sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Piparmintun huuruinen palautusjuoma / Peppermint recovery drink

Eilen aamulla sain itsestäni lopulta irti sen, mitä olen jo turhankin pitkään suunnitellut. Lähdin salille! Kaivoin spinning-kengät naftaliinista ja suunnistin intona spinning -tunnille. Yllätyin miten kivalta ja helpolta se tuntui pitkästä aikaa. Varmasti siis kesän kaupunkiajelut omalla fillarilla ovat pitäneet kuntoa yllä, puhumattakaan mummojen pyörätuolityöntämiset -usein hiekkateitä hautuumaalla ylämäkeen. Tästä on hyvä jatkaa!

Innoissani varasin ensi viikolle Body Balance -tunninkin. On se outoa, että kun sen ensimmäisen kerran saa raahattua itsensä salille, siitä yleisestä fiiliksestä innostuu niin, että sinne tekee mieli uudelleen ja uudelleen.


Foto täältä

Minulla ei ole tällä hetkellä tehosekoitinta tai muutakaan vitkutinta, koska annoin tyttärelleni entisen. En ole vielä ehtinyt uutta hankkimaan. Olisiko teillä suosituksia hyvästä laitteesta? Tarvitsisin mielellään pienikokoisen vempaimen, jolla saisi myös siemeniä ja pähkinöitä hienonnettua, ei siis laitetta pelkän smoothien tekoon. Eikä siinä saa olla paljon irrallisia osia, koska olen niin epäjärjestelmällinen, että minulta hukkuvat kaikki inhottavat irto-osat ennen pitkää kuitenkin.

Halusin spinningin jälkeen jonkinlaista palautusjuomaa, ja tein sen tavallisella käsivispilällä. Sekoitin maitoon maustamatonta soijaproteiinijauhetta ruokalusikallisen. Lisäsin vielä teelusikallisen Spirulinaa, joka on varsinainen ihmeaine sisältäen huikeita määriä antioksidantteja, mineraaleja, vitamiineja ja tulehduksia estäviä aineita. Siinä on paljon lehtivihreää, jonka takia maito värjäytyi minttupirtelön väriseksi. Proteiinijauheen tunkkaisen maun takia ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa vähän aikaa sitten hankkimaani japanilaista  Piparminttuöljyä. Ostin sen maustamaan raakasuklaata, mutten ole vielä ehtinyt kokeilla siihen. Ohjeen mukaan tippa riittää, mutta pikku pullosta oli vaikea annostella, joten lurahti vahingossa pari-kolme tippaa. Vaikka se oli hiukka liikaa, aika erehdyttävästi palautusjuomani maistui minttujäätelöltä! Nami!

Tuon piparminttuöljyn kerrotaan muuten olevan hyödyllinen tuote vilustumisoireisiin, yskään ja ruoansulatusvaivoihin. Voisipa kokeilla näin syksyn aikana kun nuhaa ja kuumetta tuntuu olevan joka toisella. 

Pysytään terveinä ja energisinä!
Yesterday morning I finally went to gym, which is quite close to my home. I went to spinning, which I love and have practiced for many years. Only now it is a long time since I was there last time. I love the athmosphere of the gym, happy and energic people around me, so I had to go soon again. Next week I`ll have Body Balance!

I made my recovery drink by hand, because I don`t have blender any more. I mixed some milk, Protein Powder, Spirulina and Japanese peppermint oil. The taste of this drink was like a mint ice cream! 

That peppermint oil should prevent from cold by the way. I shall try if it`s true. Everywhere somebody has flu this autumn -time. But let`s keep healty!

9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva smoothie!Juon vihersmoothieita päivittäin;mutta yleensä vegaanisina.

Cheri kirjoitti...

Tässähän tuli jo monta terveysvinkkiä, kiitos.

The Artful Diva kirjoitti...

I am not sure if i understand what is going on here, but it looks like someone has sore muscles after riding too long and hard on a stationary bike...

Matkatar kirjoitti...

No I did not get any sore muscles with stationary bike, because I have driven by my bike whole summer. It`s coming cold here so I can`t drive outside very long any more, that`s why wanted to go gym... :)

Matkatar kirjoitti...

Aijaa, vau! Minulla on yleensä rahka tai maitopohjaisia smoothieita, viherjuttuihin vasta opettelen...

Matkatar kirjoitti...

:D

Erkki kirjoitti...

Täällä odotellaan vielä innostuksen ryöpsähdystä, että saisin myös itseni pitkästä aikaa salille! Juoksemassa olen käynyt, mutta kaikenlainen saliliikunta on jäänyt ihan tyystin pitkäksi aikaa... Vaikka sen tietää miten mukavaa sitten on tosiaan kun saa itsensä viimein raahattua sinne ja kunnon putken päälle :)

Perhotar kirjoitti...

Onpas mielenkiintoinen palautusjuoma täytynee joskus kokeilla !

Puutarhuri kirjoitti...

Spirulinaa minäki oon syöny nyt vähän aikaa... mielenkiitoisia kokeiluja. Tuota piparminttuöljyä oonki katellu jo jonku aikaa, joten kiitos vinkistä! Pitää tilata tuota itellekin. :) Raakasuklaaki on hyvää, muutaman kerran on tullu tehtyä, mutta enimmäkseen oon ostanu sitä valmiina.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...