maanantai 2. syyskuuta 2013

Uudessa kodissa

Olipas rankka viikonloppu! Lauantaina karistimme vihdoin viimein vuokra-asunnon tomut jaloistamme Erikan ja Paulin avustuksella (kiitos!) ja muutimme kaikki tavaramme Keltaiselle tuvalle. Tai ei ihan kaikkia -meiltä löytyy vielä kaksi paikkaa, jonne olemme varastoineet osan huonekaluista, tauluista ja astioista. Kesän väliaikaiseen asuntoon emme halunneet raahata myöskään yhtään kirjoja, joita meillä molemmilla on elämän varrella kertynyt isot läjät...


Ja nyt koti sitten näyttää tältä. Kyllä tämä talo jo heti kättelyssä tuntuu enemmän kodilta kuin se väliaikainen vuokra-asuntomme, jossa kävimme käytännössä vain nukkumassa. Vaikka remontti täällä onkin vielä pelottavan kesken...

 Keittiön kaappeihin voin jo järjestellä tavaroita, vaikka sähkömiehet pyörivät jaloissa kiertelevät talossa ja kahvatkin puuttuvat laatikoista. Ei meillä ole muuten vielä liettäkään hankittuna, mutta käytössä on mini-induktio, jonka muistimme ykskaks joskus hankkineemme edullisesti. Uunikaan ei ole vielä paikallaan, mutta mikro on töpselin päässä.


 Jääkaappi on sentään jo käytössä jee! Vaikka se onkin toistaiseksi olkkarin nurkassa odottamassa kahvan kääntöä ym.

Alakuvassa makkari, jonne ei ole pitkään aikaan mitään asiaa. Sinne on varastoitu tauluja ja lattian kuivumista odottavat laminaatit. Saattaa muuten olla, ettei lattia ehdikään kuivua ennen kuin lähdemme Suomesta -asia on vaan hyväksyttävä ja antaa sen kuivua rauhassa. Lattialämmitys kyllä toimii jo, mutta kengät jalassa on tassuteltava koko ajan.Koska betoni on vielä sisältä kosteaa, kylppärin lattiaakaan ei voi vielä laatoittaa. Eikä suihkukaappiakaan siten pääse vielä kasailemaan. Täytyy pesua kaivatessa lämmitellä ahkerasti ulkosaunaa -onhan se tunnelmallista, vaikka siellä onkin aika rähjäistä..

Ikävä kyllä wc on edelleen avomallia. Uuden pöntön takaseinä puuttuu vielä, koska odottelemme siihen rappusia. Seinän pääsee tekemään vasta yläkerran portaiden rakentamisen jälkeen. Ne on jo tilattu ajat sitten ja niiden pitäisi tulla tällä viikolla, mutta toimittajaa on tosi vaikea saada kiinni...

Ehdin pestä kaikki pyykit ennen muuttoa, koska pesukonekin odottaa lattian valmistumista. Jos ei jouduta keksimään jotain väliaikaisratkaisua?


 Yläkerran tikkaiden alla on vielä iso aukko kellariin. Siihen tulee huoltoluukku lattian tekemisen yhteydessä. En halua ajatella mitä kaikkea tuolta nyt voi ryömiä sisään...hämmähäkkejä, rottia, susia...ZOMBEJA :o
(joo en takuulla mene yöllä vessaan!)

 Eilen sunnuntaina päätimme vihdoin ehtiä rakentamaan yläkertaan itsellemme makuutilan, koska alakerran makkari on toistaiseksi poissa laskusta. Lattialla oli vanha kovalevy, jonka revimme ensin irti. Kovalevyn alta paljastui kauniit vanhat laudat. Ne tosin eivät olleet varsinaisesti lattialautaa, joten niitä ei voinut käyttää lattiana. Peitimme laudat (ja epätasaisuudet) vielä levyillä. Jännä miten huonekin alkoi näyttää paljon suuremmalta kun sai lattian siistittyä!


 Meillä oli jemmassa joltain työmaalta jäänyt sopiva määrä uutta laminaattia, joten päätimme käyttää sen. Iltaan mennessä lattia oli lopulta valmis ja me väsyneitä. Imuroin lattian heti ja petasimme sängyn valmiiksi. 

 Tuntui hassulta nukkua ensimmäinen yö täällä talossa, jota olemme ensin purkaneet ja sitten remontoineet toukokuusta saakka. Ja kun yläkerta siistityi lopulta yhdessä päivässä, tuntui kuin olisi hotelliin mennyt.

Ihanaa syyskuuta muuten kaikille!18 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Hieman teillä on vielä hommannenää edessä,mutta kun kaikki on tehtynä, niin varmasti nautitte olostanne uudessa kodissa.

Nonna kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Mine kirjoitti...

Ihanaa, tuolla varmasti nukuttaa hyvin. Toivottavasti mekin ollaan sitten yhtä aikaansaapia, kun se aika koittaa:).

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Nukuttiko? No varmasti nukuttu, eka yö uudessa kodissa...:)

Satu kirjoitti...

Oi vau, ihan mahtavaa! Onnea! Ihan mielettömän työn olette kyllä tehneet.

Sarppu kirjoitti...

Kaikkea hyvää uuteen kotiin :)

Pike kirjoitti...

Leppoisia unia uudessa kodissa! Yllättävän paljon aikaa säästyy, kun ei tarvitse lähteä muualle yöpymään. Hyvällä mallillahan koti jo on, se on kokonaisuuteen nähden vähän mitä "maailmankiertueen" jälkeen jää tehtäväksi.

arleena kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja valmista tulee.
On aina mukava muuttaa uudelta remontilta tuoksuvaan asuntoon.

Jael kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja varmaan mahtava tunne kun on itse tehnyt tuon uuden kodin.Toivottavasti saatte pian kaikki puuttuavatkin asiat siellä laitetuksi!

Tiina kirjoitti...

Talosta tulee ihana! Onnellista oloa!

Riia kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja remontin viimeistelyyn! Yläkerta näyttää jo tosi mukavalta ja siistiltä uuden lattian ansiosta! :)

Pepi kirjoitti...

Paljon olette saaneet aikaiseksi :)
Kyllä varmasti uni maittaa ahertamisen jälkeen !

orvokki kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin. Näyttää kaaokselta, mutta tekevät saavat valmista, ja hupsis, ennenkuin huomaat, on kaikki sotku takanapäin.
Kiva tuo yläkerran huone aumakattoineen ja piippuineen.

Kuvittelija kirjoitti...

Tulipa vauhdikas olo tätä lukiessa, keskeneräisyydessä on se hyvä puoli ettei voi tekemisen puutetta kaivata.

Aivan ihanalta kaikki vaikuttaa. Paljon onnellisia päiviä kotiinne toivon.

JuttaEmilia// Projekti Verkaranta kirjoitti...

Tsemppiä remppaan ja onnea uuteen kotiin!! Ja vitsit tuo alta paljastunut lattia on UPEE!!!

Sulle ois blogissani haaste, KUVAKULMIA -postauksen alta löytyy :)

SatuSanna kirjoitti...

Onnittelut!
Varmaan ihana tunne tulla omaan kotiin, vuokralla olon jälkeen.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista!

Cheri kirjoitti...

Olettepa te olleet ahkeria. Onnea uuteen, melkein valmiiseen kotiin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...