torstai 18. heinäkuuta 2013

Keittiö tilauksessa!

Miten vaikeaa voi uuden keittiön hankkiminen olla? No, yllättävän helppoa ja kivaa, mutta silti aika stressaavaa. "Vapaa" viikonloppu tuotti toivotun tuloksen: saimme nimittäin tilattua keittiön Keltaiseen Tupaan. Lauantain ideahakureissu Asuntomessuille ja sunnuntain retki Ikeaan auttoivat paljon asiaa. 

Aluksi minulla oli ajatus hieman modernilla tavalla maalaisromanttisesta keittiöstä, punaisesta työtasosta ja kuviollisesta välitilatapetista. Ikeasta itse asiassa löytyi aika kivan näköinen mallikeittiö tuolla punaisella tasollakin, joten pääsin ihastelemaan sitä luonnossa:


Messuilla (katso postaus täältä) taas huomasin ihastelevani erityisesti puisia, lämpimänsävyisiä ja tunnelmallisia keittiöitä, jotka erottuivat edukseen mustavalkoisten kaappirivistöjen joukosta.

Ongelmani vain on, että en yleensäkään meinaa osata päättää, saatikka tälläisessä tilanteessa kun keittiötä pitäisi katsella pitkäänkin. Se luonnonvalkoinen perinteisempi keittiö, -joka sopisi 75 -vuotiaaseen talovanhukseen vai hieman modernimpi? No, päädyimme yhdessä miehen kanssa lopulta valitsemaan eräänlaisen sekoituksen näistä kahdesta. 

Tilasimme siis lopulta keittiön, jossa alakaapit ovat tuota luonnonvalkoista maalaishenkistä ovea ja yläkaappeihin löytyi upea rouheapintainen tammiovi (katso alakuva!). Punaisen tason jätimme pois (...jos siihen olisikin kyllästynyt nopeasti?), ja valitsimme sen tilalle mustan eläväpintaisen levyn. Minulla on aina ollut kaikissa keittiöissä joko valkoinen tai puunvärinen taso, joten nyt kaipasin jotain radikaalimpaa. (olisihan se kivitasokin kelvannut, mutta hinta oli vähän turhan hurja...)


 Mies sai minut uskomaan, että kannattaa tilata täysmäärä yläkaappeja melko suurina, koska tilasta tulee muuten niin helposti pulaa. Tottahan se on, järjellä ajateltuna. Ehkä pieni osa minua olisi silti halunnut seinälle myös avaraa, tyhjää tilaa, jonne olisi voinut laittaa vaikka tankoja tai yrttihyllyjä tms koristeellista täytettä, hih.

Entä se välitila sitten? Siihen voi nyt suunnitella sitä kuviollista tapettia -tai on meillä varastossa kiiltävää mustaa laattaakin...no näkee sitten!

Tuollainen lamppukin voisi sopia hieman retrohenkiseen keittiöömme!

Nyt sitten odotellaan keittiötoimitusta -tosin kiire sillä ei ole, sillä sitä ennen on vielä paljon töitä talolla!

Onko sinulla unelmakeittiö kodissasi, ja jos ei, niin millainen se olisi?

ps. sadesää saa mielen hieman apeaksi -tulee fiilis, että tässäkö se kesä nyt oli? Barcelonassa on kesä parhaimmillaan ja merivesi lämpimillään -ah ollappa jo siellä! (näillä näkymin vielä pari kuukautta ainakin Suomessa...)

5 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Se on muuten vaikeaa, muistan itse kun oltiin joskus samassa tilanteessa ;)

anneaulikki kirjoitti...

Onnittelut keittiöpäätöksestä , tärkeä juttu ! Onneksi taas näyttää taivas vähän selkenevän täällä päin, toivottavasti siellä myös :)

Aikatherine kirjoitti...

hiano köökki. minullakin on alakaapit ja lootat punasii, yläosat valkosii tasot ja lattia vaaleeta tammea.. tykkään vaik mun köökki on aikas pien

Matkatar kirjoitti...

Maiju: Kyllä, vaikeaa oli meilläkin, mutta toivon että lopputulos on hieno!

Vilimarika kirjoitti...

Tällä hetkellä voin sanoa, että olemme saaneet unelmakeittiön. Muutimme syyskuussa uuteen kotiimme ja olen todella tyytyväinen täällä kaikkeen. Toki aina on jotain paranneltavaa ja varattomana on mahdotontakin esim. sisustaa mieleisekseen kerralla, mutta edistystä jo se, että pohjaratkaisut kohdallaan. <3
Upealta näyttää sinullakin keittiö! Rakastan rohkeita värejä, selkeyttä ja omaperäisyyttä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...