keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tiistai kuvin / My Tuesday


Eilen lähdin pyörällä keskustaan asioille. Siellä on keskellä toria mielenkiintoinen työmaa, jota en ollut vielä kunnolla nähnytkään. Kauppatorilla aloitettiin tänä kesänä toriparkin kaivaukset, ja sieltä paljastuikin vanhojen rakennusten jäännöksiä, joita arkeologit alkoivat tutkia.

Työmaan suoja-aidoissa on nuorten maalauksia / Paintings, that youngsters have made

Aukko, josta pääsee seuraamaan kaivauksia / A place where you can watch the excavation.Tällä paikalla on nyt Suomen suurimmat arkeologiset kaivaukset. Hämeen Kaiku kertoo näin:

"Lahden kylä paloi 19.6.1877. Palon jälkeen Lahteen toteutettiin uusi asemakaava. Tori on edelleen samalla paikalla, johon se kaavoitettiin tulipalon jälkeen. Kaikkialla muualla entisen Lahden kylän alueella myöhempi rakentaminen on tuhonnut merkit varhaisemmasta asutuksesta, mutta torilla ne ovat vielä jäljellä. Vuoden 2013 kaivauksen tarkoituksena on kerätä lisätietoa Lahden kylän asutushistoriasta 1400-luvulta 1800-luvun loppuun sekä etsiä merkkejä tätäkin vanhemmasta asutuksesta."

Illalla innostuin tekemään omenarahkapiirakkaa, jonka reseptin löysin marttojen sivuilta täältä. Ihan ok herkkua tuli!


Olemme muuten huomanneet pientä remonttiväsymystä jo ilmassa. Eilen suunnittelimme kasaavamme makuuhuoneen vaatekaapit (jo päivällä), mutta sitäkin hommaa venyttelimme monta tuntia. Ei vaan meinaa enää jaksaa tarttua hommiin niin innokkaasti. Mies tässä enemmän on koko kesän riehunutkin, minulla on ollut vähän enemmän huilausaikaakin. On tämä talo silti ihan hyvällä mallilla, vaikkei paljoa enää tehtäisikään.


Iltamyöhällä aloitimme kuitenkin kaappien kasauksen. On se mukavaa saada vaatteet kaappiin -pois pakkauslaatikoista! Seuraavaksi lattiaa kasaamaan!

Yesterday I went to the center of Lahti. There is a large excavation in the market. Under the market square comes parking garage. First they have to carry out archaeological excavations, because they found some old traces of buildings there.

Linked to:


3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpas kivasti maalattu tuo aitaus;tuollaista on mukava katsella:) Mietin ensin että minkä kaupungin toria tarkoitit mutta tulihan se tuossa selväksi:;D

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Hienoja maalauksia nuoret ovat taiteilleet...:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Vau, mitä vielä löytyykään! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...