torstai 12. huhtikuuta 2012

Sarjapostaus: 1: Karpathos

Päätin aloittaa blogissani sarjapostauksen joistakin tekemistäni matkoista. Kerron missä olen käynyt ja laitan 10-20 kuvaa mukaan kyseisestä paikasta. Samalla kerron mitä pidin paikasta ja mitä siellä voi tehdä ja kenelle paikka sopii. Näistä "matkasarjapostauksista" voi olla kenties jollekulle hyötyä matkaa suunnitellessa.

Ensimmäisenä matkapostauksena on vuorossa Karpathoksen saari Kreikassa, jossa kävimme 2005 mieheni sekä kahden tytöistämme kanssa. Karpathos on aika pieni saari Rhodoksen vieressä. Siellä on vain reilut 6000 asukasta. Lämpötila on mukavan lämmin, mutta ei yleensä liian kuuma. Meille kyllä sattui elokuun alussa aika kuuma kausi.

Uimavesi oli todella lämmintä, mutta meidän hotellimme läheisellä rannalla vesi oli melko roskaista. Saaren ympärillä on kyllä monenlaisia rantoja ja poukamia.

Kauniita kujia ja putiikkeja riittää.

Saarelta kannattaa vuokrata auto, mopo tai moottoripyörä, jotta voi kiertää sitä ominpäin. Tiet ovat korkeammalla mutkaisia ja irtokiviä täytyy varoa.

Olymboksen kylä on kuuluisimpia ja kauneimpia kyliä saarella

Olymboksessa myydään paljon käsitöitä.Rantojen hiekka on täynnä pikkukiviä. 
Vesi on kristallinkirkasta ja siksi snorklaaminen on mukavaa.

Saarella riittää rappusia ja jos haluaa jotain nähdäkin, niitä saa sitten kiivetä.

Kaiken normaalin turistikrääsän lisäksi Karpathokselta voi löytää erikoisempiakin tuliaisia.

Saari on täynnä mukavia kuppiloita ja tavernoita. Ruokakin oli ihan hyvää.

Suosittelisin kyllä ehdottomasti Karpathoksen saarta matkakohteeksi, se on rauhallinen ja siellä riittää hyvin tekemistä ja näkemistä viikoksi tai kahdeksi. Mikään menomesta se ei taida olla, vaan se on rentouttava ja romanttinen paikka, joka sopii tosi hyvin lapsiperheillekin.

Mitään erityisiä historiallisia nähtävyyksiä ei ole, paitsi hienot kreikkalaiset pikkukylät kauniine kujineen, vuorinäkymät, uimarannat ja kaunis luonto kokonaisuudessaan. Ihmiset ovat ystävällisiä ja ruoka on maukasta.

These pictures are from Karpathos, where I was 2005 with my husband and two daughters. The island is very beautiful, the weather is warm and people are friendly. You can rent a car or motorbike so you`ll see the whole island. There are not historical monuments on the island, but the food is great, landscape is very beautiful and many beaches are nice. I would recommend Karpathos for everybody, especially for families and couples.

2 kommenttia:

Erkki kirjoitti...

Oih! Ihania ja matkakuumetta herättäviä kuvia sinulla täällä :) Tulin vastavierailulle, täytyykin jäädä vielä vähän lueskelemaan.

caijsa kirjoitti...

Ihana Karpathos! Kauniita kuvia ja ihania muistoja.
Olin siellä aika monta vuotta sitten lokakuussa. Silloin siellä oli vielä hiljaisempaa kuin kesällä. Sain kävellä rantoja pitkin melkein yksin, ravintolat olivat sulkeneet ovensa ja monet kaupat kiinni. Mutta se ei minua haitannut, päinvastoin. Olympoksen kylä oli todella mielnkiintoinen, rauhallinen sekin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...