sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Keskikesän juhla / Midsummer


Vietin juhannusta "omalla mökillä" -tarkoittaen keltaisen tuvan remonttityömaata. Varsin työntäyteisen vapaan aikana ehdimme kuitenkin miehen kanssa vähän juhliakin. Kävimme aattona Lahden satamassa kokkoa katsomassa ja tapasimme siellä työkaverinkin poikaystävänsä kanssa. Heidän kanssaan tuli vähän aikaa istuttua iltaa terassilla. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja kaikki olivat iloisella mielellä. Seuraava aamu alkoi jälleen työntäyteisenä. Ilma oli pilvisempi kuin aattona, mikä oli hyvä työn kannalta. Kävimme kesken päivän syömässä huoltoasemalla ja jatkoimme töitä pitkälle iltaan saakka. 

Talo alkaa olla mukavassa vaiheessa -eli voi sanoa, että vihdoin viimein ikävät purkuhommat on tehty ja nyt pääsemme rakentamaan. Jee!

Lattian uudeksi kantavaksi rakenteeksi mies valitsi aaltopeltiäTöiden jälkeen lauantai-iltana lähdimme kävelylle kiertämään Joutjärveä. Ajatuksena oli piipahtaa uimaankin, mutta pitkä päivä alkoi jo tuntua jäsenissä, joten se jäi väliin. Sain kuitenkin napattua kauniita järvikuvia reitin varrelta. Kyllä Suomen kesäinen luonto on kaunis! 

 Kun pääsimme takaisin talolle, minua alkoi naurattaa. Näky pihallamme näytti niin koomiselta. Puukasoja, metallijätettä, jätesäkkejä, remonttitarvikkeita ym...huh huh! Ja taloreppana ilman ikkunoita vieläkin. 

 Tänään jatkuivat työt jälleen lattian ja maapohjan kimpussa. Purun siivoamista, peltien sirkkelöintiä, kantamista ja paikalleen ruuvaamista...

Entisessä keittiössä on vielä vanha hella paikallaan -mutta se lähtee seuraavaksi pois, sillä tähän tulee makuuhuone.


Noora, Sampsa ja Tito tulivat päivällä talolle ja lähdimme porukalla rannalle. Harmi kyllä aurinko oli juuri silloin pilvessä ja näytti jopa siltä, että kohta sataa. Nuoret kävivät uimassa, mutta tunnustettava on, että jäi minulta (ja mieheltä) vieläkin uimatta. Mokomat arkajalat!

Tito otti rannalla rennosti
Rantareissun jälkeen kävimme kaupassa (meillä ei ole tontilla jääkaappia) ja haimme grillattavaa. Mies teki nuotion ja asetteli Sampsan kanssa sen päälle vanhan juomakoritelineen, josta saimme hyvät grillausritilät. Itse asiassa siinä on useampi tasokin. Alatasolla voisi vaikka keittää perunoita sillä aikaa kun soijamakkarat  tai kasvikset paistuvat ylätasolla!

Pikku hiljaa voisi alkaa opetella grillausta -tunnustettava nimittäin on, että meikäläisen grillauskokemukset voisi laskea yhden käden sormilla -ja niistäkin suurin osa on jollain kummalla tavalla epäonnistuneita! Olen kyllä jossain saanut esim. kasvisvartaita, ja ne olivat huippuherkullisia, joten tahdon oppia grillaamaan! Ensi kesänä olisi tarkoitus rakentaa oikea grilli puutarhaan. Nyt saa kelvata tämä hauska väliaikaisratkaisu.


Kyllä ruoka maistui, vaikka ilmeet olivatkin hassuja...

Tito kulki kätevästi Sampsan repussa. Sille kassi on turvapaikka.


p.s Remontista lisää kiinnostuneille Keltainen Tupa -välilehdellä! Hyvää uutta kesäviikkoa!


8 kommenttia:

Vivi Vinna kirjoitti...

Tito on kyllä itse suloisuus, ja aika koomisen näköinen tuossa repussa, hih! :) Vivi Vinna

Jael kirjoitti...

Kauniita kesäkuvia:)Ja kivasti mahtuu pikku Tito reppuun:)

Mine kirjoitti...

Ihanat kuvat ja remppa etenee! Hienoa!

TelluT kirjoitti...

Samassa paikassa ollaan sit vietetty juhannusaattoiltaa :) Satamassa käväistiin mekin ...

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Loistavaa improvisointia mitä grillaukseen tulee:D

arleena kirjoitti...

Tunnelmallisia juhannuskuvia.
Kesä on tosiaan kaunista, etenkin vesistöjen äärellä.

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Kai säästät keittiöön tuon ihanan, vanhan puuhellan. Meillä on menossa keittiöremontti ja ostimme sinne puuhellan, uuden tosin. Olen aina haaveillut sellaisesta.

Upeita kesäkuvia!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos! :)
Kukkaiselämää: Tuo vanha hella siirtynee näillä näkymin ulkokeittiöön grilliksi. Sisälle sille ei ole uudessa keittiössä oikein tilaa/tarvetta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...