keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Keltainen tupa ja perunamaa / A little yellow house with a potato field

Vaikka pitkäaikainen unelmamme mieheni kanssa on ollut lähteä Suomen talvea karkuun lämpimään, emme toki aio hylätä kotimaatamme. Ajatus kesät Suomessa, talvet Barcelonassa tuntuu lähitulevaisuutta ajatellen mukavalta. 

Suomalaisen unelman mukainen Punainen tupa ja perunamaa (mielellään järven rannalla heh) on kytenyt myös meidän mielessämme. Rakennustaitoinen mieheni löysikin lopulta rähjäisen, vuonna 1938 rakennetun keltaisen pikku mökin, johon viime postauksessa viittasin. Ihastuimme siihen jo netissä olleiden kuvien perusteella, ja nyt se on omamme. Työtä se vaatii paljon, mutta se on sitten ensi vuoden kesän heiniä, meillä on talvi aikaa suunnitella remonttia lämpimässä.

Although our long-term dream with my husband has been to go away from Finland for a winter, we do not abandon our homeland. The idea of ​​summers in Finland, winters in Barcelona seems nice in near future ...

Finnish often dream of "little red house and a potatofield". We found our little house with a nice garden and 5 appletrees. The house is yellow and very old. It was build in 1938. Fortunately my husband can repair it, and I can help him when I can. But that`s for next summer, in two days we`ll be in Barcelona for the winter!
Minä ihastuin kovasti tähän romanttiseen pihapiiriin. Omenapuita on yhteensä 5 kappaletta, joten tulevaisuudessa täytynee opetella säilömistä enemmän. Miten kiva tuolla pihalla onkaan varmaan viettää illanistujaisia ja antaa tyttöjen pikku chihujen juoksennella vapaana! Eikä se uimarantakaan ole kaukana, muutama sata metriä!

I really fell in love with this romantic little yard.

Näen sieluni silmin itseni tulevaisuudessa mummona kasvattamassa kuistin ikkunalaudalla pelargoneja...heh


Ihanat raput, vai mitä? Kaiteelle saa jotain koristeita ja kukkaruukkuja, sormet alkaa jo syyhyämään...


Sisälläkin riittää tekemistä, lähestulkoon kaikki täytyy purkaa ja tehdä uudelleen. Keittiöstä saatamme säästää tuon söpön pikku puuhellan. Se lämmittää mukavasti, kuten myös alakuvan korkea uuni, joka on olohuoneessa:Yläkerrassa on yksi matala huone, josta tulee makuuhuoneemme. Sieltä löytyi tälläinen pienempi lämmitysuuni, ehkä senkin voisi tuunata ja laittaa jonnekin.

Jotain vanhoja piirustuksia ja papereita tuli kaupan mukana. Hassua miten suomen kieli on on ollut ennen niin erilaista kuin nykyään...esim Rahatoimikamari muuttui 50- luvulla Kaupunginhallitukseksi.

Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana! / Click to have a bigger foto!19 kommenttia:

 1. Onnittelut keltaisesta tuvasta! Meilläkin on keltainen tupa, vaan se ei oo ihan v.-38, vaan...(laskee)...v.-98.

  VastaaPoista
 2. Voi että on kyllä ihastuttava talo.. ja ihanankeltainen!

  VastaaPoista
 3. Oi että kun ihana talo <3!! Ja kyllä vaan kuulostaa hyvältä ajatus kesästä Suomessa ja talvesta Barcelonassa :)

  VastaaPoista
 4. Oi, ihanaa. Asukaa hymyillen, toivottaisi turkkilainen.

  VastaaPoista
 5. aarre! löytö! ihana. nuo vanhat pihapiirit alkavat olla nykyään harvassa. aivan uskomattoman kaunis paikka. ja puuhella, se pitää ehdottomasti säästää. Meidän 100 v torpalla on muutama pönttöuuni ja ne vasta ihanan lämmön antavat. Hurjasti onnea upealle kesäpaikallenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Olemme itsekin aivan onnessamme löydöstä!

   Poista
 6. Ihanalta näyttää, odotan kesäkuvia, kun omenapuut kukkivat...
  Paljon onnea uudelle projektillenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin odotan että näen pihan omenapuiden kukkiessa :)

   Poista
 7. Lämmin Onnentoivotus. Talo ja pihapiiri on aivan ihana. Keltainen kotitalo tuo teille paljon iloa ja onnellisia hetkiä :)

  VastaaPoista
 8. Ihana keltainen tupa!
  Onneksi olkoon :)!

  VastaaPoista
 9. Näyttää täydelliseltä, ihanan idyllinen talo ja pihapiiri. Ja kun siellä saa viettää pelkästään kesät, oi onnea!

  VastaaPoista
 10. Ihana keltainen tupa, perunamaakin varmaan jatkossa löytyy! Odotan kuvia tuosta rapusta kukkineen ja koristeineen!

  VastaaPoista
 11. Wau ! Hieno, että saitte oman tuvan ! Seuraan mielenkiinnolla mitä tapahtuu. Minun hirsitalo on nyt " talviunilla" Ei ole sähköä ja lämpöä, joten en pimeässä ja kylmässä siellä touhuile !

  VastaaPoista
 12. Onnea onnea! Tuli meidän mummula mieleen :) Siinäpä mielekästä puuhaa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 13. Onnea uuteen projektiin, oliko tämä se kaupungin myymä kiinteistö jota Suomen Marko naapuritalonaan linkitti kerran facebookkiin. Huomasin vasta nyt koko asian eikä olla ehditty jutellakkaan Barcelonaan lähdön jälkeen paljoakaan.

  VastaaPoista

Kiitos! ♥ Thank You ! ♥ Danke! ♥ Gracias! ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...