maanantai 26. elokuuta 2013

Puutarhasuunnittelua

Voiko puutarhasta vielä edes puhua, kun villiintynyt viidakko on vallannut talomme? No mielestäni kyllä, kun vain käyttää hyvää mielikuvitusta ja suodattaa näkökentästä kaiken ylimääräisen, kuten rehevät rikkakasvit ja -köynnökset, puhumattakaan loputtomasta rakennusjätteestä ja -tavarasta pihamaalla.

Takapihalle tulee joskus ryytimaa...
Tästä ryteiköstä keräsin monia litroja herkkuvadelmia tänä kesänä...
Meillä alkaa olla melko hyvät suunnitelmat puutarhasta, millaiselta se joskus tulee näyttämään ja mitä sen eteen pitää tehdä. Minne tulee auton paikka, minne rakennetaan terassi ja polkuja. Osa kasveista säilytetään ja leikataan, osa kaivetaan pikku kaivinkoneella pois.

Aina kaikki ei ole vain silti ole niin yksinkertaista. Suuri osa kasveista on minulle aika tunnistamattomia enkä tiedä miten niitä hoidetaan. Sain niille nyt nimet, nimittäin pyysin erästä puutarhaihmistä käymään tontilla ja tein kyselyjä häneltä.

Hanhikki on kaunis pensas tontin reunassa.

Tämä upea pensas on Rusopajuangervo -aika ihme nimi vai mitä! Se on kaunis pensas ja helppohoitoinenkin.

Puutarhuri ihmetteli meidän jättisuuria omenapuita -ei ole kuulemma koskaan nähnyt niin isoja.Pakko keräillä omenoita maasta, koska niitä tippuilee koko ajan...

Hyvää viikon alkua ja nauttikkaa aurinkoisista päivistä!


4 kommenttia:

Erika kirjoitti...

Pitäs tulla kerää noit omenia joku päivä.. :D
Näytät joltain 20-30 vuotiaalta tos kuvassa mis oon Titon kaa :o haha :D

Tillariina kirjoitti...

Jännitävää päästä tekemään löytöjä tuollaisesta villiintyneestä pihasta. Mitä lie keväällä vielä löydätkään sen kätköistä, jotka eivät nyt näy edes.

Tiina kirjoitti...

Aika villiä menoa :)

Rusopajuangervo on yksi ehdoton suosikkini - käypäs kurkkaamassa blogistani, millainen toukka tuli viimeisimmän ruson mukana!

Jael kirjoitti...

Tuollainen villiintynyt viidakko näyttää kyllä aika ihanalta:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...