sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Àtico...ensimmäinen joulu

Kolmen vuoden takainen joulu Barcelonassa keskellä remonttia jäi mieleen. Mies oli juuri raivannut pahimmat tiilimurskat, pessyt lattiat ja päätti lähteä viemään roskia ulos. Alakerrassa hän törmäsi sähkömieheen, joka oli juuri katkaisemassa meiltä sähköjä maksamattomien laskujen vuoksi.

Kävi ilmi, että sähkölaskut eivät olleet perille tulleetkaan. Aikamoisen selvittelyn jälkeen mies maksoi laskut pankkiin ja saimme pitää sähköt. Onneksi, sillä hän oli ehtinyt jo purkaa vanhat ikkunat pois asunnostamme. Uusien ikkunoiden luvattiin olevan valmiit 9.12, mutta mitään ei kuulunut jokapäiväisistä tiedusteluista huolimatta.


Minä lensin Barcelonaan tyttöjen kanssa paria päivää ennen joulua, ja asunnossa oli silti mukavan lämmin, vaikka ikkunoissa oli pelkät muovisuojat. Mies oli hankkinut lämpöpuhaltimia kotiamme lämmittämään, koska tiesi meidän olevan aikamoisia vilukissoja...

Onneksi ikkunamiehet saivat juuri ennen aattoa ikkunat valmiiksi ja ne toimitettiin meille olkkarin parioven kautta. He laittoivatkin ne samantien paikoilleen.
 Me kiertelimme jälleen päivisin kaupunkia ja ihastelimme jouluista kaupunkia. Sää oli tuolloin aika sateinen, mutta ei se paljoa haitannut.


Saimme laitettua ruokaa, vaikka mies oli purkanut keittiötäkin jo tosi pitkälle. Suuri onni oli, että vanhan moskan mukana kesän alivuokralaisemme, eli torakat olivat hävinneet. Tytöt innostuivat tapansa mukaan lettujen paistosta.


Miehellä oli tilaus menossa Ikeaan uudesta keittiöstä, ja sekin sattui tulemaan meidän joululomamme aikana, vaikka niidenkin piti tulla ennen joulua. Alas kadulle parkkasi nosturi, jonka kyytissä boxit nostettiin sisään. Kätevää! 


Tosin sitten meillä oli olkkari täynnä laatikoita...siellä välissä puikkelehdittiin, kuivatettiin pyykkiä yms...Jouluaattona ostimme espanjalaisen jouluhalko-leivonnaisen. Se on ikäänkuin kääretorttu, jossa on suklaamoussea sisällä. Kyllähän se meille herkkusuille maistui!

 Oli meillä vähän pakettejakin...ihan tunnelmallinen ja lämmin joulu, vaikka olosuhteet olivatkin hieman karut!


(Kuvat löysin tyttöjen ja miehen kansioista, omani tuolta ajalta lienevät jossain Suomessa...)
Tähän loppui purkuvaihe (melkein kokonaan)...Seuraavassa osassa tulee jo uuden rakentamista ja hauskoja espanjalaisia sähkömiehiä!

8 kommenttia:

anneaulikki kirjoitti...

Oikein ihanaa ja lämmintä joulua sinne Barcelonaan ! Olemmekin tulossa heti vuoden ensimmäisenä päivänä nauttimaan kaupungin tunnelmasta :)

Pepi kirjoitti...

Tuossa joulussa on jo asennetta :)

(En mää yhtään kateellinen tuonne seinän taa ole....mulla on Barcelona edelleen katsastamatta...mutta joku päivä, joku päivä)

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Ei teiltä rohkeutta ole puuttunut ja stressinsietokykyä... Hyvää Adventtia!

Harakka kirjoitti...

Tulin toivotteleen sulle oikein hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta 2014!

Cheri kirjoitti...

Hieno kuvasarja. Varmaan mukava muistella tuotakin joulua nyt kun paikat ovat kunnossa.

Mine kirjoitti...

Että sellainen joulu:). Minusta ei ehkä olisi noin remonttihenkiseen jouluun. Tai mistä sitä tietää, kun ei koskaan ole ollut tilanne päällä….

Matkatar kirjoitti...

Anneaulikki: Kiitos samoin sinulle! Ja tervetuloa Barcelonaan, toivotaan hyvien säiden jatkuvan!

Pepi: :D

Kukkaiselämää: Kiitos! Se on aina ollut kiva, että lapsetkin ovat aina olleet sopeutuvaisia!

Harakka: Kiitos kiitos, samoin sinulle!

Cheri: Kyllä, on ihanaa kun tuo vaihe on jo takanapäin...vaikka onhan täällä vielä jotain pientä...

Mine: Hih, mistäs tiedät jos vaikka vuoden päästä sinulla on "remppajoulu"? Eikös jotain talosuunnitelmia ollut...?

Petra kirjoitti...

On varmasti ollut mieleenpainuva joulu ja noissa tilanteissa se yhteishenki perheessa punnitaan, etta ei ne lahjat, koristeet ja tilpehöörit vaan yhdessa oleminen, hattua nostan! Hyvaa Joulua Barcelonaan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...