lauantai 17. maaliskuuta 2012

Helppo juustokakku

Tein muutama päivä sitten peruskuivakakun, johon lisäsin jääkaappiin käyttämättömäksi jääneen Philadelphia -tuorejuuston. Tulikin tosi hyvää kakkua. Kuivakakkua, joka on samalla kuin juustokakkua. Ei tarvitse tehdä erikseen pohjaa, sekoitella täytteitä ja pitää sitä uunissa tarkkaan silmällä, kuten juustokakun kanssa. Tein tämän normi murokakun ohjeella, pieni määrä sitruunamehua olisi varmasti vielä sopinut joukkoon. Ja kuten kaikissa juustokakuissa, tämäkin on parasta vasta seuraavana -tai parin päivän päästä!

Muro-juustokakku

200 g       voita
2 1/2 dl    sokeria
3              munaa
3dl           vehnäjauhoja
1tl            leivinjauhetta
2tl            vanilliinisokeria
200g        Philadelphia-tuorejuustoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen joukkoon. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää osa jauhoista ja tuorejuusto taikinaan. Sekoita joukkoon loputkin jauhoista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (melko suureen, taikina turpoaa aika kivasti) Paista 175 asteessa vähän reilu tunnin verran.

Uuni kannattaa laittaa päälle jo leipomaan aloittaessa, tämän reseptin kanssa ei kauaa tarvitse sotkea!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...