keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Erilainen Barcelona / Different Barcelona

 Blogissa tulee useimmiten julkaistua "Kiiltokuvakuvia" Barcelonasta. Kauniista rakennuksista, upeista pitkistä hiekkarannoista yms. Oikeasta kuvakulmasta ilta-auringon paistaessa mitä rähjäisemmät kadutkin näyttävät paljon romanttisemmilta kuin sadepäivänä arkiaikaan. 

Nyt ajattelin vaihteen vuoksi näyttää erilaista kuvaa tästä toisesta kotikaupungistamme, tosin vain yhden kävelyretken verran. Oli pilvinen päivä ja päätimme suunnistaa kohti tuota ensimmäisen kuvan korkeaa "munaa" kohti. Se on Torre Agbar, suuri vesiyhtiön pilvenpiirtäjä, joka muuttuu iltavalaistuksessa upean sini - punaiseksi, ja näkyy kauas.

Torre Agbar, the tower of water company

Encants Vells tyhjänä / Encants Vells open-air market place was empty

 Tornin lähellä on Encants Vells -markkinapaikka, jossa käymme vähintään kerran viikossa tonkimassa aarteita. En ole ennen nähnytkään markkinapaikkaa tyhjänä -näyttipäs hauskalta ja ihan erilaiselta ilman romuja, melua ja ihmisvilinää!

Markkina-alueen ympäristökin näyttää parhaat päivänsä nähneeltä. Huomaa, että siellä on joskus ollut kaunista, mutta jostain syystä juuri siihen kaupunginosaan ei ole kovin paljoa panostettu. Kuitenkaan se ei ole mitenkään kauniilla tavalla rähjäistä (kuten esim. meidän kaupunginosamme on, heh) Tähän saattaa osaltaan vaikuttaa myös moottoritien ja junaradan läheisyys.


Pitkäaikainen rakennelma / This has been built for a long time -what will it be?
 Tornin lähellä on jo vuosia rakennettu tälläistä hervottoman suurta rakennusta. Ensin ajattelimme, että siihen tulee jalkapallokenttä ja katsomo, mutta nyt se alkaa näyttää enemmän uudelta ostoskeskukselta. Saa nähdä! (Ostoskeskuksiahan ei voi ainakaan olla liikaa vai mitä? )

Rumia ja pelottavia radanvarsi paikkoja. / Railway track surroundings are always ugly and scary places.
 Radan varret ovat täälläkin tosi roskaisia ja rumia paikkoja. Ei tekisi pimeällä mieli mennä tuonne maleksimaan!

Likaisia myös! / And so dirty!

Sagrada Familia in few kilometres.

Näköetäisyyden -ja siis ihan kävelymatkan päässä näiltäkin kulmilta on Sagrada Familia (yläkuvassa torni keskellä), Barcelonan kuuluisin ja loisteliain kirkko. 


 Barcelonan lentokentälle kuljemme aina junalla (se on edullisin), ja ikävä kyllä radan varrella näkee aika paljon levyistä, vanhoista laudoista ja muusta jätteestä kyhättyjä hökkeleitä, joita asunnottomat ovat rakentaneet suojakseen. Tälläkin retkellä näimme nuoren miehen raivaamassa polkua "mökilleen". Vähän se jäi kaivelemaan mitä tälle nuorelle oli tapahtunut. 

Asunnottomia näkee täällä aika usein -ehkä kuitenkin vähemmän talvella kuin kesällä. Ja selvästi huomaa myös, että kaupungissa on yritetty tehdä jonkinlaista "puhdistautumista" heidän suhteensa. Muistan pari vuotta sitten nähneeni lähipuistossakin vähän väliä ison joukon rähjäisiä asunnottomia kärreineen ja likaisine patjoineen pitämässä majaa. Poliisi kävi heitä aina sieltä hätistelemässä. 

Nyt asunnottomia näkee yleensä vain varhain aamulla tai myöhään illalla jossain nukkumassa peiton / pahvin alla. Ikävää sekin. Käsittääkseni heille on jotain suojia jossain olemassa, mutta voipi olla, että osa näistä on eräänlaisia "vapaita sieluja", jotka haluavat elää  boheemia elämäänsä erossa yhteiskunnan säännöistä.

Poika, joka asuu hökkelissä / Boy, who lives in a shelter

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

KIva nähdä rähjäisiäkin paikkoja;D Itse tykkään kuvata rähjäisiä taloja;joskus niitä korjataan ja sitten voi vertailla;D

Harakka kirjoitti...

Kyllä niitä huonoja puolia on varmaan joka maassa, mutta niitä ei välttämättä aina näe.
Surullista, että vielä nykyäänkin on kodittomia niin paljon, kuin niitä on.
Hienoja kuvia kuitenkin olet ottanut ja kiva, kun näytit tämänkin puolen kaupungistasi.

Hippu kirjoitti...

Mielenkiintoisen erilainen postaus.

Rupesin oikein miettimään, että mikähän noissa radanvarsissa vetää puoleensa asunnottomia, roskaajia jne. Täälläkin kun radanvarret ovat paikoin ihan hirveän näköiset.

Tuo ensimmäinen radanvarsikuva tuo jotenkin todella paljon mieleen Helsingin.

Perhotar kirjoitti...

Mukava nähdä Barceloonaa tältäkin kantilta :) Rähjäisemmätkin kuvat ovat kauniita. Aurinkoisia päiviä sinulle !

ritva kirjoitti...

Noita puolia löytyy joka maasta,kiitos tästä postauksesta ♥

Nonna kirjoitti...

Kiva että teit tän postauksen. Tällaista löytyy jokaisesta suurkaupungista, mutta harvoin tulee tätä puolta kuvattua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...