perjantai 20. syyskuuta 2013

Rahkat testissä


Olen rasvattomien rahkojen suurkuluttaja ja hämmästyinkin kaupassa, kun suosikkinirahkani (en paljasta vielä mikä) oli reilusti kalliimpi kuin muut. Siksi päätin ostaa useampia eri valmistajien rahkoja ja tehdä ihan tavallisen makutestin. (huom, tämä ei ole mikään mainosjuttu, ihan itsekseni vain testailin näitä omaksi huvikseni)

 Mitä rahkoja maistelin?
Löysin rasvattomia rahkoja Ehrmannilta, Rainbowlta, Valiolta ja Pirkalta. (olisi niitä varmasti enemmänkin löytynyt, mutta tässä nyt nämä neljä) Avasin kaikki purkit, ja maistelin niitä ilman mitään lisukkeita. Tässä tulokset:


  • Ehrmann: Tämä poikkesi muista koostumuksellaan, se oli hieman lohkeavaa ja väriltään kellertävämpää kuin muut. Se maistui hieman rasvaiselle ja muistutti maultaan kermaviiliä. 
  • Rainbow:  Tämä rahka oli kaikkein paksuinta ja täyteläisintä, myös maultaan. Suuhun jäi aika väkevä maku.
  • Valio: Oli nimensä mukaan hyvin pehmeää, ja ehkä miedoimman makuista näistä kaikista.
  • Pirkka: Tämäkin oli miedon makuista ja pehmeää. Jotenkin ehkä tuli piimä mausta mieleen.


Oli mielenkiintoinen testi. Myönnän, että suosikkini Valion pehmeä rahka oli kaikkein parasta vertailun jälkeenkin...olisiko sitten tottumiskysymys? Rainbow oli ehkä liian hapanta ja väkevää jopa minunkin outoon makuuni. Kuitenkin kaikki menevät, kunhan niihin sekoittaa mieleisiään aineksia; kuten hunajaa, marjoja/banaania, siemeniä, erilaisia hiutaleita ja mitä nyt sattuu milloinkin kaapista löytymään.

Pidättekö te rahkasta? Mikä on suosikkimerkkinne? 

Herkullista viikonloppua teille! (meikäläistä odottaa salmiakkisuklaa kohta saunan jälkeen, nampsis!)8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Musta nuo saksalaiset ovat aika hyviä.Tosin olen käyttänyt niitä vain leivonnassa(Suomessa ollessani).Myös Lidlistä saa hyvää rahkaa.

JenniKaroliina kirjoitti...

Välipalatarkoitukseen syön ehdottomasti tuota Valion pehmeää maitorahkaa. Leivontaan käy muutkin :)

Pipsa kirjoitti...

Minä pidän maitorahkan "väkevästä" mausta ja tönköstä rakenteesta, joten parasta musta on Xtran rasvaton maitorahka ihan vaikka sellaisenaankin. Noista miedommista ja jogurttimaisemmista en itse niin välitä :-)

Kiiris kirjoitti...

Rahka on hyvää. Suosikkirahkani on se mikä on tarjouksessa... siis hinta ratkaisee. Sekaan vaan marjoja, niin kyllä kaikki menee.

Drägonflai kirjoitti...

Hei sielunsisko, täälläkin elelee yksi rahkan suurkuluttja! Itse ostan mieluiten Valion HYLA-rahkaa. Teen mieluiten niin, että vatkaan purkin kermaa ja sitten joukkoon 2x rahkapurkki ja reipas tujaus marjoja. Sokeria laitan kanssa. Hyvää tulee, maistuu paremmalta, kuin kaupan maustetut rahkat.

Kun sitten en halua mitään kermaista nautintoa, turvaudun Skyriin. Islantilaiset ovat neroja, olen erittäin koukussa Skyrin ihanuuteen ollut jo pitkään :)

Vivi Vinna kirjoitti...

Mielenkiintoinen testi! :) Kiitos! Minäkin tykkään rahkoista, syön niitä yleensä appelsiinipalojen kanssa, tosi hyvää. :)Vivi Vinna

Matkatar kirjoitti...

Jael: totta, Lidlissä on myös hyvää rahkaa, sieltä haen sitä aina Barcelonassa, kun ei muualta löydy.

JenniKaroliina: Hih, samaa mieltä siis!

Pipsa: Hyvä niin, kaikille on siis kannattajansa!

Kiiris: Tuo onkin hyvä, minulla nuo erikoisemmat meinaavat melkein jäädä käyttämättä, jos en käytä niitä ruoanlaittoon ;)

Drägonflai: On tosiaan herkullista tuolla reseptillä, jonka kerroit. Olen itsekin tehnyt sillä joskus rahkaherkkua...

ViviVinna: Kiitos! Hmm...appelsiinia en ole tainnut kokeillakaan...varmaankin tosi hyvää!

AnuElina kirjoitti...

Yksi ääni Valion pehmeälle rahkalle, ylivoimaisesti paras koostumuksensa ja makunsa takia. Lisäksi se löytyy myös laktoosittomana, sopii minun vatsalle. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...