lauantai 20. lokakuuta 2012

Herkullinen puolukkamuropiirakka

Minulla on vanha helppo ja herkullinen Puolukkapiirakan ohje, jonka haluaisin nyt jakaa teille. Riittää, kun ainekset sekoitetaan kulhossa, eli vatkainta ei tarvitse lainkaan käyttää. 

Viimeksi tein annoksesta puolikkaan pikku vuokaan, mutta laitan ohjeen kokonaisena tähän. 

4½ dl     vehnäjauhoja
1½ dl     sokeria
3 tl         leivinjauhetta
150 g     pehmeää voita
1            muna

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, voi ja muna murumaiseksi seoksi, ei sileäksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan (tai tavalliseen vuokaan).



2 dl           puolukkahilloa tai sokerin kanssa soseeksi hierottuja puolukoita        

Levitä puolukkahillo taikinan pinnalle.

Päällys:
1 ½ dl       kaurahiutaleita
50 g          voita
1 dl           sokeria
1 tl            vanilliinisokeria
(2 dl          kuohukermaa)

Sekoita kaurahiutaleet, huoneenlämmössä jo pehmennyt voi, sokeri ja vanilliinisokeri murumaiseksi taikinaksi ja jaa puolukkakerroksen päälle. 

Pane torttu 175 -asteiseen uuniin ja paista 45-50 minuuttia. Ota se vuoasta hieman jäähtyneenä. 



Kunhan voitelet vuoan hyvin etukäteen, kakun voi kumota nurinkinpäin alustalle. Päällisen voi koristella kermavaahdolla ja tuoreilla puolukoilla. Herkuttelemisiin!

Oletteko muuten leiponeet puolukoista tänä syksynä jotain? Minä tein pari näitä piirakkaa, muuten söin puolukoita vain smootheissa. Nyt niidenkin aika taitaa alkaa olla jo ohi...



16 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Nam! Vois kyl tehä tätä joku päivä, ku se oli niin hyvää :P

Hietatar kirjoitti...

Nopea valmistaa, kun sekoitellaan raaka-aineet.
Ei ole tullut puolukasta leivottua aikoihin. Eilen söin puolukkahilloa maksapihvien kera.:)

Cheri kirjoitti...

Poimin tänään sieniretkellä vielä pari litraa puolukoita, voisinkin kokeilla tuota piirakkaa. Kaikki marjat ovat menneet tuoreina aamiaissmoothiessa. Punakaali-puolukka salaattia laitan joskus, leipomiseen ei tule puolukoita juuri käytettyä.

Harakka kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, kopioin sen heti.
Aion kokeillakkin jo pian.
Voikohan tehdä ompuistakin marjojen sijaan?

M. Metrossa kirjoitti...

Lähetin aurinkoiseen blogiin auringonpaistetta tunnustuksen muodossa! Käy kurkkaamassa! :)

arleena kirjoitti...

Näyttää herkulliselta.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos vain, vastailen jahka ehdin!

Matkatar kirjoitti...

Ja onkin! :D

Matkatar kirjoitti...

Ole hyvä...kyllähän sen varmaan voi tehdä mistä vain. Puolukat sopivat siksi vastapainoksi, että tuo murokerros on aika makeaa. Jos laitat esim. mustikoita tai makeita omenia, kannattaa varmaan vähentää sokerin määrää..

Matkatar kirjoitti...

Ai niitä saa vielä, kiva! Kannattaa kokeilla! Minä en puolukoista tykkää salaateissa...vain sellaisenaan ja leivonnassa. :)

Matkatar kirjoitti...

Joo, nopea ja helppo. :)

Matkatar kirjoitti...

Hihiii, tee vain!

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Kovin makoisalta näyttää, eikä vaikeaa tehdä. Kopioin ohjeen. Kohta on pakko mennä kahvin keitolle, tosin tarjolla ei ole mitään noin hyvää.

Noora kirjoitti...

Tein tätä tänään, mut ei siitä tullu niin hyvää ku se sun tekemä :( Oisko johtunu siitä kanamunasta :D hehe. ei vaa entiiä..

Matkatar kirjoitti...

:D

Matkatar kirjoitti...

Käytitkö voita vai margariinia? Yleensä voilla leivotut on parempia, muistaakseni mulla oli silloin voita...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...