perjantai 12. heinäkuuta 2013

Vihdoinkin lattia! / Finally we have floor!Tiedossa jälleen postausta Keltaiselta Tuvalta. Sinne kuuluu mainiota, nimittäin viimeinkin olemme päässeet kunnolla rakentamisen alkuun! Ihan eri fiilis lähteä omalle työmaalle kun tietää, ettei enää tarvitse möyriä vanhoissa pölisevissä puruissa tai varoa naulaisia lautoja lattialla.

Kantamisesta tai jätteiden kuskaamisesta jäteasemalle emme silti ole vielä päässeet. Pelkäämpä, että nyt se tavaran roudaaminen sisään vasta alkaakin, eikä läheskään aina ole miespuolista kantoapua saatavilla.


Saimme lopulta styroksit, teräsverkot ja lattianlämmityskaapelit piiloon kun lattiavalumiehet pumppasivat betonia taloomme. Lopputuloksesta tuli todella siisti ja olimme tosi tyytyväisiä.

Näkymä olkkarista keittiöön

Makkarin ja keittiön oviaukko

Keittiö
 Ensin lattia tasoitettiin tavallisella laudalla ja mitattiin, onko se tasainen.
Näkymä eteisestä tulevan kylppärin kautta makkariin -kohta pääsemme rakentamaan tähän puuttuvat väliseinät! Lopuksi pinta siloitettiin vielä hiomalaitteella. Kunnolla kävelykuiva se oli jo seuraavana päivänä. Taloomme käytettiin pikabetonia, jonka pitäisi olla täysin kuiva kuukauden kuluessa. Laitoimme muovit lattian suojaksi kuivumista hidastamaan, ettei tule halkeamia. Mutta nyt pääsee jo levyttämään seiniä, ihanaa, että vanhat rupuseinät menevät piiloon ja tilalle tulee uudet ja siistit!

Mitä muuta on tapahtunut? Tilaamamme uudet ikkunat saapuivat. Ihmeen pienen näköinen paketti, mutta ei pikku mökkiimme montaa ikkunaa menekään! Mies purki pari ikkunaa kehyksistään irti keventääkseen kuormaa, kantoi ne sisään ja yhdessä jaksoimme sitten kantaa kehikon ja loput lasit. Vaan vähän jännitti, että mitä jos jalka lipsahtaa tms...

 Odottaessamme betonivalupäivää oli aikaa puuhastella enemmän yläkerrassa. Mies rakensi sinne väliaikaistelineen, jolta pystyi hyvin levyttämään tulevan rappukäytävän seinät ja katon.


Tässä olemme tekemässä viimeisiä purujuttuja -täytyihän hetki ikuistaa. Puutarhassa jemmassa odottaneet kymmenkunta jätesäkillistä purumoskaa päätyi yläkerran ulkoseinien ja katon väliin. Minä kaadoin alhaalla jätesäkistä purua muovitynnyriin, jonka mies sitten kiskoi narulla ylös ja tyhjensi lattialle.Muutaman säkillisen jälkeen kiipesin ylös, ja lapioin lattialta miehelle levyn kappaleelle purua, jonka hän sitten työnsi katon ja seinien rakosiin. Tätä jatkettiin välillä yskien purua pois keuhkoista (ehkä olisi ollut järkevää käyttää hengityssuojaimia, hmm...?)

 Ihana tunne, kun viimeinenkin säkki lopulta tyhjeni ja purut saatiin piiloon ja taloa lämmittämään!

Purut pois haalareista
 Ennen valua raudat laitettiin jännällä laitteella rautalangalla kiinni toisiinsa.


 Näytti kuin mies olisi virkannut rautalangalla omituisen näköisen virkkuukoukun kanssa. Minäkin kokeilin, mutta ei se ollut niin helppoa miltä näytti.

 Mies ehti levyttää yläkerran ullakkohuoneen ennen lattiavalua. Keskellä huonetta on piippu, joka jakaa tilan kauniisti. Pienempään tilaan tulee työtila, johon mahtuu työpöytä esim tietokonetta tai piirtämistä yms varten.

Isompaan tilaan on suunnitelmissa tehdä tunnelmallinen paikka, jossa voi katsella leffoja valkokankaalta, pelata pelejä, seurustella vieraiden kanssa jne...Koska tila on vain 185cm korkea, huonekaluiksi sopivat parhaiten matala pikku pöytä, jonka ympärille paljon ihania värikkäitä lattiatyynyjä yms. Ja tietenkin paljon kauniita lyhtyjä, kynttilöitä ja muuta mukavaa tunnelmaa luomaan. Jee!
Se olisi muuten viikonloppu alkanut, joten...

Kepeää kesäviikonloppua!

7 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Kivoja remppakuvia, näyttää etenevän kivasti!

Tillariina kirjoitti...

Hurjan ahkeria olette. Kahdestaanko te siellä töitä teette?

Hyvää viikonloppua!

Cheri kirjoitti...

Hienosti on urakka edennyt. Kovasti olette huhkineet, mutta tyytyväisiltä kodinrakentajat kuitenkin näyttävät.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos kiitos! Kyllähän tämä etenee nyt hurjaa vauhtia. Ja Tillariina: kyllä me vain kahdestaan teemme kaiken, toki sähkötöihin yms täytyy pyytää ammattiapua jonkin verran. Vaan miehenikin on rakennusmies, eli ei ole paljoa remonttiin liittyviä asioita, joita hän ei osaisi!

Kiiris kirjoitti...

Voi teitä ahkeroitsijoita! Hyvää jälkeä näyttää tuevan.

Liplatus kirjoitti...

Kyllä olette reippaita ja ahkeria, hattua nostan Teille.
Kiva toimelias kuvasarja.

Perhotar kirjoitti...

Voi, olettepa uurastaneet :) Talostanne tulee aivan ihana !
Hienoja kuvia, jotka jäävät isosta urakasta muistoksi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...