perjantai 26. huhtikuuta 2013

Munia ja masturbaatiota 3 (3) / Eggs and masturbation Jatkotarinani Salvador Dali -retkestä viime tiistailta saa nyt viimeisen osan. Muut kanssaretkeilijät eivät vaikuttaneet olevan kovin iloissaan meidän saamastamme erityiskohtelusta -mutta heillekin oli ilmeisesti luvattu päivällinen jossain ravintolassa korvaukseksi. 

Jatkoimme matkaamme Figueresiin, Dalin syntymäkaupunkiin. Dalí rakennutti itselleen museon Figueresin entiseen kaupunginteatteriin, joka oli raunioitunut Espanjan sisällissodassa. Museo avattiin yleisölle vuonna 1974, ja sitä sanotaan maailman suurimmaksi surrealistiseksi taideteokseksi. Kuoltuaan Dalí haudattiin museossa sijaitsevaan kryptaan. (wiki)


Museo on hauskan muotoinen ulospäin, ja sen katolla on jättikokoisia munia. Ulkoseinät on kauttaaltaan päällystetty keltaisilla möykyillä -minä luulin niitä kilpikonniksi, mieheni nalleiksi. Kuulimme, että ne  esittivätkin kakkapökäleitä!


Pyöreän tornin sisäseinillä oli paljon Dalin, sekä muiden taiteilijoiden teoksia. Sivuhuoneissa löytyi myös paljon katseltavaa, samoin katossa.

Sisäpihalla oli kaksi osaa, toisessa oli krypta Dalin hautoineen, toisessa hieno auto kuljettanineen. Taru kertoo Dalin sanoneen, että kun hän nousee kuolleista, hänellä on kulkuneuvo siinä valmiina.
Kävimme myös Salvador Dalin korunäyttelyssä. Mieletön, miten erikoisia ja suuria (oletan, että myös mittaamattoman arvokkaita) korut olivat! Kieltämättä osa oli todella erikoisia, ihmettelen kuka ja missä tilaisuudessa sellaisia voisi käyttää -vai olivatko nämä vain uniikkitöitä?
Tämä norsu oli erityisesti minun mieleeni! Vaikka sillä onkin linnun jalat! Harmi, että juuri siitä ei ollut julistekopiota myytävänä -olisin halunnut sen seinälle.

Muuten, kun tämä postaus tulee tuon aikataulu-automaatin avulla ulos, minun pitäisi olla jo koneessa matkalla Suomeen. Hauskaa, että elämäni muuttuu välillä erilaiseksi. Siitä sitten taas myöhemmin lisää...

 Mukavaa viikonloppua kaikille, uusille ja vanhoille lukijoille!


This is the third and last part of my trip to Salvador Dali`s house and museum. First we went to Figueres, where`s the Dalí Theatre-Museum, the largest surrealistic object in the world. It was destroyed at the end of the Spanish Civil War. On its ruins, Dalí decided to create his museum.

Afterwards we went to see his jewellery -creations. They were awesome!

By the way, when this post comes out, I´ll be in aeroplane on my way to Finland!

Have a nice weekend!


8 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Kiitos kierroksesta, oli mukava astella Dalin jalanjäljillä :)

Ja tervetuloa väliilä kotimaahan!

Mine kirjoitti...

Dali on kyllä liian outo minulle, mutta katsoohan näitä:). Hyviä hetkiä Suomessa!

Jael kirjoitti...

Tuollahan olen ollut enkä siis siinnä Dalin kodissa mistä kirjoitit aiemmin.Hienoja kuvia! Juuri vähän aikaa sitten kävin Tel Avivin museossa jossa tosi hieno Dali-teos:)
Mukavaa Suomi-lomaa!

Harakka kirjoitti...

Miten kauniita koruja siellä olikin, erikoisiakin.
Mutta tervetuloa taas vaihteeksi tänne suomeen.

Anonyymi kirjoitti...

Kävimme myös Dalin museossa. Se oli elämys, pitäisi käydä muutaman kerran, on niin paljon katseltavaa.

arleena kirjoitti...

Dalilla riitti mielikuvitusta, kuten surrealisteilla aina.

Vivi Vinna kirjoitti...

Kivasti kirjoitettu retkestä! :) Ihanaa oli "palata" hetkeksi Espanjaan. Tuo oli muuten tosi kiva, että et mahduttanut koko retkeä yhteen postaukseen, vaan laitot osissa. Hyvä idea! :)

Kuukki kirjoitti...

Pitkästä aikaa ehdin lukea kunnolla blogiasi ja täällähän on vaikka mitä kiinnostavaa! Olisi kyllä elämäys käydä katsomassa kaikkia Dalin erikoisuuksia, mutta onneksi tässä saan nauttia parhaista paloista!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...