keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Keittiömme Barcelonassa / Our kitchen in Barcelona

Sain Miiwiltä Keittiöhaasteen. Kiitos hauskasta haasteesta! Idea on seuraava:


Haaste
“Haastan keittiössä viihtyvät tai sitä karsastavat henkilöt menemään kamera kädessä avoimin mielin omaan keittiöönsä ja kuvaamaan mitä mieleen juolahtaa. Kuvaa/kuvia voi muokata halutessaan mielinmäärin.” 


Espanjan kodissamme meillä on vähän erilainen keittiö kuin mihin Suomessa olemme tottuneet. Suurin ero lienee kaasuliesi. Siihen on aika hyvin jo tottunut, se on nopea ja ihankuin ruokaan tulisi siitä oma  makuvivahteensa...(vai kuvittelenko vain, vaan miksi tässä valmistetut ruoat maistuvat herkullisemmilta?) Huono puoli verrattuna kotiSuomen induktioon on kaasulieden siistinäpitäminen...vie enemmän aikaa putsailla  näitä koloja ja rautoja kuin sileää tasoa.Emme ole vielä ehtineet juuri hankkia astioita, joten olemme pärjänneet hyvin asunnon mukana tulleilla "perintöastioilla" ja kattiloilla. Osa alkaa olla jo aika nokisia, kuten keskimmäisestä kuvasta näkyy.

Meillä ei myöskään Espanjassa ole tiskikonetta, joten kaikki astiat pestään käsin. No, se ei ole ongelma. Vesi on vaan melko kalkkipitoista, joten kuivumisläiskiä tulee helposti...

Keittiö elää vielä paljonkin, joten kuvia tulee myöhemmin varmasti lisää. Mieheni sai keväällä hankittua uuden jääkaapin, ja pieni uunikin tarvitaan vielä.

Haastan keittiöhaasteeseen mukaan Maijun, Inan sekä Unelman.

Laiskana linkitän tämän kollaasin myös viime sunnuntain Värikollaasihaasteeseen, jossa etsittiin harmaan ja mustan eri sävyjä.

This collage tells about our kitchen in Barcelona. We have a gas stove, which quite quick and the food tastes awesome. Only it is not so nice to keep clean...

We haven`t bought new dishes yet, and the old cattles are quite black and beat-up. 

5 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Olen kaasuhellan ystävä, talvella käytän puuhellaa. Molemmat toimivat sähkökatkojenkin aikaan. Ja kyllä ruoka on niillä tehtynä parempaa :) kuin sähköhellalla. Täytyy myöntää, että monet hienot, modernit liedet on kokeilematta.

Jael kirjoitti...

Täällä ovat kaasuhellat yleensä kaikissa keittiöissä;sähköisenä on kai vain sellaisia erillisiä pikkuisia sähköhelloja;minullakin on yhden levyn sellainen. Kaasuliesi on minusta paljon parempi kuin sähköliesi:)

Sirpa kirjoitti...

Kaasugrilliä käytetään kesäisin paljon, mutta sitten sisätiloissa sen käyttö vähän arveluttaisi...:)
Kivat kuvat.

Kiiris kirjoitti...

Kaasuliesi mustuttaa.... vaan ei haittaa kun auringossa ruokaa laittaa, laulun laulaa päätäkaulaa:)
Ihanaa oleilua sinne ja tiskikoneesta viis!

Unelma kirjoitti...

Kiitos haasteesta. Olen jo vastannut tähän haasteeseen täällä http://mammanmaailma.blogspot.fi/2012/08/keittiohaaste.html

Kiinnostava keittiö sinulla Barcelonassa. Kaikki suuret kokit ovat sitä mieltä, että kaasuhella on paras. Minua se vähän pelottaa, olen joskus keitellyt kaasulla, viimeksi mökillä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...