keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Munia ja masturbaatiota 1(3) / Eggs and masturbation

 Tai näin ainakin opas meille eilen kertoi! Olimme nimittäin lähdössä tutustumaan Salvador Dalin seksuaalipainotteiseen maailmaan. Varasimme viime viikolla läheisestä turistitoimistosta retken Dalin taloon ja museoon. Yleensä emme näitä valmiita "turistipaketteja" harrasta, mutta nyt laskimme, että omatoimiretkenä auton vuokraaminen bensoineen + pääsylippukustannukset menisivät jo yli toimiston hinnan.

Lähdimme ison porukan kanssa aamuvarhain bussilla, koska ajomatkaa Cadaquesiin Dalin kotitalolle oli pari-kolme tuntia. Tutkailimme ensin tuota maalauksellista pikkukylää, joka oli täynnä ihania kujia (erilaisia kuin Barcelonassa), kissoja, putiikkeja, romanttisia tiilikattoja ym. Olin haltioissani! 

Ylemmässä kuvassa on oikealla oppaamme Alejandro. Hauska puhelias veikko, joka tiesi paljon Salvador Dalista, gastronomiasta ja tietysti jalkapallosta.Rantaputiikissa näkyi roikkuvan minun punainen mekkoni! (harmi vain kuin ei ehtinyt sovittamaan...)

Eilen oli myös Sant Jordin päivä -sehän on Suomeenkin rantautunut "Kirjan ja ruusun" päivänä. Miehet antavat naisille ruusun, naiset miehille kirjan. Ruusu- ja kirjakauppiaita oli Katalonian alueella koko päivän pikkukyliä myöten.

Dalin talo on kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Cadaquesin keskustasta. Talo on ihan rannassa ja ulospäin melko vaatimattoman oloinen. Dali muutti taloon 1930 -luvulla, jolloin se oli vielä yksinkertainen kalastajan mökki. Hissukseen hän osti naapuritaloja itselleen, ja yhdisteli niitä persoonallisella tavalla. Sisällä on paljon valoa, pikku portaita, ihania terasseja ja monia huoneita eri tarkoituksiin.Koska talo on suosittu nähtävyys, sinne täytyy varata aika etukäteen ja paikalla tulee olla tismalleen lipussa merkittynä ajankohtana. Sisälle mennään kymmenen minuutin välein 8 hengen ryhmissä. Tässä vaiheessa aloimme ihmetellä, koska oppaamme selvitteli lippuluukulla asioita turhankin kauan. Hän soitteli puhelimella moneen paikkaan ja näytti huolestuneelta. Hänelle -tai toimistolle oli sattunut kömmähdys -nimittäin kävi ilmi, että paikkojamme ei oltukaan varattu etukäteen. Opas valitteli kovasti tapahtumaa ja sanoi, että valituksen voi kyllä tehdä. Porukka näytti aika pettyneeltä, mutta vaikutti hyväksyvän tilanteen. 

Jatkoa tarinaan seuraa, kunhan temppuileva läppärini suostuu yhteistyöhön! Yesterday me and my husband went to a tourist trip. The trip was to Cadaques and Figueres, where are the house and the museum of Salvador Dali. (Please use the Translator for rest, there`s much photos and a plenty of story to come!)


9 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Mitä sitten tapahtuikaan, jäämme odottelemaan kärsimättömänä. Kaunis on jo pelkkä kylä, joten kyllä Dali selvästi ymmärsi kauneuden päälle.

Satu kirjoitti...

Olipas huomiotaherättävä otsikko! :-D

Olisin minäkin ollut tuolla haltioissani. Ihana kylä!

Turistiretkiä emme mekään oikein harrasta, kun omin päin on kivempi tutkia, mutta joskus on kyllä kannattavampaa mennä ryhmän kanssa, ja oppaan avulla saa ehkä tietää enemmän asioitakin. Puhuiko oppaanne muuten englantia?

Jael kirjoitti...

Aika hätkähdyttävä otsikko;D

Olin tuolla aika monta vuotta sitten ja oli nyt kiva nähdä kuviasi.Minäkin jään odottelemaan jatko-osaa...

Tillariina kirjoitti...

Nyt mä oon vähän pettynyt! Otsikko antoi vihjettä vähän muusta kun idyllisistä maisemista...No, jos tästä vielä "lämpenee"!

Matkatar kirjoitti...

Hihii, hauska pitää teitä vähän "jännityksessä" -vaikka läppärini temppuilu ei todellakaan ole hauskaa. Satu: kyllä me puhuimme oppaan kanssa englantia, niinkuin kaikki muutkin. Olemme ikävä kyllä törmänneet tähän asti englantia tai saksaa puhuviin ihmisiin täällä, joten espanjantaito ei ole puhumisen kannalta vielä kovin sujuvaa... :(

Harakka kirjoitti...

Kyllä olikin kaunis postaus ja kauniita paikkoja, jään ootteleen loppuosaa...

arleena kirjoitti...

Mukava retki. Todella kaunis kylä/kaupunki.
Marbellassa on puisto, jossa on paljon Dalin veistoksia. Olisi mielenkiintoista päästä katsomaan tuonne kotiseudulle.

Nonna kirjoitti...

Kivan näköinen kylä. Ja mielenkiintoinen otsikko :)

Kuukki kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen pikku kylä!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...