maanantai 17. syyskuuta 2012

Historian siipien havinaa / History

On taas maanantai ja Mustavalkokuvien aika. Aiheena on "Historian siipien havinaa". Kuva voi olla käsitelty vanhanaikaiseksi, kuvassa voi olla historiallinen kohde, tai kuva voi olla lainattu/peritty "muinaisista arkistoista" eli oikeastikin vanha, jossa myös näkyy jotain historiallista. Otin oman kuvani kauniista vanhasta aitasta. Otin kuvan, koska siinä oli niin kaunis ristikkokaide ja auringonvalo tulvi siitä ihanasti läpi.

Ennen muinoin taloissa tarvittiin ainakin kolmea piharakennusta eli aittaa; yhtä ruokatavaroiden säilyttämistä varten, toista viljan varastointiin ja kolmas oli vaateaittana kesä/talvivaatteiden säilytykseen. Kesällä aitassa myös nukuttiin.


Oletteko ikinä nukkuneet aitassa? Tai vielä parempaa, onko teidän pihapiirissä oma aitta? 

It is once again Monday, and time for black and white images. The theme is "history." The image can be treated to old-fashioned, there can be a historical item, or the image may have been borrowed / inherited "from ancient archives"when it also shows something historic. I took my shot from beautiful old granary. I love the beautiful grating handrail and how the sunlight floods through it wonderfully.

In the old days house needed at least three granaries, one for the storaging food products, the other  for grain storage, and the third was as clothing storehouse. In the summer they also slept in the granary.

Have you ever slept in this kind of old granary? Or even better, do you have one at your yard?

18 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ei ole aittaa, enkä ole edes nukkunut aitassa, talon vintillä kuitenkin kesällä, siellä purujen pääällä oli vain pari mattoa ja patja. Se oli hienoa.
Kuvasi on upea valoineen ja varjoineen. Hieno tunnelma!

Jenni kirjoitti...

Olen nukkunut montakin kertaa mökin aitassa, mutta se on niitä uusia aittoja, jotka on vartavasten sitä varten rakennettu. Aidossa vilja-aitassa en ole tainnut edes käydä... mutta tuo kuvan kaide on kyll hieno. :)

Tillariina kirjoitti...

Samoin kun Uuna olen nukkunut vintillä kesällä, siis ihan kylmä tila elikkä näkyi laudotuksen väleistä ulos. Sentään lautalattia!

Aittarakennuksia on miehen mummolassa, mutta en ole siellä nukkunut, vieraillut vain! Eivätkä ole ne ollenkaan noin hienoja kun sun kuvassa!

arleena kirjoitti...

Aitat olivat aina ennen maalaistalojen pihapiirissä, niin minunkin lapsuuskodissani, vaan ei ole enää. Harvassa on jäljellä aittoja.
Kaunis kuva ja aitta on kai tallella vielä.

Nikita kirjoitti...

Omaa ei ole, mutta aitassa on kyllä tullut nukuttua lapsena. Hieno tunnelma kuvassa!

sini kirjoitti...

Kaunis ja levollinen tunnelma kuvassa. Molempiin kysymyksiin ei..:)

Kiiris kirjoitti...

Nämä jykevät, rakkaudella pystytetyt ja koristellut vanhat aitat ovat niin sielukkaita. Mitä salaisuuksia ne sisäänsä kätkevätkään.
Torppamm4 pihapiirissä on Pohjanmaalta siirretty vanha 1800 -luvun aitta, joka on talvilämpöiseksi kunnostettu. Joskus haluan nukkua siellä. Siellä on niin ihana tunnelma....

Nukke kirjoitti...

On kaunis kuva ja paikka !!!!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Uuna. Itse asiassa en ole minäkään aitassa koskaan nukkunut!

Matkatar kirjoitti...

Juu, tykkäsin minäkin.

Matkatar kirjoitti...

Ok, noita aittoja on yllättävän paljon pihoissa vielä. Ne on tietysti tehty niin hyvin, että kestävät satoja vuosia.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos, no löysin aitan läheisen museon pihalta... :)

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Nikita!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos.

Matkatar kirjoitti...

Kyllä, hyvin sanottu. No, onnekas olet jos teillä on oikea vanha aitta, ne ovat niin kauniita!

Ninni kirjoitti...

Minulla on kamala aukko sivistyksessä, sillä en ole nukkunut aitassa. Mutta 1950-luvun omakatitalon vintillä olen. Se oli kivaa :)

Kaunis kuva!

caijsa kirjoitti...

Kaunis tunnelma kuvassa. En ole koskaan nukkunut aitassa. Kesäisin tyttöjen kanssa vuorottelimme yökyläpaikkoja - leikkimökki, sauna- ja vinttikamari. Vinttikamari oli kyllä ihan tavallinen huone, lattiat, huonekalut ja kaikki, mutta jännää se silti oli.

Harakka kirjoitti...

Hieno kuva aitasta.
Enkä ole minäkään nukkunut aitassa, mutta hieno kokemus varmaan olisikin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...