tiistai 18. syyskuuta 2012

Omenaherkkuja / Apple Delicacies

Mitä tehdä näistä herkullisista miljoonista omenoista, joita nyt tulee joka tuutista? Piirakkaa, hilloa, kauraomenapaistosta, smoothieita, puuroa ym...lista on loputon. Itse olen tottunut syömään omenia sellaisenaan tai sitten makeissa leivonnaisissa. Olemme saaneet jo neljä pussillista omenoita tutuiltamme, jotka hukkuvat omeniin, ja niitä tuleekin nyt rouskuteltua!

What to do with the millions of these delicious apples, which you get from all over? Pie, jam, applepudding, smoothies, porrige etc. .. the list is endless. In fact, I`m used to eat apples as such, or  bake something sweet. We have already received four bags of apples from our friends who are snowed under apples.

I decided to bake two different pies, the rest of the apples we eat as such. Part of them I put to a freezer, so I can eat them at winter as well!

Päätin leipoa kahta omenapiirakkaa: toisen vieraita (ja itseämme..) varten ja toisen pakastimeen. Minulla on muuten yksi TOSI vanha keittokirja, jossa on monta hyvää "luottoreseptiä". Olen saanut tämän kirjan aikoinaan yläasteen kotitaloustunnilta, ja sen kyllä huomaa vai mitä!?
 Tämä löytö on muuten tosi näppärä vempain omenien halkomisessa!Toisesta piirakasta tuli perusomenapiirakkaa ja toinen on pullapohjalla ja murutäytteellä. Tykkäsin itse enemmän tuosta perinteisestä!

Kuulin yhdeltä mummolta oivan vinkin: omenalohkojakin voi pakastaa. Tosi kätevää! Näitä on kiva ottaa talvella jos haluaa leipoa jotain, tai sitten syödä sellaisenaan tai sekoittaa hedelmäsmoothien joukkoon.Kun tortut oli leivottu, sen jälkeen oli mukava huilahtaa teekupposen ja tuoreen tortun ääressä. Ja vasta sen jälkeen mennä siivoamaan kaaos keittiössä...


Mitä te olette muuten tehneet omenoista?
Ourworldtuesday19 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Omena on yksi lempihedelmistäni ja syön niitä usein.Itse tykkään tehdä niistä omenanahkoja kuivurissa.

Tillariina kirjoitti...

Teen usein omenastrudelia filotaikinasta (pakastealtaasta). Nopeaa ja hyvää! Muuten mun miehellä on tuo luottokeittokirja, on myös samassa kunnossa!

Hippu kirjoitti...

Mulla on tuo sama keittökirja, ja myös (vähintäänkin) yhtä suttuisessa kunnossa. :-D Joskus vitsailinkin, että kirjassa on joka sivulla näyteroiskeet siitä, miltä taikinan tmv. pitää näyttää. :-)

Kylläpä näyttävät ihanilta sinun leivonnaisesi!

Kiiris kirjoitti...

Nam nam.... lurps:)))

Matonkude kirjoitti...

Omenoita todellakin on, kun omassa pihassakin niitä isoja puita on vielä neljä (viisi on jo aiemmin kaadettu pois). Eniten tykkään niitä puusta suoraan syödä ja sisällä lohkotaan juuri tuommosella lohkojalla kuin sullakin on. Pakkaseen parit lohkot talvipiirakoita varten. Siinäpä se käyttö tänä vuonna. Tuoremehuasemalle vietiin viime vuonna omput mehustukseen ja niitäkin piisaa vielä, joten siitä ruljanssia ei nyt toistettu. Hyvää se mehu on!

Ja hei tuo piirakkalusikkasi on aivan ihana!!
Mistä oletkaan sen löytänyt?

Harakka kirjoitti...

MOnenlaia herkkuja oletkin tehnyt, nami!
Meille myös on omenoita paljon.
Itse olen tehnyt vähän samoja juttuja niistä, kuin sinäkin.
Nyt vielä pitäisi kokeilla kuivattamista.
Ohuiksi renkaiksi vaan ja lankaan kuivumaan , jos ei ole kuivuria.Uunissakin varmaan voisi kokeilla.

Perhotar kirjoitti...

Ihania omenaherkkuja. Minä tykkään uuniomenoista. Koverra omenan keskusta pois ja laita koloon fariinisokeria ja nokare voita. Sitten vaan uuniin. Vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä kaveriksi niin NAM ! Omenasosetta voi laittaa kääretortun täytteeksi se on myös hyvää. Yhtenä iltana nautin omenalohkoja hunajalla :)

Ronja kirjoitti...

Ihanan näköistä omenapiirakkaa ja tuommoinen ohjekirja löytyy minultakin muistona ylä-asteen ajoilta :) Ronja

ñOCO Le bOLO kirjoitti...· Surely, it will be a delicious dessert.
Thanks for your visit and kind comment

· hugs

CristalRasgado· & ·LaMiradaAusente
________________________________
·

Matkatar kirjoitti...

:D

Matkatar kirjoitti...

Hauskaa että muilta löytyy sama kirja!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos kovasti vinkistä, täytyy tuotakin kokeilla!

Matkatar kirjoitti...

Kuivattamista minäkään en ole vielä kokeillut...jos vaikka tällä kertaa, on niitä vielä jäljellä!

Matkatar kirjoitti...

Tuoremehuasemalle olisi kiva kanssa joskus viedä omenia, mutta sinne niitä saisi kuskata varmaan aika paljon. Oliskin varmaan hyvää mehua :P Löysin noita kiemuraisia lusikoita, haarukoita ja veitsiä joku vuosi sitten Indiskasta ja ihastuin niihin. Hinta oli vaan aika kova enkä raaskinut ostaa, mutta sitten näin Elloksella halvalla ihan samoja -ja tilasin sieltä!

Matkatar kirjoitti...

:D :P

Matkatar kirjoitti...

Kiitos! Hauskaa että sinäkin olet säilyttänyt kirjan!

Matkatar kirjoitti...

Ahaa, filotaikinaa en olekaan kokeillut! Hyvä idea.

Matkatar kirjoitti...

Okei, kuivuri on varmaan aika kätevä, ainakin kun siinä voi varmaan kuivattaa varmaan vaikka mitä!

Eden kirjoitti...

The pie looks yummy. Beautiful photos.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...