maanantai 12. maaliskuuta 2012

Liliputteja ja Millefioreja

Olen nauttinut täysin siemauksin ensimmäisestä vapaapäivästäni pitkään aikaan. (no onko 3 kk nyt niin pitkä aika...heh) Koska minulla on edelleen menossa se mosaiikkikurssi, innostuin aamulla netissä etsimään uusia tarvikkeita. Mikkelin Mosaiikkimyymälä on erinomainen paikka kaikenlaisen tilpehöörin hankintaan, mutta en nyt tällä kertaa halunnut sieltä tilata, koska en tarvitse kuin pari korupohjaa. On nimittäin olemassa todella pieniä, 3x3mm mikromosaiikkeja, Liliputteja sekä Millefioreita, jotka valmistetaan vanhan perinteen mukaan ohuista lasiputkista pätkimällä. Millefioreissa on yleensä ihana kukkakuvio. Nämä pikkuiset mosaiikit sopivat esim. koruihin tosi hyvin, mutta niitä täytyy käsitellä pihdeillä, muuten ne tippuvat pitkin lattiaa.

Päätin käydä paikallisessa Tiimarissa etsimässä korupohjia, ja onneksi löysin ainakin jotain riipuksia. Tein jo pari korua odottamaan saumausta.

Löytöjä Tiimarista: oransseja puukukkia, riipuspohjia ja rintakorupohjia


Riipus nauhaa ja saumausta vaille


Rintakoru syntyi hetkessä eikä sitä tarvitse saumata

Ostin myös kevään kunniaksi vihanneskrassin siemeniä, nami!
Innostuin kotona jumppaamaan vatsoja Turbo Jamilla. Illalla ajattelin vielä rääkätä Crosstraineria, joka on pölyttynyt taas turhan kauan. Ajattelin kokeilla jos saisin tavaksi tehdä sillä samalla, kun katson telkkaria. Juuri viiden aikaan tulee Subilta Sturm der Liebe, jota aluksi (pari vuotta sitten) lähdin seuraamaan pitääkseni saksankielen taitoa yllä, mutta höpsöydessään sarja on kuitenkin aika koukuttava. Siinä on ihan hyviä henkilöhahmoja, kuten Alfons, vanha hotellin vastaanottovirkailija. Hänen baijerinmurteensa on mainiota kuunneltavaa. Kuten kaikissa saippuaoopperoissa, tässäkin on pahoja ihmisiä, jotka eivät kaihda keinoja saadakseen mitä haluavat. Ja tietysti aina vähän väliä joku menettää muistinsa, on koomassa tai sairastuu vakavasti...
Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

Liliputs and Millifiors
Today was my first day at home and I¨m enjoying myself. I made some sweet jewellery from small mosaic steins. They are called Liliputs and Milleriors. Have a sunny week you all!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...