tiistai 21. toukokuuta 2013

Mökkisaunomista ja marjapensaita / Sauna and berries


Viime päivinä on taas tullut kulutettua aikaa talolla -paljon uutta siellä onkin tapahtunut. Erikakin kävi Luisin kanssa eilen siellä.


Luis pomotti kun mies maalasi lipputankoa

Kestääköhän kiikku? Ei olta vielä testattu...


Pesimme vanhan pihasaunan ja eilen laitoimme tulet kiukaaseen. Hyvin lähti lämpiämään ja olikin mukava työpäivän jälkeen käydä saunomassa! Makoisista löylyistä tuli ihana olo.Edelleen ihmettelen miten paljon puutarhasta löytyy koko ajan uusia kukkia ja marjoja. Raparperia ja ahomansikkaakin siellä kasvaa. Takapihalla on suuret villiintyneet pensaat, joista tulee karviaista, vadelmaa ja viinimarjoja (en tiedä vielä minkä väristä...) Olen tosi innoissani! Voin kuvitella jo itseni loppukesästä  kömpimässä asuntoautosta aamulla ja keräämässä jogurtin sekaan marjoja puutarhasta...Ikävä kyllä kotiloetanoitakin löytyy. Ja PALJON. Aluksi pidin niitä söpöinä ja hauskoina, mutta kun huomasin miten paljon niitä on, ja miten ne tekevät reikiä kukkien lehtiin, en enää ole niin innoissani. Kai niitä täytyy alkaa kerätä pois ihan yksitellen...vai miten te oikeat puutarhaihmiset toimitte niiden kanssa?

7 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Meidän mummo maksaa lapsille koteloiden keräämisestä jonkun pienen summan. Keräävät kotilot maitopurkkiin ja mummo kaataa kiehuvat vedet purkkiin, kun se on täysi. Joo. Ihan ällöä.

Harakka kirjoitti...

Kyllä siellä työt etenee koko ajan ja kaikkea kivaa löytyy puutarhastasikin.
Mutta meilläpäin ei noita kotiloetanoita ole lainkaan, en osaa siinä sua neuvoa.
Mutta kait ne yksitelle pitää kerätä ja viedä jonekin kauan kauas, hi!

Pepi kirjoitti...

Kerää kotilot pois!! Varsinkin sateen jälkeen löytyy kyvin.
Se viihtyy kosteikoissa ja matalassa aluskasvillisuudessa, pitkässä nurmikossa, nokkosissa, lemmikeissä.....
Mä kerään isoihin kannellisiin jugurttipurkkeihin, eivät karkaa sieltä.
Ja osta Ferramolia, maksaa jonniin verran, mutta saat kannan pidettyä kurissa! Kotilo tekee noin 400 jälkeläistä kesän aikana, joten kanikin jää kakkoseksi!

Jollei sille tee mitään, on kohta kusessa niiden kanssa, suoraan sanoen.

Tillariina kirjoitti...

Olen kuullut olutansasta, että laitetaan olutta siis kunnolla johonkin astiaan, kotilot eivät voi sitä vastusta ja hukkuvat siihen.
Tuhkalla voi suojata joitakin herkkiä kasveja kuulemma, että laitetaan ympärille. Niin ja sitten tuo ferramol on kuulemma se paras kuitenkin torjunnassa.

Meillä ei oo niitä vielä, mutta kadun toisella puolella kuulemma jo on metsän reunan puolella.

Matkatar kirjoitti...

Huh, kiitos kovasti vinkeistä, pakko alkaa toimimaan muutenkin kuin kameran kanssa, heh!

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Oi ihanaa, lempeät löylyt pihasaunassa...

Nonna kirjoitti...

Ihana pomottava Luis :) Tuo sauna näyttää niin ihanalle, siellä on varmasti makoisat löylyt! Olen kuullut, että kannattaa heti viedä pois (en ole siis todellakaan puutarhaihminen).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...