keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Pablo Picasso museossa / At the Pablo Picasso museum

Myönnän, että yksi verrattain suuri puute minulla on ollut Barcelonan tiedoissa. En ole juuri paljonkaan vieraillut paikallisissa taidemuseoissa. Ja se on vielä outoa kun ottaa huomioon sen, että minä yleisesti tykkään käydä taidenäyttelyissä. Ei vaan ole tullut käytyä. Päätinkin tehdä asian suhteen jotain tänä talvena. Myytävänä on 6:n taidemuseon taidekortteja kolmellakympillä.

Kävimme siis viime sunnuntaina Pablo Picasso -museossa. Piti mennä sinne jo aiemmin, mutta huomasimme, että sinne on ilmainen pääsy joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 15.00 alkaen. No, olimme siis tuolloin jonottamassa -muiden joukossa. (ajattelin silti ostaa sen kolmenkympin kortin)

Muuten, kesällä jonoa riittää joka päivä. Kannattaa siksi mennä jo aikaisin museolle!

Jonottajia riitti! / There were many people in queue!

 Lopulta pääsimme sisään ja meiltä kysyttiin, mistä olemme kotoisin. Haluavat ilmeisesti pitää jonkinlaista kirjaa siitä mistä puolilta maailmaa vierailijoita käy. Osa näyttelystä oli suljettu, mutta esillä oleva näyttely on Jacqueline Picasson lahja Barcelonalle: esillä on 41 Picasson teosta, joista suuri osa keramiikkaa ja nuoren Picasson tuotantoa opiskeluajoilta. Tämä ihan mielenkiintoinen näyttely on esillä huhtikuuhun saakka.

(kuva netistä /from web)
 Suosittelen Picassomuseota Barcelonakävijöille, jos yhtään taide tai Picasso kiinnostaa. Itse rakennuskin on mielenkiintoinen: kauniita kattomaalauksia on melkein joka huoneessa ja myymälöissä on turisteille  tarjolla kauniita esineitä ja kopioita Picasson teoksista myytävänä.

Tämänhetkiset hinnat museoon tässä:

Sisäänpääsy aikuinen+ audio-opas    14€
Pelkkä sisäänpääsy aikuinen            11€
Sisäänpääsy alle 29v ja eläkeläiset    6€
        Sisäänpääsy alle 16v.                      ilmainen

Last sunday I visited in Pablo Picasso museum in Barcelona. There was a free entry, because of the first Sunday of the month. That`s why the queue was so long. The exhibition was Jacqueline Picasso`s gift for Barcelona. Many of the works were ceramic and Picasso`s early paintings, very interesting!

7 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Eikö siellä saanuta kuvata?

Matkatar kirjoitti...

No eihän siellä sisällä saanut, ei. Ainakaan joka salissa. Mutta jotenkin en haluakaan aina näyttelyissä kulkea kamera kädessä, haluan keskittyä katselemaan :)

Lennu kirjoitti...

Tämä oli toinen kohde La sagrada Familian ohella mikä ehdottomasti kuului matkaamme! Me ei vain heti löydetty,haimme usemaan tunnin ko.paikkaa ja viimein löydettyäme väsy iski:D Menimme seuraavana päivänä sitten.
Se oli hassua kun etsimme todella isoa paikkaa ja kylttiä,kunnes pienen pieni kyltti osoitti paikan...
Vaikuttava paikka ja näyttely!

Anonyymi kirjoitti...

Voi sinua onnellista! Niin mielelläni kävisin tuolla. Aidot maalaukset ovat aina ihan eri kuin kuvat kirjassa tai netissä. Kun näin Monet'n maalaukset Pariisissa ja Givernyssä, minusta tuli hänen ikuinen faninsa. Mm. Lumme-maalausten teho ei välity kuvista, ne täytyy nähdä ja elää.

Riina kirjoitti...

Vau! :) Mä olen kanssa innosta piukeana odotellut täkäläisen Picasso-museon remontin päättymistä. Sen pitäisi viimein valmistua ensi kesänä... Tosin voin kuvitella, että aika moni muukin on odotellut, joten jonoa ensimmäisinä kuukausina varmaan riittää.

Nonna kirjoitti...

Toi on varmasti tosi kiva kohde Barcelonassa käydessä. Aika paljon siellä porukkaa :)

Yaelian kirjoitti...

Olen tuolla käynyt ja kai en missään museossa ole nähnyt niin paljon vartijoita kuin tuolla!Mutta hienoja töitä siellä on:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...