torstai 7. helmikuuta 2013

Suudelma / Kiss

Meillä on täällä asunnossa kaksi lasiovea. Makuuhuoneessa ja vessassa! Pari vuotta sitten kun mieheni oli tekemässä makuuhuoneen ja vessan remonttia ja oli hankkimassa uusia lasisia väliovia, oli vaihtoehtoina kuulemma täysin läpinäkyvä tai sitten tosi ruma hiekkapuhallettu lasi. Kirkas lasi oli siis parempi, koska siihen voi kehittää mitä vaan, vaikka lasimaalauksen. 

Vessanoveen laitoimme väliaikaisesti värillisen tarran, mutta se on vähän alkanut jo repsottaa ja siitä näkyy vähän läpi. Makkarinovi on ollut ilman mitään -tähän asti. Nyt sain siihen juuri valmiiksi lasimaalauksen. Päätin mukailla yhden lempparini, Viktor Klimtin "Kiss"-maalauksen, koska se sopii hyvin makuuhuoneen oveen ja  pidän sen värimaailmasta. Halusin lisätä maalaukseen jotain erilaistakin, kuten perhosia ja kissan.

 Pohjakerros (takaa heijastuu valot)Käytin maalaamiseen akryylivärejä, joita en kovin paljoa ole käyttänyt. Ne tuntuivat sopivan tähän tarkoitukseen parhaiten, koska kuivuvat nopeasti ja ovat vesiliukoisia ja tarpeeksi peittäviä. 

Aloitin luonnostelemalla työn ääriviivat märällä värillä ja siveltimellä. Koska lasi on kova ja liukas materiaali, päätin tuputtaa ensimmäisen värikerroksen sienellä. Halusin jättää melko kuultavan pinnan, että valoa pääsee mahdollisimman paljon läpi. Kuitenkin halusin maalauksen antavan tarpeeksi "yksityisyyssuojaa" jos haluaa pitää ovea kiinni esim. yövieraiden aikana.Valmiina /ready

Vaikea ottaa kuvaa, ettei työ näytä ihan töherrykseltä (mitä se alkuperäiseen verrattuna kieltämättä on). En halunnut yrittääkään "liian täydellistä" kopiota, vaan jätin aika paljon koristeellisia juttuja pois ja muuntelin jotain juttuja. 

Nyt on mukava mennä nukkumaan ja herätä aamulla rakastavaisia katsellessa! Seuraavaksi maalaan vessanoven lasin!

I desided to paint Viktor Klimt`s Kiss to our glass -door in Bedroom. I used acryl colours, because they let the light go through and still cover enough. 

First I used a sponge to put the first layer of colour. Then I painted some decorative details, but not them all. I`m satisfied with the result, it`s nice to see the lovers when you go to sleep and wake up in the morning!

Next I`ll paint the bathroom door window!

19 kommenttia:

maarit kirjoitti...

Siitä tuli kyllä upea ;) Ihana avata aamulla silmät ja nähdä heti tuo maalaus .
Hyvämieli on taattu
Loistavaa , heti alkoi raksuttaa jotta oisko täällä mitään vastaavaa ovea ? ei ole . Muihin tavallisiin oviin olen jo maalannutkin kreikkalaisia soittajia

Kukkaiselämää kirjoitti...

Tulipa hieno! Upeat värit! Tykkään!

Jael kirjoitti...

Tulipa siitä kaunis;Klimtin taulut ovat niin upeita! Mutta miten tuota sitten puhdistaa,jos värit ovat vesiliukoisia?

Riina kirjoitti...

Kävin jo ruksimassa, että "hieno!", mutta kerron nyt vielä näin kommenttinakin: hieno! On se sen verran hieno. ;)

Mine kirjoitti...

Oletpa taitava. Kyllä nyt kelpaa lekotella tuollaista katsellen.

Matkatar kirjoitti...

Voi kiitos, kiva kuulla noin etenkin sinulta: olet niin taitava :)

Matkatar kirjoitti...

Kiitos kiitos! :)

Matkatar kirjoitti...

Kiitos,niin ne ovatkin. Voi tuota kevyesti puhdistaa kostealla rievulla tms, akryylivärit tarttuvat tosi tiukkaan. Jos menee vaatteillekin, ei saa pois. Ja jos haluaa tämän joskus pois lasista, sen saa handyllä raaputettua!

Matkatar kirjoitti...

Voi kiitos! :D

Matkatar kirjoitti...

Hih, kiitos, ihan tässä jo häkeltyy :)

Cheri kirjoitti...

Upea! Pidän kovasti alkuperäisestä, samoin sinun versiostasi. Erinomainen tapa saada yksityisyys ja taulu yhdellä iskulla.

Noora kirjoitti...

Tosi hieno! :D

Tillariina kirjoitti...

Hieno keksintö ja hyvä toteutus!

Harakka kirjoitti...

Oi että, kun on tosi kaunis!

Anja kirjoitti...

Siitä tuli ihana! Kävin jo aiemmin kurkkaamassa ja piti tulla toistamiseen :)

Matkatar kirjoitti...

Voi kiitos Arleena hihii :)

Matkatar kirjoitti...

Tänks beibeni :)

Matkatar kirjoitti...

Kiitos!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Harakka!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...