lauantai 27. heinäkuuta 2013

Hervoton rakko varpaassa


Huh! Huomasin eilen illalla varpaassa kipeän rakon, joka oli aamuun mennessä kasvanut vielä entisestään. Köpöttelin väljissä sandaaleissa, koska mitkään muut kengät eivät mahtuneet jalkaan. Iltapäivän aikaan rakko oli paisunut jo herneen kokoiseksi, ja silloin oli pakko ryhtyä pieneen kotitoimenpiteeseen -tosin remonttityömaalla.

Mies desinfioi tulitukulla neulan ja puhkaisi rakon. Minä kiljuin varmuuden vuoksi, vaikken edes koko pistosta tuntenutkaan. Samalla hetkellä pihalle pöllähti tyttäremme Noora, joka oli pitkän aikaa hämillään näkemästään. Onneksi kipu varpaassa hellitti saman tien ja kääräisin siihen laastarin vielä suojaksi.

Ihmettelin mistä sain mokoman rakon. Minua on jo viikkotolkulla kiusannut luulemani mukaan hyttysten tm. örriäisten puremat nilkoissa, ja ne ovat kutisseetkin niin vietävästi. Osasta on tullut melkoisia paukamia, ja yhdestä toisestakin tuli rakko -vaan ei noin isoa, ja se lähtikin itsekseen. 

Mielessä on käynyt myös se, että olen viime viikkoina ollut harva se päivä tuolla villiintyneessä vadelmapusikossa. Siellähän voi olla vaikka mitä. Orapihlajapensaitakin siellä on. Olen kuullut huhun, että niiden piikit olisivat myrkyllisiä, pitääköhän paikkaansa?


7 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Johan on kellukka!

Vikki kirjoitti...

Onpa erikoisen näköinen, eikös tuollaiset tule yleensä hankaamisista! Yleensä saa syyttää uusia kenkiä!

Irmastiina kirjoitti...

Hui kauheeta...hirveän iso. Luulin ensin kuvaa katsellessani, että uuden kengät on hanganneet, mutta että ihan tuosta vaan on tullut.
On hyvä aina huutaa...varmuuden vuoksi...:)

Matkatar kirjoitti...

Vikki ja Irmastiina: kyllähän normaalisti tuollaisia tulee uusista kengistä tai jos on kävellyt tavallista pidempiä matkoja, mutta kun nyt ei ole kummastakaan kyse. Ihan vain jostain puremasta epäilisin, koska kutina on melkoinen!

Vivi Vinna kirjoitti...

Oijjoij, siinä on rakolla kokoa! Miten lie sitten loppujen lopuksi edes tullut. Mystistä! Vivi Vinna

Jael kirjoitti...

ONpas iso rakko! Ne ovat niin hurjan kivuliaita joten toivottavasti tuo pian kuivuu pois!
Minä sain nyt Suomessa ihmeellisiä paukamia toisen polven seudulle itikoiden puremista...

Cheri kirjoitti...

Melkoinen vesikello. Joidenkin kasvien kasvinesteet aiheuttavat yhdessä auribgonvalon kanssa palovammojen kaltaisia rakkuloita. Esimerkiksi erittäin myrkyllinen jättiputki. Jos sitä esiintyy tontillanne, kannattaa se hävittää heti. Itse sain tuollaisen reaktion käsiin kerran viiniruutasta. Oireitten jälkeen tulisi välttää aurinkoa noilla ihoalueilla viikon verran. En ole koskaan kuullut, että orapihlaja olisi myrkyllinen. Olisiko kuitenkin jonkin öttiäisen aikaansaannoksia?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...