torstai 25. huhtikuuta 2013

Munia ja masturbaatiota 2(3) / Eggs and masturbation


Retkitarinani jäi oppaamme kurjaan uutiseen siitä, että Salvador Dalin talolle Cadaquesissa ei pääse, koska paikkoja ei oltukaan varattu etukäteen. Kaikki vaikuttivat lopulta hyväksyvän tilanteen -näyttihän talo melko vaatimattomalta ulkoapäin. Paitsi yksi: -mieheni, heh. Hänen äkäpussiluonteensa tuntien aloin tässä vaiheessa hivuttautua hieman taaemmas. No...ihan ystävälliseen sävyyn hän onneksi kertoi oppaalle, että talon näkeminen olisi retkemme kohokohta, ja sitäpaitsi me kaksi olimme maksaneet liput talolle jo etukäteen toimistolla -toisin kuin muut.

Ihme kyllä, opas sai luukulla puhuttuaan meille kahdelle paikat taloon -tosin eri ryhmiin, mutta mitä siitä! On tuo mieheni vaan aikamoinen.

Toiset menivät sillä aikaa takaisin keskustaan lounastamaan, ja me jäimme odottamaan vuoroamme talolle. Vähän kyllä toisaalta nolotti ja harmittikin toisten puolesta...eräskin pariskunta oli tullut Australiasta saakka. Ehdimme virkistäytyä kahvilassa aurinkoisella terassilla, kunnes minä pääsin ensimmäisenä taloa tutkimaan ranskalaisryhmän seurassa.


Galan silmien korkeudelle mitoitettu terassi-ikkuna rannalle päin.

Huomasin heti, että talo oli täynnä Dalin ja hänen vaimonsa Galan keräämiä ja lahjoituksina saatuja koriste-esineitä. Ikävä kyllä myös täytettyjä eläimiä, joita en hyväksy. Myös seksuaalisuus, alastomuuden ihannointi ja shokeeramisen halu näkyi talossa joka puolella. Dalin on kerrottu olleen rahanahne, piereskelevä ja masturboiva seksimaanikko, joka söi aamiaiseksi kokonaisia viiriäisiä. (Stan Layryssen; Dali ja minä - surrealistinen tarina) 
  
Paljon oli Dalin huikeita teoksiakin, joista maalauksia ei kuitenkaan kovin paljon. Hänen ateljeensakin oli talossa. Siellä oli nerokas rako lattiassa seinän vieressä suoraan alakertaan, joka mahdollisti suurten töiden maalaamisen istuaaltaan!Kaunis huoneellinen valokuvia ja lehtileikkeitä Dalista mm. kuninkaallisten ja merkittävien julkkisten seurassa

Pyöreässä huoneessa kaikui hienosti, ja punaiset verhot pikku ikkunoissa toivat satumaisen tunnelman.


Talosta pääsi suoraan romanttiselle takapihalle, jossa oli lisää teoksia, ihania portaita, eri tasoja, penkkejä ym. mitä kaikkea ihanaa. Yläkuvassa pieni "majanen", jossa tuo vanha nostalginen pianonromu. Takaseinälle heijastui video Dalin ja Galan elämästä -ja kaiken kruunasi hempeä melodinen musiikki!

Ei hassumpi yhdistelmä: vanhoja heinähankoja ja valkoinen muna!
Munia kaikkialla..


Peniksen muotoinen uima -allas, jonka päässä on Dalin valtaistuin.

Muovitaidetta...hmm.Oli hyvin mielenkiintoista kierrellä tuolla talolla. Kaikesta huokui Dalin ja hänen vaimonsa Galan välinen patologinen rakkaus (mm. sängyt ja kylpyhuoneet olivat erilliset -heillähän ei ollut yhteistä seksielämää lainkaan) Talo oli monimuotoisuudessaan niin ihmeellinen ja katsottavaa olisi riittänyt vielä moneksi tunniksi. Mitkään tarinat tai kuvat eivät sitä kuitenkaan riitä kuvailemaan, se täytyy kokea itse.

9 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Talo oli sitten asujansa näköinen? Oli ymmärrettävää, että se jäi museoksi eikä sitä yritetty myydä, sillä tästä maailmasta ei ehkä löytyisi toista asujaa, joka haluaisi pihalleen peniksen mallisen uima-altaan tai muovitaidetta? Tai toivottavasti ei löytyisi?

Luovuuden ja hulluuden välillä on joskus hiuksenhieno ero:).

Nonna kirjoitti...

On kyllä todella asujansa näköinen talo. Osittain aika kamala, mutta siellä täällä ihan huikaisevan kaunistakin.

Kuvittelija kirjoitti...

Toden totta!
Olin aivan äimän käkenä jo tämän perusteella. Huusin miehellenikin, että tulepa katsomaan..

Taiteilijan tapa luoda uutta on huikaisevan erilainen.

Tapsu kirjoitti...

Tuollapa olisi nähtävää ja kuvattavaa :) Kiitos kommentistasi valokuvatorstaissa, lisäsin sinne vielä yhden vappuaiheisen kuvan :)

Riina kirjoitti...

Upea paikka, tuonne pitää kyllä joskus vielä päästä!

arleena kirjoitti...

Kiitos, oli mukava nähdä kuvina Dalin kartanoa teoksineen.

Matkatar kirjoitti...

Hyviä kommentteja teillä! Mine: kyllä minä hyvinkin mielläni haluaisin tuon talon -heh! En toki ihan kaikesta siellä tykännyt, mutta pääosin se oli kertakaikkiaan huikaiseva.

//aNNiKa kirjoitti...

Kiehtovan näköinen paikka. Pitääkin laittaa tuo korvan taakse. Mitä kautta hankitte retkenne ja suosittelisitko sitä? :)

Matkatar kirjoitti...

//aNNiKa: Ilman muuta suosittelen tuota retkeä, eli hintaan (89€) sisältyi matkat ja sisäänpääsy museoon. (Talosta piti maksaa erikseen se 11 € / nuppi, mutta me saimme puhuttua sen samaan hintaan ;) ) Jos retkelle lähtee enemmän kuin kaksi, silloin kannattaa harkita auton vuokraamista. Ai niin, Palau de la Musican vieressä on uusi "turistimatkatoimisto" (retkiä) -se on sieltä! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...