torstai 3. toukokuuta 2012

Kotimme Barcelonassa / Our home in Barcelona

Asuntomme Barcelonassa on ollut asuttavassa kunnossa jo reilu vuoden verran, mutta kohta se alkaa olla lopullista sisustamista vaille valmis. Vien osan astioista, pari taulua ja muuta sisustustavaraa täältä mukanani sitten kun pääsemme sinne pidemmäksi aikaa muuttamaan.

Tässä kuvia viime matkaltani, remontin keskellä on aika sotkuista, joten älkää kiinnittäkö liikaa huomiota romuihin...:


Kattoterassin sisustaminen tulee olemaan tosi kivaa puuhaa. Se on meidän ja erään toisen asukkaan käytössä (tosin ei siellä koskaan ole muita kuin meidän porukoita) Jos tämä ihana terassi olisi pelkästään meidän eikä museovirastokaan hengittäisi niskaan, tästä saisi vaikka kuinka hienon, erillisen virkistystilan kesäksi. Nyt suunnittelemme kuitenkin sinne yksinkertaisia auringonottotuolia, pöytää ja ehkä jotain kasveja yms. (oma appelsiinipuu olisi ihana!) Ei mitään liian hienoa, koska varkaat voivat viereiseltä katolta hypätä tänne.Eteisestä näkee kylppäriin, mikä on ollut jo pidempään ihan valmis (onneksi). Eteisen seinä kaipaa vielä rappausta, naulakon ja siivouskomeron. Tuo alemman kuvan irto-ovi on "lahja" alimmaisen kerroksen Bealta, jolta se jäi ylimääräiseksi. Suunnittelimme tekevämme siitä seinään ylimääräisen vierassängyn. Tai sitten jotain muuta jännää, koska se on niin kaunis!Kauko on tämän kevään aikana saanut valmiiksi meidän upean kattomme hienoine wanhoine parruineen. Siinä olikin kaikkein kovin työ, ensin piti ottaa vanha katto pois (parrut oli peitetty levyillä) ja sitten putsata välit sekä parrut. Seuraavaksi sävyttää parrut ja lopulta tehdä välit styroksilevyistä ja loppukipsaus päälle... Hänellä oli telineenä vain hutera vanha pöytä ja siinä vielä laatikoiden päällä ovi, tilahan on aika korkea. 


Olkkarin seinätkin alkavat olla jo valmiit. Ovet ranskalaiselle parvekkeelle (kadulle päin) ovat ihan uudet, samoin niiden vieressä oleva ikkuna.Iltaisin on mukava mennä katselemaan ihmisiä Ciutadellan puistoon tai kuten tässä kuvassa, Arc de Triomfille.

Ihmiset tekevät kaikenlaisia temppuja saadakseen hauskan kuvan...

...taustanaan Arc de Triomf
These pictures are from our apartement in Barcelona. The renovation is beginning to be ready. It will be really nice to finally decorate the rooms. Near us is the Arc de Triomf, where we go often after dinner. It`s nice watch people taking funny pictures and walking by. 


  

9 kommenttia:

Mimosa kirjoitti...

Oi kuinka ihanan näköistä! Jään innolla seuraamaan blogiasi :-)

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Mimosa May!

Lara-Elain kirjoitti...

Tolle Bilder, besonders die Decke mit den Holzbalken sieht toll aus!!
Nein, das wusste ich nicht! Ich dachte "klara vappen" heißt "hyvää vappua". Mein Schwedisch ist nicht so gut. ;) Aber "nüchterner Maitag ist richtig", nur passt das wohl nicht zu allen Finnen. ;)

Cheri kirjoitti...

Kiehtovan näköistä. Milloin olette muuttamassa?

café con leche kirjoitti...

Oi, olet kyllä vanginnut olennaisia Espanjan arjen elementtejä, ihania kuvia! Nuo kattoterassit ovat niin osa Espanjaa kuivuvine pyykkeineen! Jos tosiaan saatte siitä laitettua oleskelutilaa itsellenne, on tuo oma pikku luksus! "Haluaa Espanjaan"

Matkatar kirjoitti...

Kiitos! Muuttaisimme vaikka heti, mutta täällä Suomessa on asiat vielä vähän "kesken", kuten asunto täällä myymättä. Mutta toivottavasti pääsemme tämän vuoden puolella muuttamaan!

Matkatar kirjoitti...

Danke Lara-Elain! Ja...leider viele Finnen trinken zu viel am Maitag...

Kutuharju kirjoitti...

Vau! Ihanan nostalgista tämä paluu Espanjan maisemiin. Siis oletteko muuttamassa Barcelonaan kokonaan, vai onko teillä nyt kaksi kotia? Onko tuo kattoterassi teidän yksin, vai tuoko koko talon asukit pyykkinsä tasanteelle? Hauska tuo kapea sisäänkäytävä, olen itsekin kuvannut paljon Espanjaa blogiini, mm. sellaisen 'maailman kapeimman talon' kuvan.

Matkatar kirjoitti...

Hei! Meillä on asunto ainakin toistaiseksi sekä Barcelonassa, että Suomessa, ja koska nyt olemme ainakin kesän ja syksyn täällä työasioissa, pääsemme seuraavan kerran pidemmäksi aikaa Espanjaan vasta sitten. Kattoterassi on meidän ja erään toisen, mutta taitaa jäädä kokonaan meille, koska me asumme ylimmässä kerroksessa (5.) ja hän ensimmäisessä... :D Täytyypä tulla vierailulle blogiisi!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...