tiistai 12. helmikuuta 2013

Minilomalla Barcelonassa

Jos on aikaa olla Barcelonassa vain viikonlopun tai muutamia päiviä, niin mitä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa? Olen saanut tämänkaltaisia kyselyjä, ja yritän tähän listata parhaita paikkoja. Se riippuu aika paljon myös siitä, mistä kaikista on itse kiinnostunut ja millaisella porukalla on liikkeellä. Mietin tähän sellaisia paikkoja, joissa meidän vieraamme ovat tykänneet käydä ja itsekin tulee käytyä yhä uudelleen. 

1.Vanhan kaupungin osa (Barri Gothic) ja katedraalin ympäristö  

Barcelonan vanha katedraali on suosittu paikka ja sen lähistöllä järjestetään usein erilaisia tapahtumia, antiikkikirppareita ja alueella liikkuvat niin turistit kuin paikallisetkin. Kannattaa kierrellä koko laajaa aluetta, sieltä löytää kauniita kujia, yllättäviä nähtävyyksiä, kauniita rakennuksia ja ihania pikku putiikkeja. Katedraalin sisälläkin kannattaa käydä. Se ei olekaan ihan tavallinen kirkko, sillä sieltä löytyy mielenkiintoinen sisäpiha, jossa on hanhia ja uskonnollisia asetelmia. Katollekin pääsee pientä maksua vastaan ihailemaan näköaloja!2. Uimaranta

 Barcelonan pitkällä uimarannalla ja kauniissa venesatamassa kannattaa käydä kävelyllä, vaikkei uimakelejä olisikaan. Rantakatu on tosi ihana ja sieltä voi löytää hyviä ravintoloita.3. Mont Jüicin kukkula

 Kukkulalla on vaikka mitä näkemistä, mm. vanha linnoitus, josta näkee satamaan saakka. Toisella puolella on olympiastadion, ja alempana suuret suihkulähteet, jotka vaihtavat väriä torstai- ja lauantai-iltaisin. Kukkulalle kannattaa mennä Plaza Espanyalta, jolloin samalla reissulla voi käydä myös Arenas -ostoskeskuksen katolla hienolla näköalapaikalla. Mont Jüicille pääsee myös vaunuhissillä, joka on elämys senkin.
Barcelonan oman arkkitehdin Antonio Gaudin suunnittelema suuri kirkko on ehdoton nähtävyys, vaikkei muuten niin kirkoista tai arkkitehtuurista välittäisikään. Sitä on rakennettu jo toistasataa vuotta, eikä se ole vieläkään valmis. Sinne pääsee sisälle maksua vastaan (näillä turistivaroilla kirkkoa rakennetaan). Kannattaa mennä ajoissa aamulla jonottamaan, koska jono venyy pian tosi pitkäksi. Nykyään sinne voi myös varata netistä liput haluamalleen päivälle, joka on kaikkein paras vaihtoehto. Näin voit ohittaa jonon ja mennä tarkkana kellonaikana sisään. (Linkki)


Antonio Gaudin suunnittelemat erikoiset talot Passeig de Gracialla ovat näkemisen arvoiset arkkitehtuurista kiinnostuneille. Niihin pääsee sisään maksua vastaan, ja ovat todella hintansa arvoisia.
Tämä myös Gaudin suunnittelema puisto ihanine rakennuksineen ja kauniine yksityiskohtineen on pakko kokea. Alue on tosi laaja, lämpimällä paikalla ja korkealla kukkulalla, joten sieltä näkee hyvin yli Barcelonan.Tämä minun suosikkini Barcelonassa on niin kaunis, että voittaa Pariisin riemukaaren mennen tullen. Alueella järjestetään usein kivoja tapahtumia. Tästä pääseekin kätevästi lähellä olevaan lempparipuistooni eli:


Barcelonan suuri keskuspuisto, jossa riittää näkemistä. Joka puolelta löytää kauniita patsaita, polkuja, rakennelmia ja kasveja. Pääseepä siellä soutelemaankin jos haluaa. Puistossa on ihana rentoutua nurmikolla piknikillä tai lähteä vaikka poluille lenkkeilemään. 
Barcelonan vanhin puisto, joka on todella hurmaava ja romanttinen. Siellä on ihan oikea labyrinttikin, johon voi oikeasti eksyä. 10. Ramblas

Se kuuluisin turistien valloittama katu jolta löydät aina katutaiteilijoita, temppuilijoita ja kaikkea mahdollista. Täällä kannattaa erityisesti varoa varkaita. Ruoka on Ramblasin ympäristössä kehnompaa kuin kauempana siitä ja oluet keskustan kalleimpia. Ramblasilta kannattaa ehdottomasti poiketa La Boqueria -markkinahalliin ja maistella vaikka vastapuristettuja hedelmämehuja tai muuten vaan ihastella tarjontaa!

11. Zoo

Ciutadellapuiston vieressä on Barcelonan eläintarha. Se on laaja ja siellä meneekin koko päivä kun sinne lähtee kiertelemään ja ihmettelemään. Kannattaa harkita eväiden mukaanottamista, sillä alueella on surkeita ruokapaikkoja.


12. Taide

Taidenäyttelyihin Barcelonassa on helppo mennä, paikat on hyvin opastettu ja niihin on yhdistelmälippuja myytävänä turisti-infoissa. Löytyy mm. Picasso-museo, Miro museo, lukuisia nykytaiteen museoita ym...Niihin kannattaa mennä aikaisin aamulla, koska suosituimpiin on lähes aina pitkät jonot, etenkin sesonkiaikoina.13. Shopping

Barcelonassa riittää paljon hyviä shoppailupaikkoja. Lyhyesti sanottuna parhaat ja kohtuuhintaisimmat ostospaikat löytyvät Plaza Catalunyan ympäristöstä ja Ramblasin ja Barcelonetan väliseltä vanhan kaupungin alueelta. Hyviä ostoskeskuksia ovat ainakin Maremagnum (satamassa) ja Diagonal Mar, jonne pääsee kätevästi metron keltaisella linjalla L4 (El Maresme)

Jos taas etsii merkkiputiikkeja, kannattattaa suunnistaa Eixampleen ja Paisseig de Gracia -kadulle. Hieman kalliimpia ostoskeskuksia on Arenas Plaza Espanyalla sekä L`illa Diagonalilla.14. El Molino

Barcelonan "Punainen mylly" El Molino. Upea ja intensiivinen kabaree -esitys, jota ei kannata missata! Taidokkaita sirkustyylisiä esityksiä, burleskitanssia, hupaisia näytöksiä...cavan kera! Hinnat ja lisätietoja täältä.
Viimeisenä täytyy listaan lisätä sekopäinen markkinapaikka, josta voi tehdä todella hienoja löytöjä. Myytävänä on kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, uutta, vanhaa ja jopa antiikkiakin. Paikka on auki maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin ja se löytyy Gloriesista.

Edit: Markkinapaikka vaihtoi uuteen rakennukseen lähelle entisiä tiloja vuoden 2013 lopussa. Nykyään se on vieläkin suurempi ja hienompi. Kannattaa varata koko päivä aikaa, sillä siellä on hyvät ravintolat ja wc:kin. Vaikka ei olisi markkinahälystä innostunutkaan, uusi hulppea rakennuskin on jo näkemisen arvoinen!


Kaupungissa riittää ihmettelemistä kun vain lähtee kävelemään. Joka puolella on kaikkea mielenkiintoista. :)

****

Edit: Vielä yksi juttu...Barcelonassahan on mielettömän hyviä ravintoloita, joista tämä bloggaaja on tehnyt kattavan postauksen. Lisäisin listaan vielä esim. Tantarantana -ravintolan samannimisellä kadulla numerossa 23. Santa Caterina -markkinahallin kulmassa Bornissa on myös loistava ravintola, joka aukeaa klo 18.30 


11 kommenttia:

Vivi Vinna kirjoitti...

Todella hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Ikävä Espanjaa.♥

Kukkaiselämää kirjoitti...

Kiitos hienoista vinkeistä!

Matkatar kirjoitti...

Ole hyvä! :)

Matkatar kirjoitti...

Kiva jos olet sitä mieltä! Minullakin on jo ikävä takaisin, mutta onneksi on liput varattu :) (hui -alkaako sitä jo juurtua enemmän Espanjaan kuin tänne?)

arleena kirjoitti...

Kiitos, oli mukava kierros.

Milla kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta! Me otetaan kyllä vinkkejä tästä matkalle! :)

Matkatar kirjoitti...

:)

Noora kirjoitti...

Oi tuttuja paikkoja!! ♥ Kävin Barcelonassa puolitoistavuotta sitten ja rakastuin kaupunkiin ihan päätä pahkaa! Sinne on vielä uudestaan päästävä :)

Matkatar kirjoitti...

Barceloonaan rakastuvat helposti kaikki, koska siellä on todellakin jokaiselle jotakin!

Matkatar kirjoitti...

Kiva!

Una Reinman kirjoitti...

Mekin olemme haaveilleet Barcelonan pikavisiitistä. Varsinkin kun mies on koko talven opiskellut espanjaa niin pitäähän sitä päästä käyttämään. =) Miulle on tarttunut muutama sana kun mies tekee kotiläksyjään ääneen. =)

Tuo Gaudin kirkko on pakko nähdä. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...