maanantai 23. huhtikuuta 2012

Sant Jordin päivä / Saint George`s Day

Tänään juhlitaan täällä Kataloniassa ja melkein koko Espanjassa Sant Jordin päivää. Se on vapaapäivä ja muistuttaa Ystävänpäivää. Pääideana on vaihtaa lahjoja ystävien ja rakkaiden kanssa. Miehet antavat yleensä naisille ruusun ja naiset miehelle kirjan. Tänään myös juhlan kunniaksi Parlamenttitalo on poikkeuksellisesti avoinna yleisölle ja koristeltu ruusuin.

Suomessa vastaava juhla ei ole niin tunnettu, mutta tuttu kuitenkin. Se on Kirjan ja Ruusun päivä. Wikipedia kertoo päivästä vielä näin:

Vuonna 1995 UNESCO julisti katalonialaisen Kirjan ja ruusun päivän kansainväliseksi kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi. "Kirjat ansaitsevat erityisen päivänsä, jolloin niitä juhlitaan vapauden, yhteenkuuluvuuden ja rauhan symboleina"

Rafaelin maalaus Saint Jordista (netistä)

Lähdimme aamupäivällä liikkeelle ja  katukuvassa huomasikin, että ruusukauppiaita oli joka kulmassa. Myös tässä Palau de la Musican edessä, jonka ohi kuljemme lähes päivittäin:Kävimme Maresme Forumin ostoskeskuksessa tänään etsimässä tänne printteriä. Onhan siellä kaikenlaisia kivoja liikkeitäkin, joissa on kiva kierrellä ja katsella. Löysin jotain kivoja tuliaisia. Ostimme sieltä myös kaksi pakettia herkullista jogurttimarjajäätelöä pakastimeen. Onneksi se ei sulanut matkalla (10 min metrolla ja 10 min kävellen)

Kävelimme ostarin ulkopuolella ja hetken näytti siltä, että nyt alkaa sataa...(tuo upea sininen talo on ostarin vieressä oleva museo)

Aamulla vielä nauroimme, että Kauko antaa juhlapäivän kunniaksi minulle tuon "perintökaktuksen", joka on säilynyt pienellä ranskalaisella parvekkeellamme hengissä...ja minä Kaukolle juuri lukemani kirjaston kirjan (kunhan hän myös sitten palauttaa sen tullessaan) Mutta mieheni toikin kaupasta yllätykseksi minulle kauniin punaisen ruusun!


Tämä jogurttimarjajäätelö on maailman parasta!

Nyt voimme täälläkin tulostaa maihinnousukortit kotosalla!

Tämä kuva on lähikaupastamme Charterista, jonne olimme menossa, ja yllätyimme kun se olikin parin päivän sisällä hävinnyt. Hetken päätämme pyöriteltyämme ja asiaa pohdittuamme huomasimme tien toisella puolella tutun kauppiaan viittelöivän ja nauravan meille. Kauppa oli siirtynyt sinne!
Ostin kiinalaisesta kenkäkaupasta kympillä tälläiset söpöt tennarit!
Kohta lähdemme illalla vielä syömään läheiseen tuttuun ja hyväksikoettuun ravintolaan, nami!

Today is Saint George`s Day in Catalunia. It means men give women roses, and women give men a book to celebrate the occasion—"a rose for love and a book forever."  2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

OIs jo niin kiva päästä sinne :D

Matkatar kirjoitti...

Niin...ois kiva kun olisitte täällä. Minustakin tuntuu kurjalta lähteä kohta pois...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...