sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Vasara viuhumassa

Muistatteko, kun "Pönttö sekaisin" -posauksessani  kerroin, että olin suunnitellut uunin koristeeksi jotain muutakin? No nyt saatte tietää mitä, se on nimittäin vihdoin valmis!

Osaatteko tästä jo aavistaa mitä on tulossa? On nimittäin primerit levitetty lattialle.


 Kyllä vain, lähdin tekemään uunin eteen lattialle mosaiikkityötä kylppärin seinälaattajämistä. Oli tosi kivaa puuhaa!


Tässä alkoi työ jo hahmottua...

Vasaralla sai hakata oikein tosissaan ;)

 Kaksi päivää siinä meni, että sain kaikki koloset täytettyä sopivan kokosilla paloilla ja kiinnitettyä lattiaan. Sitten annoin työn kuivua kunnolla, ja saumasin sen. Se olikin sottaista puuhaa! Oli vaikea arvioida saumalaastin määrää (olen tottuneempi tekemään kevyitä lasimosaiikkijuttuja), joten jouduin tekemään laastin kolmessa erässä...


Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, ja onhan tuo jo herättänyt huomiotakin! Suunnittelenkin jo seuraavaa mosaiikki- kohdetta, sen verran kivaa näpertelyä tuo on...

Mies sai vihdoin luvan aloitella keittiö-olkkari-makkari lattioiden tekemistä, joten kodin tuntu lisääntyy päivä päivältä. Tumman harmaa laatta-laminaattilattia (nykyisin tosin aika pölyinen vielä, koska eteisessä on vielä betonilattia) sopii kivasti uuniin, mosaiikkeihin ja keittiöönkin. Mukavaa kun pölytys vähenee koko ajan!

Ihana 7-haarainen kynttelikköni sopii pönttiksen viereen kuin nakutettu
Mitäs pidätte lopputuloksesta? Ja koska mikään ei IHAN valmista vielä ole, täytyy mainita tuosta ihme-tuuletus-tötteröstä tuolla oikealla lattian nurkassa -siihen tulee jokin kaunis kansi joskus, kun sellainen löytyy. Ja lattialistat puuttuvat, ja mosaiikin ja lattian väliinkin tulee jotain ja ja ja...

Olisiko mielestänne liikaa, jos laittaisin tuohon uuniin vielä jotain? Maalaisin jonkin kivan tekstin tai kiinnittäisin jonkin kauniin pikku koristeen siihen tms -onko ehdotuksia?18 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Aivan mahtavan upea lattia! Tulee hinku kokeilla mosaiikkityötä :)
Minun mielestäni uuni on kaunis tuollaisenaan, mutta epäilemättä keksit siihen jotain kaunista ja hyvin istuvaa :)

Pike kirjoitti...

Enpä muuta virka kuin, wau! Tiedät varmaan itse parhaiten tarvitseeko uuni enää lisäkoristeita.
Aiemmin kyselit pönttiksistä. Meidän pönttikset ovat kunnon punainen ja sininen, eri huoneissa tosin mutta selätyksin seinä välissä.
Hienoa työtä olette tehneet!

Mine kirjoitti...

HIENO! Minunkin tekisi mieli tehdä jotakin mosaiikkijuttuja vielä. Täällä on itseasiassa yksi pöytä, jossa on rikkinäinen kansi, jos keksisin, että mihin se voisi tulla Suomen talossa, niin tekaisisin sen.

Käsillenne terveyttä! Hienosti etenee remontti.

Jael kirjoitti...

Mahtavan hieno lopputulos:)

Kiiris kirjoitti...

Kyllä olet tosi taitava ja luova ihminen. Kertakaikkiaan upea lopputulos. tykkään ihan sikana. Sinulla kun on kyky maalata ja taiteilla, niin ehkä tuohon uuniin jotain..... itse tiedät parhaiten. Mutta kerrassaan komea pönttö. Kyllä tuolla lattialla kelpaa tököttää, pöntönkin:)))))

Pepi kirjoitti...

Helkkarin hyvän näköinen!!
Minä en kyllä pönttikseen laittais mitään, se on upea just noin. Ja sitten kun muu on valmista, niin saahan siihen jotain silloinkin jos se tuntuu jotain vailla olevan :)

Hanna kirjoitti...

Ihana!
Kiitos tästä inspiraatiosta, meillä on samantyyppisesti olohuoneen pönttöuuni, siihen on laatat eteen hankittu jo kohta neljä vuotta sitten, ehkä olisi jo aika luovuttaa niiden suhteen ja tehdä jotain tuollaista. Seinän toisella puolella oleva pönttöuuni on jo saanut etumukselleen siskon taloremontista ylijääneitä luonnonkiviä, joita irrottelin verkosta ja näpertelin lattiaan. Meillä molemmat pönttikset on mustia, tuo valkoinen on kyllä todella ihanan raikkaan näköinen!

Lady of The Mess kirjoitti...

Kylläpäs tuli upea - niin upea, että minä en tuohon uuniin enää laittaisi mitään. Mutta minä tykkäänkin simppelistä - eikä minulla olisi taitoakaan.
Tuollaista lattiaa harkittiin mekin pojan kämppään, mutta todettiin sitten, että se on kauniimpi isommassa tilassa - ja teille tuo on vallan passeli.

VillaVaahtokarkki kirjoitti...

Mosaiikista tuli tosi hieno! Kaikenkaikkiaan ootte kesän aikana saaneet ihan mielettömästi tehtyä valmista. Mun pitäis haudutella yks edelleen tekemätön mosaiikki tuonne saunahuoneen puolelle, mut olen alkanut miettiä, josko pitäis keksiä joku vähemmän aikaa vievä tekniikka, että sen sais viimein joulusaunaan. Tuo pönttis on mun mielestä upea just tuollaisenaan.

SatuSanna kirjoitti...

Upea!

Satu kirjoitti...

Voi että, miten upea! Olet kyllä taitava. :-)

Black Rose kirjoitti...

Aivan mieletttömän upea! Meillä olis toiveena saada pönttis viimeistään ensi syksynä.

maiju kirjoitti...

Kylläpä siitä tuli hieno. Iso homma ollut, mutta lopussa kiitos seisoo.

Matkatar kirjoitti...

Hii, kiitos, ihana lukea teidän kommentteja! Kyllä taidan jättää toistaiseksi tuon pönttiksen noin -jos joskus tulee kiva juttu tai idea eteen/mieleen lisäjutuksi, kokeilen sitten!

Vivi Vinna kirjoitti...

Vau, oletpa taitava! :) Tätä oli kiva lukea. Kaunis mosaiikkityö, ihanan persoonallinen ratkaisu ja hyvin kekkastu hyödyntää laattajäämät. Mosaiikki sopii täydellisesti tuohon, kuten tuo kynttelikkö. Kuvien perusteella kokonaisuus näyttää harmoniselta. :) Vivi Vinna

R Hänninen kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Oman kädenjälkeä on mukava katsoa. Kynttelikkö piste iin päälle. Miehenikin lukee tätä sinun blokia. Meilläkin on aina jotain remonttisuunnitelmia tai parhaillaan käynnissä.

Cheri kirjoitti...

Upea lattiamosaiikki. Teillä alkaa näyttää tosi hienolta, olette olleet ahkeria. Minäkin jättäisin uunin noin, se on majesteetillinen harmaata taustaansa vasten.

Marre kirjoitti...

Tosi kaunis!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...