perjantai 12. huhtikuuta 2013

Missä punainen liskoni on? / Where`s my red lizard?

Eilen oli se päivä, jolloin päätimme mennä Park Güelliin katsomaan kevään etenemistä. Oli kaunis aurinkoinen ilma ja mittari näytti yli pariakymmentä astetta. Puimme tavallista kesäisemmät vaatteet päälle, koska Güellin puisto on korkealla suojaisassa paikassa, joten siellä on aina tosi lämmin.

Parc Güell


Puistossa oli tosi paljon ihmisiä liikkeellä -mikä ei ollut yllätys. Turistimassat saavat myös kaikenlaiset kaupustelijat ja musikantit paikalle. Ja kauppa taitaa käydä aika hyvin, vaikka onkin laitonta. Liinan päälle asetellut koriste-esineet tai korut hyppäsivät salamannopeasti reppuun ja kaverit pistivät juoksuksi aina kun poliisi tuli paikalle. 


Minäkin innostuin ihailemaan eräällä kaupustelijalla kaunista punaista liskoa. Kyselin hintaakin, ja se oli 8 euroa. Yritin tinkiä, mutta kaveri ei suostunut laskemaan hintaa. No, aloin kaivella lompakkoa esiin ja myyjä sanoi "rapido, rapido" -poliisi oli jo tulossa. Niin hullusti siinä hässäkässä lopulta kävi, että kun olin saanut maksettua, tyyppi lähti juoksemaan nyyttinsä kanssa ja minä ihmettelin, että missä se liskoni on?

Voi sentään, olin tosi kiukkuinen. Vaan taisi mieheni olla vielä kiukkuisempi. Ajattelin, ettenkö vieläkään ole oppinut olemaan varovaisempi. Halusin uskoa, että tyyppi ei tehnyt sitä tahallaan, vaan unohti antaa liskon minulle, mutta kuka tietää. Onneksi oli sentään lompakko kortteineen tallella!
No, upeassa suuressa puistossa ei voi kauaa olla huonolla tuulella ja oli niin ihanan lämminkin, että mieli muuttui paremmaksi aika pian. Löysin monenvärisiä kukkiakin sieltä täältä ja kuvailin niitä innoissani.Tästäkin talosta on blogissani varmaan jo paljon kuvia, mutta ei ehkä tästä kuvakulmasta! En tiedä onko se yksityisen vai jonkin säätiön tms omistuksessa, mutta ihana se on. Tosin, kuka haluaisi asua paikassa, jos turistit pyörivät koko ajan ympärillä kuvailemassa? Eikös taloon ole hieno porttikin?


Näillä soittajilla oli tosi hauskaa ja saivat yleisönkin mukaan.Tullessamme pääportille alkoivat ihmismassat jo hieman hermostuttaa. Tämä puisto on itse asiassa parhaimmillaan varhain aamulla, kun paikalla on tuskin ketään. Tällä kertaa kuitenkin lämmin ilma veti meidät sinne muiden mukana. 
Kaunista vanhaa mosaiikkia löytyy puistosta ihan joka puolelta. Ylemmässä kuvassa on yksityiskohta alemman kuvan seinästä. Tuolla sisällä on pieni halli, jossa mies soitti kauniisti selloa ja ihmisiä istui maassa hänen ympärillään kuuntelemassa.Kiersimme samaa reittiä takaisinpäin ja vilkuilin samalla  polun varren "nyyttikaupustelijoita". Mietin, olisiko mahdollista tunnistaa se sama tyyppi kymmenien samannäköisten joukosta? Uskomatonta, mutta tunnistin hänet ja punaisen liskoni. Hän oli palannut melkein samaan paikkaan liskojensa kanssa. 

Kerroin asiasta miehellenikin, joka tuimana meni kauppiaan luo ja nappasi liinalta punaisen liskoni mukaansa. Sanoin kauppiaalle, että olen maksanut sen jo. Kyllä hän minut tunnisti ja sanoi etsineensäkin minua -no sitä en tiedä, mutta sain kuin sainkin ihanan liskoni! Olin iloinen :)

Ihmettelimme tämän tyypin soitinta -tuli hauska ääni!


Puiston ulkopuolella on sairaala, jonka pihalta bongasin suloisen bambiemon poikasineen.


Kotona liskoni halusi aurinkoon ikkunalaudalle lämmittelemään. Eikö se olekin suloinen? 

I`m telling here how I went to Parc Güell yesterday with my husband. There were a lot of other tourists too, as you can see from the photos. I wanted to buy this red lizard, but the vendor beat a hasty retreat at once when I payed it. He was running of the policemen who were coming. Later I found him again and my husband took the lizard from him. I believe he just forgot to give it to me...

16 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Tuonne on haaveena/tarkoituksena vielä joskus päästä :)

Ja kerrassaan suloinen on tuo liskosi, ei ihme että siihen ihastuit! Minäkin ihastuin!

Sirpa kirjoitti...

Hyvä, että sait liskosi, on niin söpö.
Kunpa täälläkin nuo lämpöasteet kohoaisivat...siellä näyttää jo niin kesäiseltä.

anneaulikki kirjoitti...

Kylläpä puistossa näytti paljon kesäisemmältä kuin kuukausi sitten,ihanaa! Lisko on tosi suloinen, kelpaa sen köllötellä auringon lämmössä ;)

Harakka kirjoitti...

Niin kauniita kuvia taas täällä sulla!
Siellä on kyllä niin tosi kaunista.
Ja kaunis oli sisiliskosikin!
Onko se nahasta tehty?

Mine kirjoitti...

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Puisto on ihan kääk ihana.

Jael kirjoitti...

Onneksi sinä ja liskosi löysitte lopulta toisenne:)
Parc Guell on ihana ja ihana kuvareportaasi:)

Matkatar kirjoitti...

Iso kiitos kaikille! Kyllä tuo puisto on aivan ihana, siellä ei kyllästy käymään :) Ja kiva oli, että sain lopulta sen liskon itselleni! Se on muuten keramiikkaa :D ja sen saa myös seinälle kiinni.

Riia kirjoitti...

Aivan valtavan suloinen lisko! Kelpaisi minullekin! Onneksi tuon kaupustelijan kanssa lopulta kävi hyvä tuuri ja hän sentään muisti teidät :) Itse haluan myös ajatella aina hyvää ihmisista, vaikka aina ei kyllä pitäisi, kun kaikki ei välttämättä ole ihan rehellisiä. :S

arleena kirjoitti...

Kaunis puisto. Siellä kuluu aika mukavasti tutkiessa kaikkea ihanaa kukkia, kaakeleita, rakennuksia ja puita.
Lisko on kiva, joskus käy tuuri ja onnistuu saamaan takaisin kadottamansa.

Nonna kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus :) Hyvä juttu, että sait kuin saitkin liskosi! Ja hieno on! Toi puisto on tosi ihana, se oli meidän Barcelonan matkan yksi suosikeista.

Perhotar kirjoitti...

Sinulla on ollut mielenkiintoinen päivä :) Ihania valokuvia katsellessa tuli tunne, että sain käväistä ihanassa puistossa, kiitos ! Lisko on kaunis ja nyt aina muistat sen tarinan. Siellä on jo täysi kukkaloisto, täällä ei vielä viherrä. Lunta noin 70 senttiä :(

Anja kirjoitti...

Ihania aurinkoisia kuvia ja nuo mosaiikit on niin kauniita! Onneksi sait ostamasi liskon "takaisin" ehdin jo surra sitä vaan onneksi luin loppuun :)

Ruut kirjoitti...

ihania kuvia ja muutenkin kivalta vaikuttaa sun blogi!!

Tillariina kirjoitti...

Hyvä, hyvä! Lisko pääsi kotiin! :)

//aNNiKa kirjoitti...

Onneksi kauppias löytyi! Ehdin jo ajatella, että onpas röyhkeää menoa. Olisi mies kyllä voinut tiputtaa liskon juoksuun pinkoessaan, jos poliisi todella lähestyi.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Nonna tunnustuksesta! Ja muillekin iso kiitos mukavista kehuista, sekä lisko että minä olemme iloisia :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...