sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Herkkä / Sensitive

Vesimittari on herkkä eläin. Se käyttää veden pintajännitettä hyödykseen liikkuessaan. Siinä ovat apuna sen erikoiset jalat: sillä on nilkoissa vettä hylkiviä karvoja ja niiden kynnet ovat jalkojen kärkiosien sivuilla. Niillä on jaloissa myös erikoinen värähtelyaisti, jota ne käyttävät saalistaessaan ja etsiessään vastakkaisen sukupuolen edustajia.


Olin koko viikonlopun ystävämme mökillä mieheni kanssa kahdestaan. Siellä piti vaihtaa uudet ikkunat. Mieheni vasaroidessa ja ahkeroidessa minulla oli aikaa kuvailla, keräillä mustikoita yms mukavaa. (Autoin toki välillä tarpeen vaatiessa.) Osallistun tällä kuvalla Mustavalkoblogin aiheeseen, joka on Herkkä. Blogi jää kesätauolle, mutta tämä aihe tuli vielä ennen syksyä. 


Koska vesimittari on pieni hyönteinen, se ei paljoa jätä veteen jälkiä. Otin kokonaisen kuvasarjan nähdäkseni miten se liikkuu ja hyppää. Ensimmäinen kuva on ponnistusvaiheesta. Silloin veteen jää pienet "aallot". Kun se on veden päällä, se liukuu vähän aikaa ja sitten jää vähäksi aikaa paikalleen. Silloin vesi on ihan tyyni sen ohuiden jalkojen alla. Water Striper is a very sensitive and small animal/insect.  These photos I took last weekend when I was our friends` summer cottage by lake near Tammisaari. It was interessing to follow the water stripe and how it jumped on the water. Linked for the: (the theme is Sensitive)
Black&White Monday  
MacroMonday
I heart macro
Outdoor Wednesday

8 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Herkkä on todellakin. Ja kauniisti kuvattu! Onkohan sillä pikkuponttoonit jaloissaan.....

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen ja upea sarja. Herkkää ja kaunista!

Kim, USA kirjoitti...

Awesome macro shot. ^_^

Kim,USA

Gunilla kirjoitti...

Hienoja kuvia!

pappilanmummo kirjoitti...

Seuranta on onnistunutta ja tulkinta myös

Pat kirjoitti...

Nice captures!

marimeri kirjoitti...

Kiitos hienosta kuvasarjasta, ja "tietopankista" :-)

Pulmu kirjoitti...

Hieno sarja. Vesimittareita on hauska seurata.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...