torstai 27. kesäkuuta 2013

Luodinreikiä seinässä

Olen ollut jo toista viikkoa maalaamassa yli 100 vuotiasta vanhaa ja suurta kartanoa maaseudulla. Sitä on ollut kiva maalata ja kuulla samalla isäntäväen kertomuksia talon värikkäästä historiasta. Siellä on pidetty venäläisiä sotavankeja renkeinä ja käyty taisteluja, joista on muistona vielä tänäkin päivänä seinässä näkyvät luodinrei`ät.


Evästauko
 Tänään jouduimme lähtemään aiemmin työmaalta, koska ukkonen alkoi jyristä uhkaavasti ja kauempana näkyi jo sadealue. Keräsimme pikaisesti maalipurkit ja pensselit suojaan ja lähdimme pois. Lähtiessämme sadepisarat alkoivat jo ropista tuulilasiin.

 Tumma taivas näytti todella kauniilta ja teki mieli pysähtyä välillä kuvaamaan. Ajoimme pois sadealueelta kuivalle puolelle ja raja oli selvästi havaittavissa taivaalla.

Tuolla sataa...
Oli kiva olla tavallista aiemmin kotosalla. Ehdin tiskata ja siivota ja sitten lähdin kaupan kautta tapaamaan Pike-mummoa. Hän on viime kesän työni kautta tulleita ystäviä, ja hänellä on huomenna 70-v syntymäpäivä. Matkalla alkoi sataa kaatamalla, joten odottelin polkupyörän kanssa sateen suojassa vartin ennen matkan jatkamista. Jatkoin matkaa kun sade hieman väheni, mutta olin silti perillä läpimärkä.Vein Pikelle neilikoita (kuva netistä), suklaalevyn ja piirtämäni kortin. Vaihdoimme yli kolmen tunnin ajan kuulumisia, koska  näimme viimeksi helmikuussa. Oli hauskaa!


5 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Ihana talo ja upeat kuvat synkästä taivaasta :)

Tillariina kirjoitti...

Mikähän nuo portaat on halkaissut joka askelmalta? Enpä muista noin kovaa vesisadetta nähneeni pitkään aikaan mikä tänään alkoi tuossa iltapäivällä.

Vivi Vinna kirjoitti...

Kaunis kartano! :) Miekin mietin samaa tuota porraskuvaa katsoessani. Vivi Vinna

Nonna kirjoitti...

Voi kuinka kaunis talo! Aika hurjannäköinen taivas, aika pelottavakin.

arleena kirjoitti...

Upeat kuvat ja mahtavat pilvet. Nyt on tosiaan satanut riittävästi, vaan nyt paistaa ihana ilta-aurinko

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...