sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Vasara viuhumassa

Muistatteko, kun "Pönttö sekaisin" -posauksessani  kerroin, että olin suunnitellut uunin koristeeksi jotain muutakin? No nyt saatte tietää mitä, se on nimittäin vihdoin valmis!

Osaatteko tästä jo aavistaa mitä on tulossa? On nimittäin primerit levitetty lattialle.


 Kyllä vain, lähdin tekemään uunin eteen lattialle mosaiikkityötä kylppärin seinälaattajämistä. Oli tosi kivaa puuhaa!


Tässä alkoi työ jo hahmottua...

Vasaralla sai hakata oikein tosissaan ;)

 Kaksi päivää siinä meni, että sain kaikki koloset täytettyä sopivan kokosilla paloilla ja kiinnitettyä lattiaan. Sitten annoin työn kuivua kunnolla, ja saumasin sen. Se olikin sottaista puuhaa! Oli vaikea arvioida saumalaastin määrää (olen tottuneempi tekemään kevyitä lasimosaiikkijuttuja), joten jouduin tekemään laastin kolmessa erässä...


Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, ja onhan tuo jo herättänyt huomiotakin! Suunnittelenkin jo seuraavaa mosaiikki- kohdetta, sen verran kivaa näpertelyä tuo on...

Mies sai vihdoin luvan aloitella keittiö-olkkari-makkari lattioiden tekemistä, joten kodin tuntu lisääntyy päivä päivältä. Tumman harmaa laatta-laminaattilattia (nykyisin tosin aika pölyinen vielä, koska eteisessä on vielä betonilattia) sopii kivasti uuniin, mosaiikkeihin ja keittiöönkin. Mukavaa kun pölytys vähenee koko ajan!

Ihana 7-haarainen kynttelikköni sopii pönttiksen viereen kuin nakutettu
Mitäs pidätte lopputuloksesta? Ja koska mikään ei IHAN valmista vielä ole, täytyy mainita tuosta ihme-tuuletus-tötteröstä tuolla oikealla lattian nurkassa -siihen tulee jokin kaunis kansi joskus, kun sellainen löytyy. Ja lattialistat puuttuvat, ja mosaiikin ja lattian väliinkin tulee jotain ja ja ja...

Olisiko mielestänne liikaa, jos laittaisin tuohon uuniin vielä jotain? Maalaisin jonkin kivan tekstin tai kiinnittäisin jonkin kauniin pikku koristeen siihen tms -onko ehdotuksia?18 kommenttia:

 1. Aivan mahtavan upea lattia! Tulee hinku kokeilla mosaiikkityötä :)
  Minun mielestäni uuni on kaunis tuollaisenaan, mutta epäilemättä keksit siihen jotain kaunista ja hyvin istuvaa :)

  VastaaPoista
 2. Enpä muuta virka kuin, wau! Tiedät varmaan itse parhaiten tarvitseeko uuni enää lisäkoristeita.
  Aiemmin kyselit pönttiksistä. Meidän pönttikset ovat kunnon punainen ja sininen, eri huoneissa tosin mutta selätyksin seinä välissä.
  Hienoa työtä olette tehneet!

  VastaaPoista
 3. HIENO! Minunkin tekisi mieli tehdä jotakin mosaiikkijuttuja vielä. Täällä on itseasiassa yksi pöytä, jossa on rikkinäinen kansi, jos keksisin, että mihin se voisi tulla Suomen talossa, niin tekaisisin sen.

  Käsillenne terveyttä! Hienosti etenee remontti.

  VastaaPoista
 4. Kyllä olet tosi taitava ja luova ihminen. Kertakaikkiaan upea lopputulos. tykkään ihan sikana. Sinulla kun on kyky maalata ja taiteilla, niin ehkä tuohon uuniin jotain..... itse tiedät parhaiten. Mutta kerrassaan komea pönttö. Kyllä tuolla lattialla kelpaa tököttää, pöntönkin:)))))

  VastaaPoista
 5. Helkkarin hyvän näköinen!!
  Minä en kyllä pönttikseen laittais mitään, se on upea just noin. Ja sitten kun muu on valmista, niin saahan siihen jotain silloinkin jos se tuntuu jotain vailla olevan :)

  VastaaPoista
 6. Ihana!
  Kiitos tästä inspiraatiosta, meillä on samantyyppisesti olohuoneen pönttöuuni, siihen on laatat eteen hankittu jo kohta neljä vuotta sitten, ehkä olisi jo aika luovuttaa niiden suhteen ja tehdä jotain tuollaista. Seinän toisella puolella oleva pönttöuuni on jo saanut etumukselleen siskon taloremontista ylijääneitä luonnonkiviä, joita irrottelin verkosta ja näpertelin lattiaan. Meillä molemmat pönttikset on mustia, tuo valkoinen on kyllä todella ihanan raikkaan näköinen!

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs tuli upea - niin upea, että minä en tuohon uuniin enää laittaisi mitään. Mutta minä tykkäänkin simppelistä - eikä minulla olisi taitoakaan.
  Tuollaista lattiaa harkittiin mekin pojan kämppään, mutta todettiin sitten, että se on kauniimpi isommassa tilassa - ja teille tuo on vallan passeli.

  VastaaPoista
 8. Mosaiikista tuli tosi hieno! Kaikenkaikkiaan ootte kesän aikana saaneet ihan mielettömästi tehtyä valmista. Mun pitäis haudutella yks edelleen tekemätön mosaiikki tuonne saunahuoneen puolelle, mut olen alkanut miettiä, josko pitäis keksiä joku vähemmän aikaa vievä tekniikka, että sen sais viimein joulusaunaan. Tuo pönttis on mun mielestä upea just tuollaisenaan.

  VastaaPoista
 9. Voi että, miten upea! Olet kyllä taitava. :-)

  VastaaPoista
 10. Aivan mieletttömän upea! Meillä olis toiveena saada pönttis viimeistään ensi syksynä.

  VastaaPoista
 11. Kylläpä siitä tuli hieno. Iso homma ollut, mutta lopussa kiitos seisoo.

  VastaaPoista
 12. Hii, kiitos, ihana lukea teidän kommentteja! Kyllä taidan jättää toistaiseksi tuon pönttiksen noin -jos joskus tulee kiva juttu tai idea eteen/mieleen lisäjutuksi, kokeilen sitten!

  VastaaPoista
 13. Vau, oletpa taitava! :) Tätä oli kiva lukea. Kaunis mosaiikkityö, ihanan persoonallinen ratkaisu ja hyvin kekkastu hyödyntää laattajäämät. Mosaiikki sopii täydellisesti tuohon, kuten tuo kynttelikkö. Kuvien perusteella kokonaisuus näyttää harmoniselta. :) Vivi Vinna

  VastaaPoista
 14. Hyvältä näyttää. Oman kädenjälkeä on mukava katsoa. Kynttelikkö piste iin päälle. Miehenikin lukee tätä sinun blokia. Meilläkin on aina jotain remonttisuunnitelmia tai parhaillaan käynnissä.

  VastaaPoista
 15. Upea lattiamosaiikki. Teillä alkaa näyttää tosi hienolta, olette olleet ahkeria. Minäkin jättäisin uunin noin, se on majesteetillinen harmaata taustaansa vasten.

  VastaaPoista

Kiitos! ♥ Thank You ! ♥ Danke! ♥ Gracias! ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...