perjantai 5. heinäkuuta 2013

Superfoodia lähimetsästä

En olekaan vähään aikaan käynyt metsässä lenkillä. Yllätys olikin ihana tänään kun huomasin, että mustikat ovat jo kypsyneet! Lenkki meni vähän poskelleen kun jäin polun varteen napostelemaan. Päätinkin tehdä lyhyemmän lenkin painostavan helteen ja herkkumarjojen vuoksi. Kävin kotosalla kaivelemassa purkkeja laukkuun ja lähdin takaisin metsään.


Mustikkahan on oikea terveyspommi. Siitä löytyy omega 3:sta ja 6:sta, paljon vitamiineja, hivenaineita ja antioksedantteja. Se vähentää turvotusta ja suojaa verisuonistoa. Sen pitäisi parantaa muistiakin!

Käsin poimiessa on se hyvä puoli, että tulee kerättyä ainoastaan kypsät marjat eikä roskiakaan tule mukaan. Metsässä oli ihanan rauhallista ja rentouttavaa. Huomasin vain, että alaselkää alkoi vähän jomottaa -en taida olla ihan tottunut marjastukseen...? Nämä ensimmäiset marjat syödään sellaisenaan, mutta löysin jo netistä ihanan mustikkajuustokakun ohjeen, jota täytyy jossain vaiheessa kokeilla...

 Metsän läheltä löysin tienvarrelta kauniita pikku unikkoja. En ole tiennytkään, että niitä kasvaa Suomessakin luonnossa, en ainakaan ennen ole nähnyt! Ei niitä paljoa ollut, ja suurin osa niistäkin oli kuivunut auringossa. Unikko on aina ollut lempikukkani tulppaanin ohella :)
 Eilenkin olin marjojen kimpussa. Hain lähimyyjältä ison laatikollisen makeita mansikoita. Osan soseutin sokerin kanssa hilloksi -ah kun se on hyvää lettujen tai pannarin kanssa! Suurimman osan pakastin sellaisenaan smootheja varten käytettäväksi - ja loput söimme miehen kanssa illan mittaan.
Mukavaa viikonloppua kaikille!4 kommenttia:

Teea kirjoitti...

Oho, nyt jo! Pitääkin tehdä kävelyretki metsään pian :)

Mukavaa viikonloppua!

Tillariina kirjoitti...

Mustikoita metsässä vain "vartijoivat" sellaiset inisevät verenimijät...Lisäksi kun asuu ns. vieraalla maalla, niin ei tiedä mustikkapaikkoja. Marjaisaa viikonloppua!

Vikki kirjoitti...

Herkullinen postaus!
Mustikka on ihan ykkösmarja ja tuon kertomasi lisäksi tutkitusti erinomainen myös silmien hyvinvointiin!

Juhani H kirjoitti...

Kuulin että paarmojakin olisi paljon suomessa mutta kyllä nuo herkut parin paukaman arvoisia ovatkin :)

Viikonloppuja!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...