lauantai 26. toukokuuta 2012

Raparperiaika / Time for Rhubarb


Ihanaa, nyt saa taas raparperia! Muistan vieläkin miten lapsena pureskelimme näitä sellaisenaan. Meillä ei nyt kasva missään raparperia, mutta onnekseni törmäsin töissä parkkipaikalla erääseen tuntemattomaan naiseen, jonka takakontti oli täynnä raparperia, ja hän yritti päästä niistä eroon. No, minullehan kelpasi pussillinen!

Tein tänään Raparperi -mansikkakiisseliä, siitä tuli todella herkullista, joten ajattelin jakaa reseptin:

  • 1 l laimennettua marjamehua (tai vettä)
  • 1 l raparperinpaloja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 7 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä
  • mansikoita
  • pinnalle sokeria

Mittaa mehu, sokeri ja kaneli kattilaan. Lisää kuoritut ja pilkotut raparperit joukkoon ja anna kiehua n.10 min, kunnes raparperit hajoavat. Ota kattila pois levyltä. Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi keskenään ja lisää seos kattilaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa sekoittamatta ja lisää mansikoita joukkoon. Ripottele pinnalle sokeria, ettei kiisseli kuoretu.

Tuli muuten yllättävän hyvää tällä reseptillä! Yleensä olen tehnyt tavallista raparperikiisseliä, mutta nuo mansikat ja ilmeisesti kaneli toivat mukavaa lisämakua!



5 kommenttia:

sirpa kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta...nam.

Tillariina kirjoitti...

Huomenna voisi käydä raparperipuskalla! :) Mansikoita minulla ei harmillisesti ole.

Cheri kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta, raparperi on aikainen herkku. Täällä on lähellä tilamyymälä, joka valmistaa raparperimansikkamehua. Viime vuonna tein itse raparperi-inkiväärimehua ja se on taivaallisen hyvä kesäjuoma. Kohta pitää tehdä uusi satsi.

Ina kirjoitti...

Varmasti hyvää! Printtasin ohjeen talteen ja kokeilen itsekin. Kiitos!

Mine kirjoitti...

En ole ollut raparperikiisselin kaveri, mutta raparperipiirakkaa rakastan! Enkä saa sitä, sillä täällä ei raparperi kasva:(. Säästyypä nekin kalorit....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...