tiistai 15. tammikuuta 2013

11 Kysymystä / 11 Questions


Sain Mine:ltä Tuhat ja yksi Tarinaa -blogista blogihaasteen, kiitokset kivoista kysymyksistä! 


Tehtävänä on vastata esitettyihin yhteentoista kysymykseen ja vastaavasti haastaa 11 blogia vastaamaan minun tekemiini yhteentoista kysymykseen. No niin, aloitetaan siis niillä Minen kysymyksillä minulle:1.Jos sinun olisi mahdollista yhdistää asuinmaasi ja Suomen parhaat puolet, mihin ne liittyisivät (vuodenaikoihin, ruokaan, asumiseen, kulttuuriin, ihmisiin tms.)?
- Espanjasta valitsisin sään, tuoreemmat kasvikset ja hedelmät, kauniin vanhan arkkitehtuurin, ihmisten  -etenkin vanhusten kunnioittamisen ja edullisemmat hinnat. Suomesta valitsisin lyhyemmät työpäivät, vaikken itse Espanjassa töissä tällä hetkellä olekaan niin jotenkin säälittää paikallisten työntekijöiden ja koululaisten pitkät päivät. Tosin se on niin erilainen kulttuuri pitkine siestoineen ym, ja he ovat kasvaneet siihen lapsesta saakka. Mutta luulisin, että minulla olisi vaikea sopeutua siihen rytmiin jos saisin täältä töitä. Suomesta kaipaisin vielä runsasta leipähyllyä ruisleipineen, savustettua lohta, kesäisiä herkkuja kuten herneenpalkoja, uusia perunoita yms.2. Jos pystyisit ratkaisemaan yhden asuinmaasi ongelmakohdan, minkä valitsisit ja miksi?
- Täällä Espanjassa työttömyysprosentti on korkea verrattuna Suomeen, joten toivoisin tänne paljon enemmän työpaikkoja. Minäkin tunnen täällä korkeasti koulutettuja henkilöitä, jotka joutuvat muuttamaan ulkomaille työn perässä, joten onhan se kurjaa, jos kotimaassa kuitenkin haluaisi elää ja työskennellä.


3. Teitkö lupauksia vuodelle 2013?
- En oikeastaan. 

4. Mikä on bravuurisi keittiössä?
- En ole mikään superkokki, mutta sanotaanko nyt että osaan tehdä mielestäni tosi hyvää paprikakastiketta, tulista kanakeittoa (tai usein vaihdan kanan soijarouheeseen) ja uunilohta. Aika usein innostun soveltamaan itse reseptejä ja joskus lopputulos onnistuu hyvinkin, mutta ei aina. Leipomisessa sama juttu, minulla on muutama resepti jotka onnistuvat aina esim. sitruunakakku, mutakakku, omenatorttu ja pari juustokakkua, nami. Sitten täytyy tietysti mainita raakasuklaa, jota kaipaan...5. Miten rentoudut?
- Sohvalla telkkaria katsellen tai kivan kirjan parissa. Ja tietysti netissä surfaillen: toisten blogien lukeminen on kivaa ja siihen menee toisinaan aikaa liikaakin! :) Sitten minulla on "pahe", josta olen aiemminkin täällä maininnut. Suomessa asuessani seurasin (kielen takia tottakai hehe) saksalaista Lemmen Viemää -sarjaa (Sturm der Liebe). Täällä pystyn seuraamaan sitä YouTubesta. Yksi harmi siinä on: saksankieli sekoittaa espanjanopiskeluani. Välillä huomaan puhuvani kaupungilla saksaa kun pitäisi sitä espanjaa jo saada suusta ulos...


6. Mikä on sinusta mukavin asu?
- Lämmin ja kiristämätön kotiasu tuntuu päällä kivalle. Joko verkkarit tai mekko käyvät hyvin.

7. Mikä kirja jäi mieleesi viime vuodelta?
- Stephanie Meyerin Vieras

Tämä kirja ei ole mikään kaunokirjallisuuden huipputeos, mutta juoni tempaa mukaansa ja tarina on  tosi kiehtova. 


Netissä kirjasta kerrotaan näin:

 "Vaeltaja on sielu. Yksi niistä miljoonista, jotka ovat tulleet jostain kaukaa ja tunkeutuneet ihmisten mieliin, vallanneet ruumiit. Vallanneet Maan. Pieni joukko ihmisiä piileskelee ja Melanie on heidän joukossaan, kunnes hänet saadaan kiinni. Vaeltaja, jo monella planeetalla aiemmin asunut sielu, asetetaan Melanien aivoihin. Melanien sielun on väistyttävä, mutta se ei tee niin.
Vartalon entinen omistaja kieltäytyy luovuttamasta mieltään tunkeilijalle ja haihtumasta pois. Ja niin Vaeltajasta ja Melaniesta tulee valtataistelun jälkeen liittolaiset.
He lähtevät vaaroja uhmaten etsimään miestä, jota he kumpikin rakastavat. Kuori ja sen sisällä olevat kaksi ääntä, ihminen ja vieras sielu, kohtaavat epäluuloa, vihaa, paheksuntaa"8. Onko sinulla kesälomasuunnitelmia ensi kesälle? Jos on, minne aiot matkustaa?
- Ensi kesänä olisi suunnitelmissa taas tehdä töitä päivisin ja iltaisin raivata ja rakentaa omaa Keltaista tupaamme. Toki aiomme pitää lomankin jossain vaiheessa ja käydä varmaankin täällä  Barcelonassa, tai kuka ties vaikka muuallakin!?


9. Mikä on ollut elämäsi suurin saavutus?
- Haluan ensiksi mainita lapset, koska niiden saaminen/hankkiminen ei ollut aikoinaan ihan yksinkertaista ja lasten myötä elämästäni tuli paljon antoisampaa. Toiseksi tunsin saavuttaneeni jotain, kun valmistuin Muotoiluinstituutista. Ei ollut ihan helppo päästä sinne edes opiskelemaan!


10. Entä pettymys?
- Tätä mietin pitkään. En ole varsinaisesti kai kokenut varsinaisia suuria pettymyksiä elämässäni -vastoinkäymisiä toki, mutta se lienee eri asia. Jos pettymisestä puhutaan, ehkä sitten olen jossain määrin pettynyt itseeni. Olen koko ikäni jahkaillut ja miettinyt, mitä haluaisin tehdä, "mikä haluaisin olla isona". Halusin kovasti taidekouluun, ja kun lopulta (30:nä) pääsin, olin tosi iloinen ja tuntui, että olen saanut kaiken mitä halusinkin. Sittemmin olen kuitenkin huomannut että pelkällä tutkinnolla ei tee mitään, täytyy olla paljon kunnianhimoa, olla tosi ahkera ja uskoa itseensä. Minulta puuttuu noita ominaisuuksia, en halua tavoitella suuria palkkapusseja ja terveytenikin alkaa reistailemaan jos stressaannun töiden takia liikaa. Eli loppujen lopuksi taidan olla nykyiseen tilanteeseen aika tyytyväinen -välillä työtön ja välillä jossain keveissä hommissa. Vähälläkin tulee toimeen. Toisaalta hmm...unelmoin vielä jonain päivänä löytäväni eräänlaisen "luovuuden tasapainon".

11. Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
- No nyt kun minulla ei ole töitä ja on jo taas tottunut espanjalaiseen rennompaan elämäntyyliin, heräilen vasta siinä yhdeksän paikkeilla, syön aamupalan ja lähden ulos. Puistoilemaan, ruokaostoksille tai muuten vain kävelylle. Iltapäivällä juon teetä ja syön patonkia välipalaksi ja sitten yleensä huilaillaan sisällä, pestään pyykkiä, tm. Remonttiakin välillä tehdään ja sisustellaan muuten tätä asuntoa, tekemistä riittää vielä pitkälle. Päivällisen syön mieheni kanssa iltakuuden kieppeillä. Yleensä tulee käytyä pari-kolmekin kertaa ullkona, mutta iltasella katsellaan aika myöhään telkkaria ja siinä ohessa siis opiskellaan espanjaa!Oikaisen, enkä taida haastaa tällä kertaa muita mukaan. Jos joku innostuu näistä Minen kysymyksistä, ainahan niistä voi itselleen tehdä postauksen :) 

Täytyy taas toivottaa tervetulleeksi uudet lukijat, joita on tälläkin viikolla tullut useita mukaan! Olen ihan hämilläni! Toivottavasti viihdytte blogissani :) 
4 kommenttia:

Hippu kirjoitti...

10-kohta oli kuin suoraan minun suustani! Joskus tulee oikein sellaisia apua-päiviä, että kääk, olen jo näin vanha, enkä vieläkään tiedä, mikä minusta tulee!

Mukavia vastauksia. <3

Matkatar kirjoitti...

Kiva kuulla, kiitos! Kyllähän se lohduttaa että löytyy muita samanlaisia, kun tuntuu että maailma on niin urakeskeinen, että tulee huono omatunto jos ei koko ajan paina tukka pitkällä hommia...

Nonna kirjoitti...

Olipa kiva lukea sinusta enemmän. Muutenkin tätä blogia on kiva lueskella, miten arki sujuu Barvelonassa!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...