perjantai 30. maaliskuuta 2012

Palvattu Lohi / Slowly rosted Salmon

Tein eilen "vahingossa" uuden löydön kalatiskiltä kaupassa. Ostin rasiallisen savustettua lohta, joka oli alennuksessa. Kotona vasta huomasin, että etiketissä luki "palvattua lohta". Olin vähän ymmälläni, sillä olin kuullut vain palvatusta lihasta. Pelkäsin jo, että ihana lohipalani olisi pilattu jollain kinkkukääreellä. Pienen nettisurffailun jälkeen ymmärsin paremmin mitä palvaaminen on. Se on normaalia savustamista ja suolaamista, mutta tapahtuu hitaammin 60-80 asteen lämmössä. Kalan (tai lihan) pinta muuttuu silloin tummemmaksi ja aromikkaaksi.

Tosi herkullista tämäkin lohi on, voin suositella!




I did yesterday a new discovery from fish counter. Smoked salmon, which was on sale. At home I noticed that at the label read "slowly rosted salmon". I was a little puzzled, because I had only heard of rosted meat. I was afraid for that my delicious salmon would be ruined by some ham. After a little surfing in web I understood better what "slowly rosting" is. It is salting and rosting, but very slowly, in 60 to 80 degrees. Then the surface of the fish (or meat)becomes darker and aromatic.

This one is really delicious salmon, I recommend it!



Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...