perjantai 28. joulukuuta 2012

Uusia herkkulöytöjä / New delicacy findings

Kieli pitkällä tähyilemme mieheni kanssa kaupoissa aina uusien herkkujen perään. Osa osoittautuu ihan hyväksi, mutta valitettavan usein ulkomailla herkut näyttävät paremmilta kuin maistuvat.

Viime kesänä löysimme täällä Barcelonassa kookosjäätelön maistettavaksemme (Juttu täällä) Nyt löysimme samasta kaupasta muitakin hedelmänkuoriin tehtyjä jäätelöitä: ananas, mango, appelsiini ym. Ostimme mangojäätelöt makutestiin, ja ne osoittautuivat ihan herkullisiksi. Ainut huono puoli oli, että jäätelö oli yllättävän iso, eli yksi olisi riittänyt hyvin kahdelle!

I have found many new delicacies during the christmas with my husband. At first we tried mango ice cream, which is nicely in mango shell. There was so much ice cream to eat, that better would have been one for two persons!Toinen joulunpyhien uusi tuttavuus herkkupuolella oli purkillinen paksua kaakaojuomaa. Olemme joskus kahvilassa juoneet espanjalaista kaakaota, ja se todellakin on tälläistä paksua "suklaata". Tosi namia vähän lämmitettynä, mutta menee myös kylmänä. Paikalliset kastavat tähän "churroja", pitkämäisiä munkin makuisia leivonnaisia.

Then we found a jar of chocolate. It was very thick and tasted lovely!
Joulunaikana Espanjassa syödään paljon myös nugaan tyyppisiä turroneita. Niillä on pitkät perinteet ja tarkat reseptit.  Turronin pääaineksia ovat mantelit, hunaja, sokeri ja kananmuna. Turronista on paljon myös erilaisia muunnelmia, suklaiset ovat mielestäni parhaita.

Spanish people eat much turrons on christmas time. Turron is made of honeysugar, and egg white, with toasted almonds or other nuts, and usually shaped into either a rectangular tablet or a round cake.  I like most turrons with chocolate.Herkullista viikonloppua kaikille!
Have a delicious weekend!
8 kommenttia:

anneaulikki kirjoitti...

Tuo paksu suklaa <3 kera churrojen <3 - aahh !

Sirpa kirjoitti...

Oi, mitä herkkuja...nam.

Jael kirjoitti...

Täälläkin on ollut (ehkä vieläkin) tuollaisia hedelmäkuoriin laitettuja jäätelöitä ja muistan Espanjassakin syöneeni kookossellaisen.Turronista en ole koskaan sen sijaan oikein tykännyt.

Anja kirjoitti...

Näyttävät niin nameilta nuo herkkulöydöt, varsinkin nyt tuo jäätelö mangonkuoressa maistuisi, toki muutkin, nam :)

Matkatar kirjoitti...

:P

Matkatar kirjoitti...

Ahaa, kiva että hedelmäjätskejä on ollut pidempäänkin. En minäkään tuosta kuvan turronista tykännyt, se oli liian kovaa. Sitten crema catala -makuinen turron oli ihan ok, mutta aika imelää. Tumman suklaan makuinen oli parasta. :)

Matkatar kirjoitti...

:)

Matkatar kirjoitti...

Hihiii :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...