakakku

Tykkään kovasti mutakakuista ja juustokakuista ja useimmiten leipoessani valitsenkin jomman kumman. Minulla on ihana ja helppo mutakakkuresepti, jossa ainekset vain sekoitetaan ja sitten uuniin. Vaihteeksi ajattelin kokeilla tästä lempikakustani terveellisempää versiota. Tein testikakustani vain puolikkaan annoksen, mutta määrät on helppo kertoa kahdella. Perinteiseen versioon voi korvata käyttämäni jauhot vehnäjauhoilla, käyttää tavallista sokeria ja tavallista tummaa kaakaojauhetta.

Näitä aineksia siis käytin:
2rkl Raakakaakaojauhetta (sisältää luonnollisia entsyymejä, ei yhtään makeutusaineita, väriaineita tai muitakaan lisäaineita kuten "tavallisessa kaakaossa" Se on hyvin terveellistä ja sisältää paljon mm. kalsiumia, sinkkiä, rautaa, kuparia, magnesiumia ja kaliumia sekä antioksidantteja.)
1 dl Agavesiirappia (sisältää paljon kivennäis- ja hivenaineita toisin kuin tavallinen sokeri.  Agavesiirappi on tosi makeaa, maku muistuttaa vähän hunajan ja siirapin sekoitusta. Se on hyvää sellaisenaan jogurtissa, rahkassa tai leivonnassa. Sitä löytää hyvinvarustetuista ruokakaupoista ja luontaistuoteliikkeistä. Tavallista sokeria käytettäessä määrä on 1,5 dl)
0.75 dl Jauhoja (minulla oli vehnäjauhoja vain ruokalusikallinen jäljellä, joten laiton loput soijajauhoja ja maissijauhoja, saattaa olla että tuli vähän liikaa)
75g Voita
1 tl Vaniljasokeria
1 Muna
ripaus suolaa (käytin Ruususuolaa, siinä on mineraalit ja hivenaineet tallella toisin kuin tavallisessa käsitellyssä ruokasuolassa)


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita joukkoon voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne munavoiseoksen joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. 20 min. Kaksinkertainen kakku vaatii n. 10 min. lisää kypsymisaikaa.




Lopputulos näytti herkulliselta, ja maistui tosi hyvältä. Eroa ei paljon huomannut perinteiseen mutakakkuun. Mutta maistellessamme kakkua seuraavana päivänä se oli hieman kitkeröitynyt.


Tässä eräs "löytö", jonka poimin luontaistuotekaupan alennuskorista eurolla. Se on luomutuote Spelttijuustonäkkileipä. Ovat tosi herkullisia sellaisenaan teen kanssa!



Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...