torstai 12. joulukuuta 2013

Àtico -vain pientä pintaremonttia?

 
 
Työkaluja ja puutavaraa. Niitä mieheni toi lentokoneella tänne Barcelonaan kolme vuotta sitten aloitellessaan asuntomme remonttia. Lautoja siksi, että niitä oli toiselta työmaalta jäänyt yli, ja täällä lämpökäsiteltyä kosteuden kestävää lautaa ei helpolla löydäkään.
 
Purkutyötä riitti vielä paljon, koska tarkoitus oli rapsia alas kaikki katot ja haparat, vinot väliseinät.
 
Tässä lähtee pikkumakkarin seinät, jotka eivät kovin paksut olleet.


 
Kylppäri-wc sai olla toistaiseksi ennallaan, sen remonttia mies siirsi myöhemmälle.

 Keittiö oli myös koko ajan käytössä, vaikka purkumoskaa olikin joka puolella. Pyykkikone toimi myös hyvin. (Minä tiesin mitä remontin keskellä asuminen on, joten jätin tämän vaiheen mielelläni väliin...)
 
Pikkuhiljaa lähtivät väliseinät miehen hakatessa ja rapsutellessa niitä. Tässä on näkymä keittiöstä olkkariin päin, jossa oviaukko seisoo "ilmassa":

 
 
Entäs sitten se painava purkujäte, jota oli kaikki paikat täynnä? Mies pussitti sen kestäviin pikku säkkeihin ja pinosi niitä seinien vierustoille...

 
 
Yksi kerrallaan hän laittoi säkit tukevaan reppuun ja matkalaukkuun ja raahasi molemmat rappuja alas ja vei jäteastiaan. Muuten, koko purkuvaiheen aikana hän teki tälläistä "treenikeikkaa" yli 200 kertaa!

 
Kävi täällä välillä arkkitehtikin tutkimassa paikkoja. Hän oli mukava paikallinen nainen, joka oli aika kauhuissaan miehen tavasta purkaa kaikki pois.  Tällä vanhalla museoviraston suojelemalla alueella se on hieman kyseenalaista, mutta Marta katsoi läpi sormien ja varoitteli jäämästä kiinni. Virallinen remppalupa meillä oli, mutta vain pieneen pintaremonttiin.

 
 


Tiilisäkit veivät asunnossa paljon tilaa, joten niille mies etsi uusia piilopaikkoja mm. patjan alta. Säkkejä tuli kuitenkin niin paljon, ettei niitä millään ehtinyt eikä jaksanutkaan kovin montaa päivässä raahata ulos. Ja vielä herättämättä liikaa huomiota.
 
 
 
Katon raappaamisessa ja pesemisessäkin riitti vielä paljon hommia. Se oli hyvää vaihtelua meteliä aiheuttavalle seinien purkamiselle.
 
Parhaimmaksi työkaluksi tiilien rapsutteluun seinistä osoittautui vanha keittiöveitsi, koska se aiheutti vähiten räminää. (Tuo ase on miehellä muuten vieläkin tallella, lyhyempänä vain -siihen taisi syntyä viha-rakkaussuhde! )
 
 
 
 
Joulu lähestyi, ja meillä oli matkaliput taas tyttöjen kanssa Barcelonaan miehen luokse. Hän järjesteli romuja ja siivosi pahimpia pölyjä asunnosta, jotta meillä olisi mahdollisimman mukava joulu juuri puretussa kämpässä.


 
Millainen joulu siitä sitten tuli tai oli tulla? Siitä jatkuu remppatarina ensi kerralla!
 
Kivaa loppuviikkoa kaikille!

 

13 kommenttia:

mimon mami kirjoitti...

On tosiaan päässyt purkaja irti!

Pieni Lintu kirjoitti...

Ohhoh! :D

Marru kirjoitti...

Heh... pientä remppaa :D

Mine kirjoitti...

Pientä pintaremppaa. Joopa joo:).

Sirokko kirjoitti...

Tuskin kukaan muu ikinä olisi tuohon asuntoon tehnyt noin perusteellista 'pintaremppaa', tulipahan kerrasta kuntoon.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Huh on siinä miehellä ollut hommaa....mielenkiinnolla odottelen jatkoa...:)

Pepi kirjoitti...

Pientä pintaremonttia, todellakin :D

Jael kirjoitti...

Huh mikä homma! Onneksi Marta katsoi sormien läpi;D

Satu kirjoitti...

Ei hyvänen aika sentään! :-D Mä olen nyt ihan sanaton. :-)

Mutta miten ihmeessä lentokoneella voi tuoda puutavaraa? Oliko pitkiäkin lankkuja, ja pitikö maksaa kuinka paljon ylimääräistä? Eivät tainneet mahtua matkalaukkuun kuitenkaan? ;-)

Matkatar kirjoitti...

Hauskoja kommentteja taas, kiitos!
Satu: Katso tuota ekaa kuvaa, eli laudat olivat lyhyitä pätkiä pahvilaatikossa. Niistä saatiin hieno uusi katto kylppäriin ja vaatehuoneeseen. (me toimme niitä lisää vielä jouluna...)

arleena kirjoitti...

Onpa ollut kova homma ja paljon sitä "käsityötä", mutta valmista tulee.

Tunteillen kirjoitti...

Huh, todellakin pientä pintaremonttia :) Meilläkin on tällä hetkellä menossa pieni pintaremontti, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Seiniä ei pureta, mutta muuten...
Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa... :D

Mipsukka kirjoitti...

Hui, tuossa on hommaa, mutta varmasti myös palkitsevaa. :) Mielenkiinnolla seurailen millainen siitä alkaa muodostua. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...