maanantai 4. kesäkuuta 2012

Jotain mistä en pidä / Something I don`t like

Mustavalkomaanantain haasteena on "Jotain mistä et pidä". Minusta se on roskaaminen. Etenkin luonnon roskaus ja saastuttaminen. Kaikkialla missä on ihmisiä roskataan, tosin toisissa maissa enemmän kuin toisissa. Eikä tämä aina edes ole suoraan verrannollinen maan vaurauteen.

Minun kuvani ovat parin vuoden takaiselta Kuuban matkalta, jossa oli surullisen sotkuista. Monet kauniit rannat keskustan tuntumassa olivat ihan kuin kaatopaikkoja. Toivotaan, että asia paranee sielläkin joskus, niinkuin monessa muussa paikassa on jo käynyt. 

Tiesittekö muuten, että Barcelonankin ihanat rannat olivat vielä reilu 20v sitten jätteiden peitossa? Ne kunnostettiin vasta 1992 Olympialaisia varten.

Black&White Monday's challenge is "Something you do not like." I think it's littering. In particular littering and pollution of the nature. Wherever there are people, they throw their garbage to the nature, but in other countries more than others. And that`s not always directly proportional to the country's wealth. 

My photos are from my journey to Cuba few years ago. Many of the beautiful beaches near the center were just dumping areas. Let's hope that this will change there sometimes, as in many other places have already happened. 

By the way, did you know that the lovely beaches in Barcelona were 20 years ago also covered with waste? The beaches were cleaned for a 1992 Olympics.

5 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Monissa maissa merenrannat ovat olleet kaatopaikkoja. Vasta uudet jätelait ovat tuoneet muutosta tilanteeseen. Ei ole kauaa kun Jäämerelläkin (Norjassa) rannat muistuttivat kaatopaikkoja, meri kuljettaa jätteitä pitkiäkin matkoja. Paitsi epäsiistejä, jätteet ovat myös monenlaisia ansoja eläimille.

Teea kirjoitti...

Kyllä, roskaaminen on inhottavaa! Se on niin helppoa kantaa roskat roskakoriin että ei mahdu minun ymmärrykseeni miksi roskata luontoa tai katuja.

sillarit kirjoitti...

voin tähänkin epämielyttävyyteen yhtyä. Onnistuneet kuvat, kertovat juuri sen mistä on kysymys

Pulmu kirjoitti...

Eipä käy kieltäminen roskaaminen on inhottavaa.

Una kirjoitti...

Miten totta. Roskaaminen on niin piittaamatonta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...