keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Historiallinen Kotiseuturetki / Historical Local trip

Tänään minulla olikin erilainen työpäivä. Olin saattamassa erästä mummoa bussiretkelle Iittiin. Mukana oli koko bussilastillinen vanhuksia ja muutama opas/saattaja. Ajoimme pitkin kauniita kotimaisia maaseutumaisemia ja kuulimme oppaalta mitä missäkin talossa oli ennen tai ketä kuuluisuuksia missäkin on asunut. Vanhukset sitten korjasivat aina välillä jos muistivat jonkun vanhan rakennuksen tai paikannimen paremmin. Oli ihan hauska retki!


Ensin pysähdyimme Iitin kirkonkylän Kesäkahvilaan. Siellä oli akvarelli- ja ryijynäyttely sekä kaikenlaista mielenkiintoista tietoa lankojen kasvivärjäyksestä ja värien historiasta. 


Ihania vanhoja pigmenttipurkkeja...


Seuraavaksi menimme tutustumaan Iitin puukirkkoon, joka on yli 300 vuotta vanha. Pappi kertoi meille kaikenlaista mielenkiintoista sen historiasta ja arkkitehtuurista yms.Seinän upeita kynttilälampetteja, joiden mallina on kuulemma ollut aikoinaan kylän seppä.
Seuraavaksi meille oli katettu buffet -lounas Kartanohotelli Radansuuhun. Siellä oli myös joku taideryhmä maalailemassa. Ai kun olisikin kiva mennä ulos maalaamaan jonkun ryhmän/leirin kanssa! 
Mannerheimin nimmari?

Today at work I went with elderlies to a local trip with bus. I heard nice stories from old buildings and places and people who lived there. We also visited in an 300 year old wooden church. It was a nice day!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...