keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Suunto T1c käyttökokemuksia


Olin juuri aloittanut bloggailun, kun hankin tämän Suunto T1c -merkkisen sykemittarin. (Pieni juttukin siitä löytyy blogista täältä kliks) Kahden ja puolen vuoden säännöllisemmän ja vähemmän säännöllisen käytön jälkeen voin kertoa sen hyvät ja huonot puolet:
 
+    Kauniin oranssihan se on -mutta lasketaanko ulkonäkö hyväksi puoleksi jos arvostellaan tuote?
+    Selkeä näyttö
+ Kontakti rintakehän nauhaan löytyy nopeasti, eli sydämensyke tulee pian näkyviin, kunhan huomaa kastella nauhan kunnolla.
 
-    Vaikka tätä kehuttiin nettikaupassa helppokäyttöiseksi, minusta se ei ole sitä. (myönnän kuitenkin, että en aina niin ymmärrä teknisten laitteiden perään, ja pinnani on aika lyhyt)
-    Mittari sekoilee käytön aikana. Jos kävelen, se näyttää oikein kävelysykkeen, mutta jos alan juosta, pulssi ei nouse lainkaan mittarin mukaan. Välittömästi jos alan taas kävellä, syke pompahtaa ylös. (eli se on "hidas")
-  Muoviremmi tuntuu kovalta ja jos käyttää pitkähihaista paitaa, se painaa ranteeseen ikävästi. 
 
Aikaa se mittaa oikein, mutta muihin lukemiin en voi luottaa. Olen käynyt tämän kanssa spinningissäkin, ja varmasti "vetänyt täysillä", silti esim. kalorinkulutus näyttää alle 200kcal tunnissa. Onhan kalorinkulutuksessa henkilökohtaisia eroja, mutta silti! En suosittele tätä vempainta. Jos ja kun se joskus hajoaa lopullisesti, ostan halvemman ja simppelimmän mittarin.
 
Makrotexin aiheena on siis aika. Kuten sanottu, treenin kestoa, eli aikaa tämä mittaa hyvin! (Kello-osuudesta en samaa voi sanoa, hih)


10 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Ajanmittaus on ehkä tärkein, mutta sykkeen mittaus on tietysti lenkkeilijälle aina plussaa.

pappilanmummo kirjoitti...

Treenin kesto ainakin tarkentuu - ja muun osaa kai itse muutenkin laskea suurinpiirtein...

Savu kirjoitti...

Ajassa on sykettä

SusuPetal kirjoitti...

Huh, en saisi tuollaista toimimaan ja näyttäisi ties mitä!

Ritva kirjoitti...

ei minulla käytössä, oivallus :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Enpä omista tuollaista. :)

Tillariina K. kirjoitti...

Oikeasti hienoa, että joku uskaltaa kertoa ostamansa tuotteen huonotkin puolet. Minua on useamman kun kerran pidetty sen vuoksi outona ja nolona.

Mä en sporttaile, joten tuskin tulee hankittua tuota vehjettä. Tosin kun ostin ekan autoni (käytetyn) sai kylkiäisenä lahjakortin sporttiliikeeseen ja kun muuta ei keksitty äkkiseltään vieraalla paikkakunnalla, niin otettiin kolme sykemittaria! Ekan käytti mieheni ja toisen sai appiukko ja kolmannen möin työkaverille. Miehellä siitä taisi ranneke lahota aika lyhyessä ajassa poikki. Suunto-merkkisiä nekin.

Harakka kirjoitti...

No, mittarisi ei oikein kunnolla taida toimia, mutta tähän haasteeseen se toimi oikein hyvin. Kauniin värinen ja hyvä makro!

Sanna kirjoitti...

Toivottavasti ei kestä enää kovin kauan aikaa :)

Ameba Donna kirjoitti...

Hyvä vastaus... tunsin piston... oma mittarini lojuu laatikossa ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...