maanantai 15. huhtikuuta 2013

Dia de la república Catalana ja pyromaanitemppuja

Eilinen oli tapahtumarikas päivä. Aamun lenkillä puistossa näin, että taas tapahtuu. Porukkaa oli kasaamassa pöytiä ja tuoleja, viinilaseja, esiintymislavaa ja lapsille pomppulinnaa. Näin ison kyltin, jossa luki: 14.4 Dia de la república Catalana. (Katalonian tasavallan päivä!)


Menin kotiin suihkuun ja välipalalle, jonka jälkeen lähdimme miehen kanssa puistoon takaisin tutkimaan juhlaa tarkemmin. Sillä välin puisto oli täyttynyt ihmisistä. Lavalla oli joku puhumassa katalaaniksi itsenäisen Katalonian puolesta. Eri -ikäisiä ihmisiä oli nurmikot täynnä kuuntelemassa tai muuten vain viettämässä lämmintä vapaapäivää.

Puisto vetää kesäisin paljon kaikenlaisia temppuilijoita, soittajia ja pelaajia. Sellaista rentoa "hippiporukkaa." Hyvin sulauduimme mekin joukkoon ainakin vaatetustemme puolesta (-pössyttelyä emme harrasta). Jäimme kuuntelemaan hauskaa rummutusta ja nauttimaan auringosta.


Olisiko kiva kokeilla? / Would you like to try?


 Puistoilun jälkeen valmistauduimme iltaa varten. Olimme menossa Rammsteinin konserttiin. Se oli Mont Jüicin kukkulalla sijaitsevassa Sant Jordin hallissa. Olimme yrittäneet saada lippuja sinne etukäteen, mutta tuloksetta. Sekavilta nettisivuilta olisi voinut tulostaa, mutta se ei auta kun tulostin ei toimi. Kiertelimme eri toimistoissa ja infopisteissäkin niitä kyselemässä etukäteen, mutta kukaan ei tosissaan tiennyt mistään mitään.

 Samaan aikaan oli sarjakuvamessut Mont Jüicin juurella olevassa messuhallissa -ja sieltä tuli ulos hassuja ja kauniita sarjakuvahahmoja.

Kiipesimme kukkulalle ja löysimme sieltä lippuluukun -ja lippujakin oli vielä jäljellä. Ongelma vain oli, että sinne ei käynyt kuin käteinen -ja lähin automaatti oli siellä Plaza Espanyalla alhaalla. "Tää on niin taas tätä Espanjaa" mietimme. Kukkulalla järjestetään vaikka mitä tapahtumia, sieltä löytyy parit isot hallit, museoita ja urheilukenttä -miksei siellä voi olla edes yhtä pankkiautomaattia?

Juoksimme raput alas ja etsimme ja kyselimme automaattia. 40 minuutin jälkeen sellainen lopulta löytyi. Kiireesti ryntäsimme takaisin kukkulalle (jalkaparat...) ja saimme vielä lippumme!

Aurinko alkoi konsertin alkaessa laskea / The sunset when the concert began
Konsertti oli hieno! Mutta jopa tälläinen akustiikasta täysin tietämätön henkilö kuin minä huomasi, että siellä hallissa kaikki ei ollut kohdillaan. Ääni kuului liiankin kovaa ja särisi oudosti. Vaan ei se fiilistä paljoa haitannut.

Aika julmaa ja härskiä showtakin oli lavalla, mutta emme taakse nähneet kunnolla. Upeat pyrotemput kyllä näkyivät ja jopa tuntuivat. Huh mikä lämpöaalto pyyhki koko salin!

RAMMSTEIN!!!

Yesterday in the Ciutadella park was an event. It was for "Dia de la república Catalana". There were many people out there listening and enjoying the sun. 

In the evening we went to Rammstein concert. It played on Mont Jüic, at the Saint Jordi palace. Have a nice new week you all!

MEIN HERZT BRENNT!

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Aika hyvin sait otettua kuvia konsertista! Ja kivan puistotapahtuman olivat järjestäneet.Saapa nähdä pääseekö Katalonia joskus omaksi valtiokseen.Minusta yhdistetty Espanja on parempi...Kataloniallahan muutenkin on aika hyvä autonominen asema.

Mine kirjoitti...

Näyttää jo ihan kesälle siellä. Meillä tuli taas viileämpiä päiviä ja olin äsken liian pienissä vaatteissa pihalla. Toivottavasti nuhataudit ei huomanneet...

Perhotar kirjoitti...

Teillä riittää siellä kaikenlaista ihanaa katseltavaa ja koettavaa ! Rammsteinin sanoin : Ich will !

Harakka kirjoitti...

Kyllä olikin monipuolinen ja kiva postaus!
Kaikenklaisia juttuja siellä olikin taas ollut.
Konsertti oli varmasti se paras sinä päivänä!

ritva kirjoitti...

Kaiken laista kivaa siellä näkyy olevan,ihan on kesäistä ♥

Nonna kirjoitti...

Kiva että pääsitte konserttiin. Hauskoja kuvia myös tuosta puistotapahtumasta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...