lauantai 18. elokuuta 2012

Sika säkissä.../ Pig in a poke

Myönnän olevani hieman fanaattinen luonne. Kun keskityn johonkin asiaan, se menee välillä liiallisuuksiin. Jos löydän hyvän kirjan, haluan ahmaista sen kerralla läpi tai jos innostun kunnolla jostain asiasta, teen sen täysillä.

Pari viime viikkoa olen lähes kaiken vapaa-aikani roikkunut netissä. Olen nimittäin jo pidempään harkinnut pikkupokkarin ostoa (vanha meni rikki) järkkärikamerani rinnalle, ja nyt päätin sen vihdoin hankkia. Vertailin erilaisia malleja ja merkkejä keskenään niin suomen- kuin englanninkielisiltäkin sivustoilta. Mitä sitten halusin uudelta pokkarilta -muuta kuin laatua?

No pääasioiksi muodostuivat hyvä valovoima ja pieni koko. Haluan kantaa kameraa mukanani vaivattomasti. Jonkinlaiset käsisäädöt halusin myös ja myönnettävä on, että pitkä zoomikin alkoi kiinnostaa yhä enemmän. 

Aloin tehdä jo paperille listaa mielenkiintoisista pokkareista ja niiden pääominaisuuksista. Lopulta kun sivuja alkoi olla kolme täynnä pikku tekstiä, tuntui että nyt saa riittää. En osannut päättää: valovoima vai pitkä zoomi? Koska samaan pokkariin niitä ei näyttänyt mahtuvan kunnolla missään mallissa.

Halusin päästä hypistelemään erilaisia pikku pokkareita käsissäni ja niin ajelin eilen töiden jälkeen bussilla Lahteen ja Giganttiin. En todellakaan ollut ostoaikeissa, vaan olin päättänyt tilata kamerani netistä parhaaseen hintaan. Mutta niin siinä sitten kävi, että jo vartin päästä kävelin hölmistyneenä, helpottuneena sekä myös hieman kauhistuneena kaupasta kamera kainalossa! (eikä tähän vaikuttanut yhtään nuori komea miesmyyjä, eihän?) Sitä paitsi päädyin malliin, jota ei edes listoiltani löytynyt!


Esteetikkona ihastuin ensimmäisenä tämän Sony Cybershot DMC-HX10V:n muotoiluun. Toiseksi sen "näppituntuma" tuntui jämäkämmältä ja laadukkaammalta kuin monen muun merkin mallit. 


Kamerassa on mielettömän iso näyttö, mutta ei lainkaan perinteistä etsintä, jota olen tottuneempi käyttämään. Valovoima ei ole kummoinen: f3.3, mutta sentään hivenen parempi kuin järkkärini kittiobjektiivissa. Zoomia tässä sen sijaan riittää: optinen on 16-kertainen ja digitaalinenkin 64x! Käsisäätöjä, erilaisia kuvausta nopeuttavia ohjelmia ja tehostetyökaluja on myös ihan mukavasti.

Kotimatkalla mietin kuinka paljon hävisin jonkun nettikaupan hintaan verrattuna, mutta pelko oli turha: en yhtään! Päinvastoin säästin kun ei tarvinnut maksaa postikuluja ja myyjä antoi vielä alennustakin uudesta nopeasta muistikortista. Ai niin, tämä maksoi 299€, ei paha markettihinnaksi!Tässä tänään kameraa hieman jo tutkailtuani ja jotain kuvailtuanikin olen aika tyytyväinen. Hieman edelleen kauhistunut siitä, että päädyin valitsemaan pitkän zoomin hyvän valovoiman sijaan, mutta muuten kamera vaikuttaa mainiolta. Sen kokokin on ehkä hiukka isompi kuin olisin halunnut, mutta olen myös sitä mieltä, että liian kevyet ja heppoiset kamerat tärähtävät laukaistessa helpommin.

Tässä siis ensitunnelmat uudesta Sonystani. Kunhan pääsen tutustumaan siihen paremmin, kerron siitä lisää ja näytekuvia toki tulee myös!


Huom! Tervetuloa taas kaikille ihanille uusille lukijoilleni ja muistakaa, että blogini KESÄARVONTA on vielä tiistai-iltaan asti voimassa! Nyt mukaan hyvän asian puolesta!


It`s not my style just to go to supermarket and buy a camera. No, I want to read reviews and compare different models and manufacturers. "I have done that enough" (a couple of weeks already) I thought yesterday and went to local electronical store. I wanted just see and touch real pocket cameras instead of pictures on screen. 

I was amazed when I 5 minutes later I came out with a new camera. Camera, which I haven`t even noticed on the web! It is Sony Cybershot DMC-HX10V. It feels and looks great and has many fine features. One is amazing 16x optical zoom+ 64x digital zoom! Unfortunately the luminosity is only f3.3 Anyway, I`m satisfied at the moment...later I`ll post some photos taken with my new Sony!16 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa ainakin hyvältä tuo uusi pokkarisi joten onnea sen johdosta!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Yealian! Olen aika innoissani :)

Cheri kirjoitti...

Pokkari on kyllä kätevä järkkärin rinnalla, sitä voi pitää aina mukana. Olisi hauska nähdä millaista jälkeä tuolla Cybershotilla syntyy.

Tillariina kirjoitti...

Onnittelut uudesta kamerasta! :)

Kiiris kirjoitti...

Onnea uudelle kaverillesi! Ottakaa yhdessä hienoja kuvia!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Tillariina!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Kiiris :)

Matkatar kirjoitti...

Totta, ei järkkäriä voi todellakaan joka paikkaan kanniskella. Kyllä tässä laitan esimerkkikuvia kunhan ehdin tutustua kameraan!

Anja kirjoitti...

Onnea, hyvältä näyttää ainakin kamerasi, ja varmasti kuvia saadaan täällä jatkossa ihastella :) Minulla on "uuden" kameran kanssa hieman ongelmia lähikuvien ottamisessa, siinä entinen oli parempi.

Vikki kirjoitti...

Onnea uudelle kameralle ja alkavalle yhteiselle kuvauspolulle!
Kaunis se on, erittäin kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuden kameran johdosta! Näyttää tosi makealta ja hyvältä. Mikä käteen sopii, sopii myös mieleen ja yhteistyöhön, teistä tulee hyvä pari :-)

miiwi kirjoitti...

Onnea! Uusi kamerasi on käteensopivan kokoinen. Sony tekee hyviä kameroita, varmaan saat hyviä kuvia sillä. Omaani olin aikoinaan tyyytyväinen.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Miiwi!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Siira, toivon tosiaan että tämä osoittautuu hyväksi. En ole uskaltanut laittaa vielä pakkauslaatikoita roskiin jos vaikka palautan sen...hihi

Matkatar kirjoitti...

Kiitos, itsekin tykkään kovasti tämän designista!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Anja...kameran ostaminen on aika hankalaa, aina ei ihan voi olla varma saako tarpeeksi rahoilleen vastinetta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...